Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes sajttorta erdei gyümölccsel

Tejszínes sajttorta erdei gyümölccsel
Tejszínes sajttorta erdei gyümölccsel
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Torta sós krémsajtbóóóól??:-) Ez volt az első gondolatom, amikor elolvastam a Philadelphia torta eredeti receptjét, de mivel Németországban már a csapból is ez folyik:-), eldöntöttem, ki kell próbálnom. Hiába kerestem só nélküli krémsajt variációt, mindegyik enyhén sózott. A torta így az eredeti recept alapján készült, egyedüli változtatásként 2,5 dl felvert habtejszínt kevertem még bele, hogy kicsit habosabb, lazább legyen az állaga. És a tapasztalatok ??? Hm... nehéz szavakban kifejezni.:-) A sót csak az érzi, aki erre koncentrál, mert az édes és a citrom savanyú íze teljesen elvonja róla a figyelmet. Finom, hűsítő, nem túl édes. Sütés nélkül és nagyon hamar elkészíthető, nyárra kiváló édesség.

hozzávalók / 12 adag

A kekszalaphoz

A sajtkrémhez

A díszítéshez

ajánlat

Friss málnával, erdei gyümölccsel és gyümölcsszósszal tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babapiskótát törjük morzsára. Keverjük el alaposan az olvasztott vajjal.
  2. Nyomkodjuk egy 26 cm-es kivajazott tortaformába, hűtsük 30 percig.
  3. A krémsajtot, joghurtot keverjük el jó krémesre a cukorral vagy édesítővel, a citrom levével és reszelt héjával.
  4. A zselatint áztassuk be kb. 60 ml vízben. Ha megduzzadt, langyosítsuk meg, tegyünk a krémből kanalanként adagolva 2-3 evőkanálnyit hozzá, keverjük csomómentesre, majd így adjuk gyors kevergetés közben a fellazított zselatint a krémhez.
  5. A tejszínt verjük habbá, és hogy ne törjön, adjuk ugyancsak a krémhez.
  6. Öntsük a krémet a megszilárdult kekszalapra, és legalább 3-5 óra hosszáig hűtsük át.
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 274
elküldve: 8
receptkönyvben: 265
elkészítve: 1/8
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínes Philadelphia torta erdei gyümölccsel, krémsajtos torta, torta krémsajtból, sajttorta erdei gyümölcsökkel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Fri, 2013-04-26 08:17

szia, nagyon tetszik a tortád. Holnap vendegek jönnek, így ma elkészíteném, de tanácsod szeretném kérni. Az érdekelne, ha Dr. Oetker zselatin fix-el készítem (http://www.oetker.hu/oetker_hu/html/default/debi-6mmp3a.hu.html: ezt nem kell melegíteni, hanem csak hozzákeverni a tejszínhez), akkor ebból szted mennyi kell? Sajnos a sima zselatinnal nem annyira tudok bánni :-)
Köszi szépen,

Andi

receptlounge
szanten / receptlounge Fri, 2013-04-26 08:36

Szia Andi szerintem másfél tasakot használj. Elvileg lehet elég 1 tasak is a linked alapján de inkább biztosra mennék. Fixxel meg sajnos nem dolgoztam. Majd oszd meg légyszíves hogy sikerül :-))) üdv szanten

352
babapiskóta 150 g
vaj 125 g
krémsajt 525 g
cukor 100 g
joghurt 300 g
habtejszín 250 g
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
zselatinfix 1 csomag
víz 60 ml
erdei gyümölcs mix 300 g