Nosalty Logó

Habos-krémes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Habos-krémes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

Az öntethez

Összesen 376 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

Az öntethez

Összesen 3005 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

Az öntethez

Összesen 165 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 376 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2903 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1181 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 3005 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 165 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A piskótához

Az öntethez

Elkészítés

A piskótához

  1. A 2 egész tojást habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a pudingport, felhígítjuk a 4 dl tejjel, a maradék tejet felforraljuk és hozzáöntjük a pudingos, tojásos tejet. Állandó kavarással sűrűre főzzük. Kihűtjük, vigyázva, hogy ne bőrözzön.
  2. A tejszínt a cukorral habbá verjük (ha porból dolgozunk 1,5 dl tejjel kemény habot verünk). Hűtőbe tesszük.
  3. A kakaót a cukorral simára kavarjuk, leforrázzuk a 2,5 dl vízzel, 1-2 percig főzzük, majd beletesszük az apróra tördelt csokit és hagyjuk benne felolvadni. Langyosra hűtjük.
  4. A tejszínhab felét óvatosan összevegyítjük a kihűlt pudingkrémmel, a másik felét visszatesszük a hűtőbe.
  5. Egy üvegtál aljába belesimítunk 4-5 ek krémet, majd a piskótákat egyenként belemártjuk a kakaós öntetbe, nem hagyjuk benne ázni, máris lerakjuk a tálba szorosan egymás mellé. Újabb krém réteg és újabb piskóta sor következik. A krémet úgy osztjuk, hogy a tetejére is maradjon egy réteg. A lehűtött tejszínhabbal díszítjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 143
  • Össznézettség: 165555
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csiki Piroska 228 recept

Olyankor szoktam készíteni, amikor vendég jön, de már nincs idő sütni, vagy nyáron nagy melegben. Máskor 4 tojásból piskótát sütök, csíkokra vágom, és azt  áztatom meg a kakaós öntetben. A krémhez néha teszek 10 dkg vajat, ilyenkor a még meleg pudingba belekavarom. Magolt meggybefőttel, vagy más savanykás gyümölccsel gazdagíthatjuk.

Hozzászólások

Judit71

Ez szebb, mint egy torta! Nagyon ügyes vagy Piroska!

Csiki Piroska

Köszönöm szépen kedves Judit. A tortával szemben az az el?nye, hogy gyorsabb és még finom is.

Olaszné Anci

Piroskám ! Ez egy nagyon jó ötlet és ráadásul gyönyör? !Köszönöm, mentettem. Puszi: Anci

Csiki Piroska

Ancikám! Köszönöm, tényleg egy nagyon egyszer? és gyors recept. Puszi: Piroska

Olaszné Anci

Még nem tudom mikor, de biztosan besorolom a teend?k közé !Puszi: Anci

Bató Edit

Hát ez gyönyör?! Gratulálok Piroska, nagyon ügyes vagy! Edit

Csiki Piroska

Nagyon szépen köszönöm kedves Edit. Szeretettel üdvözöllek. Piroska

juliska10.

nagyon finom lehet!meg csinalom!!!

Csiki Piroska

Igen, finom és egyszer? elkészíteni.

solleggiato

Megcsináltam két hete, nagyon jól sikerült! Teljesen oda volt érte a család. Most állok neki újra :) Köszi a receptet!

Csiki Piroska

Nagyon szívesen és örülök a sikerednek :)

virmonic

Szia Piroska! Kérlek, az 1. pontot magyarázd el, mert nem értem, mit mivel keverünk és f?zünk össze! Köszi!

Csiki Piroska

Szia Virmonik! A 2 tojást a cukorral habosra kavarjuk, ehhez adjuk a pudingport ( elnézést ezt elfelejtettem írni és a rendszer már nem engedi javítani) és ezt a pudingos tojásos tejet öntjük a forró tejhez és bes?rítjük. Remélem nem késtem el a válasszal.

virmonic

Köszönöm a választ, nem késtél el! :)

Törölt felhasználó

Szia Jó hogy leírtad, mert ez számomra se volt érthet? a receptben.

Törölt felhasználó

Szia.Mivel én nem nagyon sütök ezért légyszives magyarázd már el , hogy a kakaót a cukorral leforrázzuk az mit jelent. köszi

Csiki Piroska

Szia Nóri! Tehát a kakaót simára kavarod a cukorral, mert hanem csomós lesz amikor hozzáöntöd a forró vizet, azért forrót, mert , ha hideg vizet adsz hozzá a kakaó lebegni fog a víz felszínén. Jó ha még 1-2 percig hagyod a lángon forrni, majd beleteszed a tördelt csokit, leveszed a lángról, id?nkét belekavarsz, hogy a csoki felolvadjon. ( A kakaó az cukrozatlan kakaópor). Remélem tudtam segíteni.

