Nosalty Logó

Gesztenyés krémes sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1522 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6085 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 292 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    861 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    456 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1522 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    384.3 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2314.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    1130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586 g
  • Cukor
    203 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3443 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1825 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 6085 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 292 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A pudingot elkészítjük,majd hűtjük. A margarint habosra kavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a pudingot.
  2. A kekszet eldolgozzuk a gesztenyével, a margarinnal és a rumaromával, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk.
  3. Rásimítjuk a pudingos krémet,majd a habbá vert tejszínt.
  4. Reszelt csokival vagy kakaóval megszórva tálalhatjuk.
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 248
  • 7 napos nézettség: 3578
  • Össznézettség: 824916
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Készülök a forró nyári napokra, amikor a konyhában nem hiányzik a sütő melegsége. Keresem a recepteket, mit lehet majd olyankor készíteni. Bogarásztam, s ezt a sütit találtam. Nagyon finom.

Hozzászólások

Gabys

Miattad fogok/fogunk elhízni:)) De mentenem kell:D Köszi: G

"Inom"

Köszi! Aranyos vagy,de szerintem a "diétás" leves után ennyi kell! :) Era.

Gabys

A fantasztikusan finom "diétás" fokhagymakrém levesedet vagy 4x megcsináltam azóta:))) Óriási a sikere, magam se gondoltam volna:) Gondolom, ezzel a sütiddel is nyer?k leszünk. Ahogy elkészítem, elújságolom majd azt is:) Gabi

"Inom"

Kíváncsian várom a kritikád!

Törölt felhasználó

Kedves "Inom"! Nem mondanám már magam kezd? szakácsnak, de ez kifogott rajtam... Elkészítettem! Az íze remek! Viszont nekem se a "tészta" nem akart összeállni, se a hab nem akart megkeményedni... Úgyhogy van egy finom, kanalazós valamim. :)

"Inom"

:( Sajnálom,hogy nem sikerült, bár nem tudok tippet adni sem,hogy mi lehet az oka. Esetleg legközelebb próbáld meg habfixáló helyett zselatinnal. Köszönöm,hogy írtál: Era. ( azért örülök,hogy ennek ellenére ízlik! :D )

Zlatyica

SZIA HA HULALÁT VESZEL AHOZ NEM KELL SEMMI.

Zúza

Vegyetek igazi házi tejszínt, pl. Cserpes félét. Nem kell hozzá sem fixáló, sem zselatin, sem semmi. Ha felverem, úgy áll mint Katiban a gyerek. Kicsit drágább, de a min?séget meg kell fizetni. :) Húha, bocsánat a reklámozásért...

"Inom"

Köszi a tippet! A hasonlatod is csúcs...:D Era.

Törölt felhasználó

Szívesen vennék, de itt vidéken nem lehet kapni... És sajnos senkivel nem találkoztam még, aki esetleg házilag csinálna tejszínt, így marad a bolti...

Törölt felhasználó

Az a lényeg, hogy cukrászhabot vegyél mindig ilyen sütikhez. :-) Nem fog összeesni!

Törölt felhasználó

Kedves Inom! Ezt a receptet már többször is elkészítettem,és isteni finom.Viszont nekem még soha nem sikerült ilyen szépen szeletelnem,kicsit szabálytalan lett.Csodaszép a fotód,és persze a süti!:)Kata

"Inom"

Jajjj,de tündér vagy, köszönöm! :) Pedig ebben is van kivetni való b?ven!!! Üdv: Era.

Zlatyica

SZIASZTOK Én most készittetem el el?ször a tásztájával én sem vagyok teljesen megelégedve de majd kikisérletezem ha hulala tejszint használsz abba nem kell semi csak jól felverni de különben isteni finom.

Törölt felhasználó

mennyi rumaroma kell bele? egy egész üveg, vagy csak egy kupaknyi? köszönöm el?re is a választ :)

"Inom"

Szia tszandi! Én azt vallom, ízlés szerint mindent. Nekem egy kis üvegcse fele elég volt. Üdv: Era.

Törölt felhasználó

A tésztája nekem sem állt össze, pereg, kézbe nem tudjuk megfogni, de kanalazva nagyon finom attól. A krém se lett ilyen vastag mint neked. Pedig akkora tepsit használtam. Legközelebb 2 csomag pudingból készítem.

