r
Nosalty Logó

Erdei gyümölcsös joghurtdesszert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Erdei gyümölcsös joghurtdesszert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 382 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1529 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 382 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    109 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1901.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    813 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    658 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.2 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    630 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    972 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    957 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1529 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb lábasban a joghurtot összekeverjük a cukorral és a zselatinnal.
  2. Feltesszük melegedni, de vigyázzunk, nehogy forrni kezdjen!
  3. Amint felolvadt a zselatin, azonnal levesszük a tűzről, és beleöntjük a tejszínt.
  4. Rögtön az előkészített formába öntjük, és beleszórjuk a gyümölcsöt.
  5. Hűtőbe tesszük, és fogyasztásig a hűtőben is tároljuk.
  6. Tálalás előtt ügyesen kifordítjuk egy tányérra.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 131
  • Össznézettség: 165333
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 07.

Ajánló

Mindenféle gyümölcsöt használhatunk az elkészítéséhez. Nálunk a kicsit pikánsabb gyümölcsök jönnek be, mint az erdei összeállítás, a málna, de szeder a nagy kedvenc :-)), ami nagyon jól is néz ki!  Praktikus télen a fagyasztott gyümölcsök használata, mert pillanatok alatt lehűti és azonnal lehet a hűtőbe tenni. A forma pedig nem lényeges, hogy milyen. Ha csak fém formánk van, akkor átlásztó fóliával kibéleljük, a műanyag, illetve szilikonformákat  pedig anélkül használjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Erdei gyümölcsös joghurtdesszert
Vicikó 251 recept

Kedves Unokanővéremtől való a receptje ennek a már általunk is kedvelt, rendkívül könnyű, " üdítő " desszertnek.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Gratula...ezt tuti kipróbálom :-)

Vicikó

Szia Anita! Köszi szépen, sok sikert hozzá és majd jó étvágyat is! :-) Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Szia! Mennyi ideig szoktad a h?t?ben tárolni? Mert én ma elkészítettem, de hiába állt órák óta a h?t?ben, nem lett jó. Alig akart kijönni a formából és nem is állt össze megfelel?en. :-(

Vicikó

Kedves rozsaszinparduc! Nagyon sajnálom,hogy nem sikerült :-(( !!!!! Több órát, 6-7-et biztosan szoktam a h?t?ben tárolni, miel?tt esszük. És addig nem szabad mozgatni, stb... Én majdnem mindig úgy készítem, hogy reggel megcsinálom és du. v. este esszük, ill. ha vendégek jönnek, velük. Még nem volt ilyen problémám, tényleg sajnálom!! A forma is könnyen le szokott válni róla... Biztos annyi zselatint tettél bele amennyi a receptben van?? Azért , ha van még kedved hozzá, szerintem készítsd el még egyszer, szerintem biztos jó lesz akkor! Mert megéri. Üdv: Vicikó

Mans Beatrix

anyukám mindig tesz bele túrót. nagyon finom úgy.

Törölt felhasználó

En is kiprobaltam de nem sikerult, sajnos egy ejszaka alatt megromlott. Fogalmam sincs miert mivel minden hozzavalo friss volt.

Törölt felhasználó

Mi most fogjuk a Tesómmal megcsinálni

Törölt felhasználó

ha kész h?t?be tegyük vagy lehet fagyasztóba is????

Vicikó

Szia! Csak h?t?be kell tenni, de több órát ott kell legyen, hogy kell?képp megszilárduljon. Én legalább 6 órát ott hagyom, de inkább többet !, és akkor biztos jó. Üdv: Vici

Törölt felhasználó

Köszönöm!

Zsófi

Egyszer?, de nagyszer?! Én szerintem egzotikus gyümölcsöket teszek majd bele, és kifordítás után csorgatok rá egy kis tejcsokit. :)

Fonott Kalács

Én barackkal csináltam meg, és tökéletes lett! Igaz kicsit nehezen jött ki a formából, de így is megérte :)

gavica77

Kedves Vicikó! A kérdésem annyi lenne,hogy a tejszínt fel kell-verni miel?tt beleöntöm a joghurtba? El?re is köszi a választ! Üdv,gavica77

Vicikó

Szia gavica77! Nem kell felverni, mehet bele úgy, ahogy van, folyósan a joghurtba. :-) Üdv:-) Vici

rekaszarvas

Jajj, én most nagyon nagy bajban vagyok. Életem harmadik próbálkozása zselatinnal. Valami instant expressz zseléfix volt itthon, azt használtam. Bár arra az volt írva, hogy kevesebb folyadékhoz elég. De nagyobb volt a formám, így volt még lehet?ségem segíteni rajta. Vettem még joghurtot meg zselélapokat és miután elkészítettem újra a masszát, hozzákevertem a már elkészítetthez (dél körül). Elég folyós, én meg eléggé kétségbe vagyok esve, 7-kor jönnek a vendégek. Lehet még menteni rajta bármit is? Vagy az normális, hogy 2 óra h?t?ben állás után még mindig ennyire folyékony? Elméletileg még van ideje és bízom benne, hogy a zselatin lapok is megteszik a magukét.

