Túrótorta & Co.
A hideg torták, a túrótortával az élen, a nyár nagy slágerei. Legyen szó joghurttortáról vagy egy tejfölből, túróból készült hűsítő csodáról, egy közös biztos van bennük: a zselatin.
Ide kattintva megtudhatod, mi mindenre kell ügyelni a zselatin használatakor.
Talppal vagy talp nélkül?
Ez itt a kérdés. A hideg, sütés nélküli tortáknak készíthetünk talpat is, izgalmasabbá téve az összhatást: a krémes rész alatti morzsás alj csak fokozza az élvezetet. De miből legyen a talp?
- Legtöbbször kekszmorzsa és vaj egyvelegét döngöljük a tortaforma aljába. (Darált magvakkal is gazdagíthatjuk a morzsás talpat.)
- Választhatjuk az egyszerűbb megoldást is, és simán keksszel, babapiskótával vagy piskótatallérral rakjuk ki forma alját (fontos, hogy szorosan!), és erre öntjük a krémet.
Tippek:
- Finomabb a végeredmény, ha a túrót áttörjük.
- Reszelt citromhéjat ne felejtsük ki a túrókrémből, csak azzal lesz az igazi.
- Keverjünk friss, éppen szezonjában lévő gyümölcsdarabokat a krémbe.
- A torta díszítéséhez is gyümölcsöt válasszunk, nemcsak az ízt, a látványt is feldobja.
Gyümölcsmisuk
A tiramisunak nyáron a tojás nélküli, gyümölcsös változatai hódítanak. Próbáld ki te is az eper-, málna- vagy éppen az áfonyamisut. Fogyasztás előtt tessék alaposan behűteni!
Az örök kedvencek: keksz- és ostyasütik
Az időjárástól függetlenül, télen-nyáron kapóra jönnek a kekszből és ostyából készült édességek.
- A keksztorták esetében ne feledkezzünk meg a pihentetési időről, úgy időzítsük az elkészítést, hogy általában fél napot kell pihennie a hűtőben fogyasztás előtt. A legtöbb, sütés nélküli ostyaszeletet is hűtőbe kell dugni, miután elkészült.
Krémes sütés nélkül?!
Igen! Jó hírünk van: a krémesek szerelmeseinek a nagy hőségben sem kell megvonniuk maguktól kedvencüket, jó néhány, sütés nélkül elkészíthető krémes recept van tarsolyunkban. Íme!