Nosalty Logó

Málnás tejfölkrémtorta sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Ezen a képen: Málnás tejfölkrémtorta sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 731 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5116 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 206 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    53.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    228.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    378 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 731 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.1 g

Zsír

  • Összesen
    373.7 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3935.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    1536 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1348 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.6 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    1602 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2648 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2580 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    878 micro
Összesen 5116 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejfölt elkeverjüka porcukrorral ésa citrom kifacsart levével.
  2. Beleszitáljuk az étkezési keményítőt.
  3. Kemény habbá verjük a tejszínt, ezt is hozzátesszük a tejfölhöz, és óvatosan, de alaposan beleforgatjuk.
  4. Egy tortaformába rakjuk az első réteg babapiskótát, erre jön egyadag krém, majd a málna.
  5. Újból piskóta, krém, málna, legvégül a maradék tejfölkrém a tetejére.
  6. Mélyhűtőbe tesszük kb 3 órára.
  7. Ezután, fogyasztás előtt kb 1/2 órát a hűtőbe áttesszük (a normál hűtőbe).
  8. Közvetlen tálalás előtt feldíszítjük a maradék málnával és csokival.
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 45754
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 29.

Ajánló

A forró nyári napokon, amikor a sütőnk finom melegét messze szeretnénk elkerülni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Már-már szinte olyan mint egy parfétorta, ez a habkönnyű, gyümölcsös, jéghideg, mégis pihe-puha finomság. Olyan gyümölcsökkel ajánlom, amik nem engednek levet, és amik nem nagyon oxidálódnak (barnulnak).

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Gyönyör? , most azonnal kérnék szépen egy szeletet, ha lehet.:-o Mivel valószín? , hogy zárt ablakot törne a küldemény, a fényposta miatt, :-O -ezért elkészítem, nagyon köszönve! Szép napot kellemes nyárias hétvégét kívánok! Éva-Anyóca

Vicikó

Szívesen, kedves Éva! Biztos nem fogsz csalódni, és a család sem, ha elkészíted, mert fincsi... :-)) Nektek is szép hétvégét! Így csütörtökt?l :-))))) Vici

Éva-Anyóca

Kedves Vicikó! Igen még most van, és a hétvége szinte mondhatni június 19. óta van folyamatosan,...de egyszer minden jónak vége, és itt van szeptember 3. Az a sulikezdés mumus id?pontja, és addig még nyaralás...de már kis gyomorgörccsel.:-( Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Szia Vicikó! Még sosem használtam a keményít?t úgy, hogy az ételt, amibe beletettem, ne tettem volna ki h?hatásnak. Így is m?ködik?? Köszönöm: yooshi

Vicikó

Szia yooshi! Igen, érdekes, én sem használtam még így a keményít?t, csak ebben az egy tortában. Hogy mit tud így tenni benne, tudományosan leírni nem tudom :-)), de így hallottam a receptet, és így is készítem, mindig finom lesz az eredmény. Ízre pedig nem érz?dik benne t?le semmi. Lehet, hogy nélküle is ugyan ilyen lenne, de még eddig mindig használtam, így ezt nem tudom. De természetesen a h?tés adja meg a lényegét. Ez egy ilyen recept :-)) Üdv: Vici

Krampusz53

Kedves Vicikó! Nagyon szépen köszönjük ezt a pompás receptet! Családi körben ma nagy sikert aratott! Anikó

Törölt felhasználó

Sziasztok, nem akarok kekeckedni, de szerintem a keményít? tévedés, csak h? hatására keményít, olyan, mintha lisztet szórnál így bele, lehet hogy eredetileg (valóban szilárdító, keményít?) zselatin akart lenni,nem? én kiérzem bel?le a nyers port. Gigászi adag lett (kb. 10 f?re), most akkor mélyh?t?ben kell tárolni és fogyasztás el?tt kiolvasztani vagy a mélyh?tés csak a készítés során kell, és utána sima h?t?? A széle nekem megfagyott, a belseje nem, a babapiskóta nem lett elég puha, és keveselltem a cukrot is. pedig a recept szerint jártam el :-(

qwertz

Pont ezt akartam írni mint az el?z? hozzászóló: h? nélkül mi a célja a keményít?nek? Elkészíteném, de el?tte jó lenne ezt tisztázni. Köszi!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!