Vicikó

Szia Réka! Bocs, hogy csak most reagálok a kérdésedre, de én dolgozom a hétvégeken is, így nem tudtam ezzel foglalkozni. A vendégeid már biztos el is mentek!? :-)Hogy sikerült a joghurtos desszert???? Nagyon remélem hogy nem volt vele gondod?! Az hogy két óra múlva még majdnem folyós, az normális. S?t, ha sok gyümölcsöt teszünk bele, akkor is nehezebben dermed meg. Ha van kedved, kérlek írd meg, mi lett! Köszi. Üdv:-) Vici

rekaszarvas

Szia! Hát, pohárkrém lett végül bel?le :) de tudom, hogy express zselé fix-et többet nem fogok használni. Marad a zselélap. A második adag egyébként jó lett volna, csak összekeveredett az els? adaggal, így néhol folyós maradt, néhol egész puding állagú. Azért elfogyott :D Köszi a választ és a receptet is. Üdv. Réka

Vicikó

Én egyébként porított zselatint használok ebbe a desszertbe. Nagyon egyszer? vele a készítése. Azért elfogyott, ez jó! :-))) Nincs mit, örülök, hogy elkészítetted, és remélem legközelebb tökéletes lesz!:-) Szép hetet Neked! Vici

Gabys

Kedves Réka, beledumcsizok kicsit, nem bíííííírom megállni:) Az expressz zseléfix csak akkor jó, ha hidegen kell felhasználni. Többször használtam már, pl. krémekbe, túróba, tökéletesen jó. De ha már melegíteni kell, ahogy Vicikó írja, akkor arra már nem jó, csak pl. a Horváth Rozi féle étkezési zselatin (por alakú) a megfelel?. Ezért nem dermedt meg az édesség. A zselatinlapok tartották össze a sütit, de ügyesen megoldottad a problémát:) Üdv: Gabi

rekaszarvas

Köszönöm Gabi. Az expressz zseléfixet nem melegítettem, pont, mert írta, hogy nem kell. De valószín? egy zacsi abból nem elég ehhez a folyadékmennyiséghez. Vagy nem tudom. Nem ismerem annyira a zselék lelkivilágát :)

Vicikó

Akkor jövök én is, megint:-) A zseléfixet én még nem használtam, ezért nem írtam róla semmit, de hallottam már hogy nagyon jól lehet használni. Most már tudjuk, hogy mibe, hogyan jó. Köszi Gabi! :-) Elég 1 zacsi por alakú zselatin, még marad is bel?le egy kicsi. Tehát 1/2 liter joghurthoz, csak a pontosítás végett. :-) V

Gabys

Szió Vici:) Zavarban vagyok...úgye ebbe nem f?z?s tejszín kell??? Elég régi a recepted, remélem emlékszel rá ízügyileg ez a sütid parféra hasonlít? Puszim: G

Vicikó

Szia Gabi! T?led is bocsi, h nem válaszoltam tegnap, remélem nem volt nagyon sürg?s??? Dolgoztam..., ma is :-( Nem f?z?s tejszín, hanem habtejszín kell bele. És nem parfés jelleg?, ha csak nem a hidegségére gondolunk, hanem olyan nagyon kemény pudingos-féle, és a joghurttól van egy nagyon finom savanykássága, igen fincsi. Mi nagyon szeretjük, szoktam készíteni, nem csak egyszeri készítés volt.:-) Egyik rokonunk ha jön, akkor biztos hogy van ez is. :-) Szép hetet Neked! Pusz :-) Vici

Gabys

Szió, nem, nem volt sürg?s:) Lehet, h ég?, de tényleg elméláztam a tejszínen...., az zavart +, hogy nem írtad, kemény hab legyen bel?le....:DDD Csak megláttam, jön a meleg megint és felkészülök:) Határozottan megtetszett az egyszer?sége miatt, és a leírásod alapján kellemes íze lehet, így idejében érdekl?dtem. Majd irkálok, ha elkészítettem. Puszim: G

Vicikó

Nem kell ám felverni! Csak úgy folyósan beleönteni a joghurtos masszába. Ok, kiváncsi vagyok, hogy ízlett! :-) Jócccakát Neked! ( ha még vagy? ) V.

Gabys

Hát sokáig nem vártam. Ma délel?tt elkészítettem. Valóban habkönny? és isteni finom. Friss eperrel pakoltam tele. Egy dolgot bánok csupán, hogy nem dupla adagot csináltam. Hát most ideirom, (mert a receptkönyvbe nem lehet) hogy lássam legközelebb: DUPLA ADAGGAL !!! Nagyon köszönöm, imádom az ilyen sec perc alatt kész, nagyszer? sütiket. Puszi: G

Gabys

Hát nem foglak még1x megdícsérni, az fix:PPP Ett?l függetlenül ismét terítékre került:) Szép hétvégét és dobom a puszimat:) G

Vicikó

De kár! :-( --- ;-) Már, hogy nem fogsz még 1 x megdícsérni!! :-)))) Tényleg, ma is ezt ettétek? De jóó!! És mi volt benne, gyümi? Csak nem meggy? Remélem, valóban szebb lesz már a holnap, mert lassan nem bírom tovább ezt a meleget! Pusszantás, Vici

Évi baba

Kedves vicikó! Már jó néhányszor elkészítettem ezt a remek receptet, de eddig még nem köszöntem meg. KÖSZÖNÖM A RECEPTET, NAGYON FINOM!!! Mindenkinek csak ajánlani tudom! Üdv Évi

Vicikó

Szia Évi! Nagyon szívesen, és örülök, hogy Te is készíted a receptem alapján ezt a finomságot, ezek szerint nálad is bejött! :-) Én is köszi, hogy megírtad a véleményed! :-) Üdv:-) Vici

Wendus

Szia Vicikó! Épp most lett kész ,de nekem is nagyon folyékony lett :((( Sajnos csak ?zgerinc formám volt itthon,abba öntöttem. Remélem holnapra a lányom szülinapjára olyan lesz mint a Tied :))) Köszi a receptet,holnap referálok róla hogy milyen lett !

Vicikó

Szia! Szerintem biztos jó lesz! :) Mikor a formába öntjük, akkor az teljesen normális, hogy folyós. Majd kés?bb a zselatintól " keményedik - dermed " meg. A forma is mindegy, ha kibélelted fóliával. Kiborítás után le lehet húzni róla simán. Boldog szülinapot kívánok a lányodnak! :-) Szép napot Nektek! Üdv:-) Vici

Wendus

Szia ! Isteni finom lett,tökéletesen megdermedt. És az íze !! az valami fantasztikus volt.Ebben a melegben különösen jól esett a hideg " süti " mindenkinek. Köszi a receptet! És köszönjük a jó kívánságot is ! :-)))) Üdv. Magdi

b7andi

Elkészült! De csak fél adag, mert csak egy csomag zselatinom volt itthon. Biztosra mentem. :) Meggyet dobáltam bele, kíváncsian várom holnapra milyen lesz. Köszi a feltöltést.

Vicikó

Szia! Igazán nincs mit, nagyon szívesen! Én Horváth Rozi zselatinport szoktam használni, de 1 zacskónyiból is marad mindig! Valószín?, Te másmilyent használtál, hogy nem volt elég 1 zacskó? A meggyes variáció is biztos nagyon fincsi! :-) Kíváncsi vagyok, milyen lett? Szép napot kívánok Neked! Üdv:-) Vici

b7andi

Nos, teljes siker! :) Ízre, állagra, kinézetre tökéletes. Nagyszer? recept (meggyel is). Tapasztalataim: igen, valóban másfajta zselatint használtam. Ez összesen volt kb 1 ev?kanálnyi, és a leírásában is kb. fele mennyiséggel bírt el, mint a teljes adag süti. A másik pedig: az üvegtálkát sem ártott volna fóliával kibélelnem, mert er?sen forró vizezni kellett, hogy elengedje a sütit. :) Még egyszer köszi a receptet. Üdv. Andi

Törölt felhasználó

Imàdom!! Bár nagyon kevés lett,de biztos siker volt:) Köszönöm:))

Vicikó

De jóó! Örülök, hogy ízlett! Nagyon szívesen, én is köszi, h megírtad! :-) Üdv:-) Vici

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?