Törölt felhasználó

Nagyon guszta én is meg csinálom.

Csiki Piroska

Nem fogsz csalódni benne, mert finom.

marizsuzsi

Sziasztok! Én is megcsináltam a sütit,de annyi változással,hogy nem pudinggal hanem házi krémeskrémporral csináltam meg,mert nem igen szeretem a pudingot és nagyon finom lett. A tejszinhabot pedig cukrász habot vettem abból nyomtam a tetejére. Ha felveritek soha nem esik össze. Nagyon egyszerü használni. Én régóta eszt használom a sütikbe és nem csalódtam benne.

Csiki Piroska

Köszönöm, hogy megosztottad velünk. Ezen a recepten lehet változtatni, van aki búzadarát tesz a puding helyett.

Törölt felhasználó

Én nem is tudom, hogy nem bukkantam eddig erre a receptre. Tegnap elkészítettem, nagy sikere volt. Gyors és finom, köszönjük!

Csiki Piroska

Jó, hogy most rátaláltál. Van még egy hasonló receptem, ha szereted a karamell ízét. "Karamellás- krémsajtos piskóta" néven, megtalálod a receptjeim között. Örülök a sikerednek :)

Törölt felhasználó

Vasárnap ezt a kalácsot szolgáltam fel desszertként ebéd után.Ahogy mondani szokták: kétfelé állt t?le a fülünk.Csak a miheztartás végett a berzengóciában vásárolható babapiskótából 32 dkg fogyott el.Egyébként mivel a nyaralási uticélunk az idén Románia,igyekszem máris felkészülni a román ízekre.Most,ahogy belopódzkodhatom Csiki Piroska konyhájába,úgy érzem megtaláltam az ideális útvezet?t a romániai ízekhez.Terveim szerint több receptet ki fogok próbálni az Ön szakácskönyvéb?l.Köszönöm!

Csiki Piroska

Köszönöm szépen a részletes beszámolót. A receptjeim inkább az erdélyi ízeket idézik, de érdemes megkóstolni a román miccset ( mititei) és a csorbát is , ezek jellegzetes román ételek és valóban finomak. Kívánom, hogy szép élmény legyen az itteni nyaralás. Üdvözlettel, Piroska

Zsuzsamama56

Hajrá Piroska! Én is itt vagyok! Rég nem beszélgettünk, sajnos nagyon elfoglalt vagyok!Remélem jól vagy, és finomakat sütsz, f?zöl.Üdv,és szép napot!

Csiki Piroska

Köszönöm kedves Zsuzsamama.Sütök, f?zök, de ritkábban küldök be recepteket, mert elvagyok foglalva a kis unokámmal. Bár még csak 4 éves, de szeret részt venni mindenben ami a konyhában történik. Most ez a legfontosabb nekem. Szeretettel üdvözöllek, Piroska

Zsuzsamama56

Szervusz Piroska! Elhiszem, én sem vagyok annyira aktív, de most részt veszek ebben a versenyben,és jól esne ha szavaznál rám, mert sajnos nem számíthatok nálunk senkire.Én már szavaztam rád is, de lehet, hogy anélkül is nyersz, hiszem nagyon guszta finomságot tettél fel!Puszillak, és szép napot kívánok neked, és kedves családodnak! jelenleg el?l vagyok, de jó lenne els?nek lenni!Köszi.

Csiki Piroska

Szia Zsuzsamama! Szavaztam a tegnap is és megígérem, hogy továbbra is szavazok rád. Esélyes vagy én meg esélytelen, csak kíváncsiságból neveztem be. A korábbiakból rossz tapasztalataim vannak. Hajrá!

Zsuzsamama56

Szia Piroska! Nagyon köszönöm,ritka rendes ember vagy!Puszi! Szavaztam én is rád!

Hozzávalók

A piskótához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 nagyméretű növény, ami beltéren is csodásan érzi magát

A már egy éve tartó bezártságnak köszönhetően ismét reneszánszukat élik a szobanövények, mert sokan velük pótolják a természet oly’ nyomasztó hiányát. Íme öt nagyméretű növény, ami nem fog ránk megharagudni, ha egy terebélyes terasz helyett a nappaliban neveljük.