r
Nosalty Logó

Habos-krémes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Habos-krémes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

Az öntethez

Összesen 376 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

Az öntethez

Összesen 3005 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

Az öntethez

Összesen 165 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 376 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2903 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1181 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 3005 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 165 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A piskótához

Az öntethez

Elkészítés

A piskótához

  1. A 2 egész tojást habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, felhígítjuk a 4 dl tejjel, a maradék tejet felforraljuk és hozzáöntjük a pudingos, tojásos tejet. Állandó kavarással sűrűre főzzük. Kihűtjük, vigyázva, hogy ne bőrözzön.
  2. A tejszínt a cukorral habbá verjük (ha porból dolgozunk 1,5 dl tejjel kemény habot verünk). Hűtőbe tesszük.
  3. A kakaót a cukorral simára kavarjuk, leforrázzuk a 2,5 dl vízzel, 1-2 percig főzzük, majd beletesszük az apróra tördelt csokit és hagyjuk benne felolvadni. Langyosra hűtjük.
  4. A tejszínhab felét óvatosan összevegyítjük a kihűlt pudingkrémmel, a másik felét visszatesszük a hűtőbe.
  5. Egy üvegtál aljába belesimítunk 4-5 ek krémet, majd a piskótákat egyenként belemártjuk a kakaós öntetbe, nem hagyjuk benne ázni, máris lerakjuk a tálba szorosan egymás mellé. Újabb krém réteg és újabb piskóta sor következik. A krémet úgy osztjuk, hogy a tetejére is maradjon egy réteg. A lehűtött tejszínhabbal díszítjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1129
  • Tegnapi nézettség: 41
  • 7 napos nézettség: 298
  • Össznézettség: 189621
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Habos-krémes piskóta
Csiki Piroska 229 recept

Olyankor szoktam készíteni, amikor vendég jön, de már nincs idő sütni, vagy nyáron nagy melegben. Máskor 4 tojásból piskótát sütök, csíkokra vágom, és azt  áztatom meg a kakaós öntetben. A krémhez néha teszek 10 dkg vajat, ilyenkor a még meleg pudingba belekavarom. Magolt meggybefőttel, vagy más savanykás gyümölccsel gazdagíthatjuk.

Hozzávalók

A piskótához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek