Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurttorta sütés nélkül 4. -tejszínes-túrós

Joghurttorta sütés nélkül 4. -tejszínes-túrós
Joghurttorta sütés nélkül 4. -tejszínes-túrós
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lajos Maritól származik a recept, kicsit módosítva.

hozzávalók / 4 adag

A kekszalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

  • 20 dkg eper (idénygyümölcs, vagy fagyasztott gyümölcs)

ajánlat

A vajas alapnál használhatunk mogyoró helyett mandulát is, illetve a kettő keverékét.
Ha fagyasztott gyümölcsöt teszünk a torta tetejére, az kiengedhet, és levet ereszthet a torta tetején, ezért ebben az esetben tálalás előtt közvetlenül tegyük rá a gyümölcsöt.
A gyümölcsöt a krémbe is tehetjük, de ha nem szeretnénk, hogy elszínezze a joghurttortát, akkor a vajas alapra halmozzunk egy réteg krémet, majd erre tegyük a fagyasztott gyümölcsöt (vagy idénygyümölcsöt) és erre még egy réteg krémet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaphoz egy tortaforma karimáját kibéleljük sütőpapírral, és a karimát egy tálra tesszük, amelynek az alját pár csepp olajjal bekentük.
  2. A kekszet, a mogyorót aprítógépben darabossá aprítjuk.
  3. A margarint felolvasztjuk, és a felaprított kekszmorzsához adjuk, összekeverjük, és a tortakarimával körülvett tálba nyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe.
  4. Amíg a vajas alap a hűtőben van, elkészítjük a krémet.
  5. A zselatint beleöntjük 1 dl vízbe, összekavarjuk, és félretesszük.
  6. Elővesszük a turmixgépet, és beleöntjük a túrót a joghurtot, a porcukrot, a citrom reszelt héját és levét, valamint a vaníliás cukrot. Simára turmixoljuk.
  7. A zselatint betesszük a mikróba, és felolvasztjuk (0,5 perc). A zselatinhoz adunk 1 ek joghurtos masszát, majd még egyet, és óvatosan a joghurtos masszához adjuk, majd elkeverjük.
  8. A tejszínt kemény habbá verjük, és beledolgozzuk a krémbe.
  9. A vajas alapot kivesszük a hűtőből, rálapátoljuk a krémet, a tetejét elegyengetjük.
  10. 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
  11. Az idénygyümölcsöt a torta tetejére rendezzük.

  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 48 951
elküldve: 9
receptkönyvben: 480
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurttorta mogyorós alappal, kekszes alapú gyümölcstorta, tejszínes-túrós joghurttorta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csilla888
Csilla888 Sat, 2013-04-27 14:48

SOS! Nekem a joghurtos "krém" folyékony maradt :( Mit ronthattam el?

aneg
Wendy / aneg Fri, 2013-05-17 12:24

Biztos, hogy a kellő mennyiségű zselatint tetted hozzá? Továbbá a zelating nem szabad forrón hozzáadni, ez még a másik tippem, hanem folyamatosan kell lehűteni és a masszához adni.
Sajnálom, remélem másodikra sikerül.

fishers
fishers Sun, 2012-11-04 20:30

Kedves Wendy!

Szeretném megkérdezni, hogy joghurt helyett kefírrel is el lehet-e készíteni ezt a tortát, mert a Kedvesemnek szeretném elkészíteni, de Ő csak a kefírt hajlandó megenni. A választ előre is köszönöm!

Nelluna
Nelluna Thu, 2011-04-14 12:35

Én pont most fejeztem be, és hidegre tettem :P Szóval, még hűl :) Hát Isteni finom a túrókrém, folyamatosan csak "kóstolgattam". De mikor belekevertem a tejszínhabot (én Meggle-t használok, nekem ez sokkal jobban ízlik és olcsóbb is) hát kikerekedett a szemem, hogy mekkora mennyiség. Azt hittem nem fog beleférni a formába. A sok "kóstolásnak" köszönhetően, csak kicsit púposodik :D
Köszi a receptet. Ma délután jön egyik kedves barátnőm aki túró-őrült. Az ő tiszteletére készítettem. Nagy szakértő, szerintem 10 pontot fog adni :)

1370
törökmogyoró 100 g
keksz 200 g
vaj 150 g
zselatin 25 g
tehéntúró 250 g
joghurt 750 ml
porcukor 180 g
vaníliás cukor 2 csomag
citrom 1 db
habtejszín 4 dl
eper 20 dkg