r
Nosalty Logó

Áfonyamisu

Gonoszka1
Áfonyamisu
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A krémhez

A sziruphoz

A piskóta alaphoz és a tetejére

542
Kalória
6.8g
Fehérje
65.6g
Szénhidrát
27.8g
Zsír
46.3g
Víz
833.3mg
Koleszterin
2.1g
Élelmi rost
50.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A krémhez

A sziruphoz

A piskóta alaphoz és a tetejére

Összesen 542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A krémhez

A sziruphoz

A piskóta alaphoz és a tetejére

Összesen 3251 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A krémhez

A sziruphoz

A piskóta alaphoz és a tetejére

Összesen 270 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    166.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    393.6 g
  • Cukor
    305 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    277.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 3251 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    23.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 270 kcal

Elkészítés

A krémhez

  1. A citromlevet kifacsarjuk. Egy lábosba tesszük a vízzel és az 5 dkg cukorral. Felolvasztjuk a cukrot kevergetve (kb.2 perc). Ezután hozzátöltjük a limocellót, és összekeverjük.
  2. Egy edénybe beletesszük a babapiskóták felét, és a szirup felével meglocsoljuk. Felverünk 1 dl tejszínt, majd hozzákeverjük a mascarponét és a10 dkg porcukrot. Az áfonyát megmossuk, kb.5-6 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez, a többit belekeverjük a mascarponés krémbe. Én még a habverővel egy kicsit összekevertem, hogy az áfonyát egy kicsit megtörjem.
  3. A fele krémet rákenjük a meglocsolt piskótákra, majd erre rátesszük a második sor piskótát. Ezt is meglocsoljuk, és rákenjük a maradék krémet. Felverjük az 1,5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral, és a krém tetejére kenjük.
  4. Rászitálunk 1 ek kakaóport, és díszítjük a félretett áfonyával.
  5. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

A Férjem vett áfonyát, én vettem mascarponét, volt itthon babapiskóta, így megszületett ez az édesség.

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...