"Inom"

Attól függ, mit nevezünk vastagnak! :) A képek nagyon csalókák tudnak ám lenni! Ez itt óriásinak látszik, pedig valójában nem is olyan nagy kocka volt! :) A kekszmassza nekem sem áll olyanná, mint mondjuk egy linzertészta, ezért is írtam, hogy belenyomkodjuk a tepsibe. Higgyétek el, mire szeletelni kell, tökéletes lesz.! Era.

Törölt felhasználó

Én is hasonló recept alapján készítem ezt a sütit, nagyon szeretjük. Én pl.a kekszes-gesztenyés részhez nem teszek margarint, hanem tejjel lágyítom. Csak pár csepp tej kell és nagyon szépen összeáll.

Olinka1

Csodás a süti,már 3xra készítem és nekem tökéletesen sikerült. Igaz amikor láttam egy icipicit szárazabb 2-3 kanál tejszínnel lágyítottam a tészta alapot. Én tejszínhabot "cukrászhab" néven szerepl?t veszem az maximális keménységet ad....ennyi.. Egyszer?en túl finom. Köszönöm...

"Inom"

Kedves Olinka1! Nagyon örülök a sikerednek, és nagyon köszönöm a visszajelzésed is! Szép estét: Era.

Kodia1

Elkészítettem és finom lett. Én süt?rumot tettem a tésztàjàba (nem szeretem hasznàlni a rumaromàt), nem morzsolódott annyira, hogy ne tudtam volna összeàllítani. Jól össze kell dolgozni kézzel. Amikor belesimítottam a tepsibe, ami kisebb volt, mint a receptben megadott méret, nagyon szépen összeàllt, szeletelésnél sem hullott szét. A krém is nagyon jó. Hulala habtejszínt hasznàltam, így nem volt szükség habfixàlóra. A végén forró vízbe màrtott késsel szeleteltem, és gyönyör?en kijött a tepsib?l, kivéve az els? szelet. Szerintem nagyon jó a recept.

"Inom"

Köszönöm a visszajelzésed, örülök,hogy ízlett! Szép hétvégét! Üdv: Era.

Törölt felhasználó

Ezt a sütit én már nagyon régóta, és rengetegszer elkészítettem, könny? és nagyon finom! Viszont még soha nem tettem bele habfixálót, nem is volt rá sosem szükség. Hulala cukrásztejszínt használok, amit?l nem lesz folyós, és nem esik össze. Nektek is ezt javaslom, hagyjátok el nyugodtan a habfixálót!

zimanyi.dori

Nekem ezek a gesztenyés sütik folyton a pürén buknak el, mert miután bekeverem egyszer?en csak keksz íze lesz, valahogy elt?nik a gesztenye íz. :-( Ti milyen fajtát használtok?

zimanyi.dori

Milyen gesztenyét használtok? Én folyton úgy járok ezeknél a gesztenyés sütiknél, hogy ha hozzákeverem a gesztenyemasszához a kekszet, akkor az egész kekszíz? lesz :-(

Törölt felhasználó

Szia, üdvözöllek! Nemrég ünnepelte a sütid az éves fordulót! Ami késik nem múlik el! Meg fogom csinálni! Nagyon szép a külleme, az íze is , látva az alapanyagokat. Köszönöm a recepted. Tésztásfül

eszter.rostas

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a vaníliás krémet, hogy készíted? F?z?s vagy sima pudingot használsz? Abba megy a margarin is? Köszönöm!

eszter.rostas

Közben újra elolvastam a receptet, s leesett :D

"Inom"

Szia Eszter! Igen, f?z?s pudingot használok. A margarint mindig külön habosítom a cukorral, majd ha kih?lt a puding, akkor keverem össze a kett?t. remélem, tudtam segíteni. Szép estét! Era.

csorgojanka

Rendkívül finom. :)

Törölt felhasználó

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy ezt a süteményt el lehet készíteni el?z? este is? Másnap ebéd után fogyasztanánk. Köszönöm!

"Inom"

Szia! Természetesen igen! S?t! Sokkal jobban összeérnek az ízek, s stabilabban lesz szeletelhet? a süti! :) Szerintem " másnaposan" finomabb is!

csokipancsi

Nagyon egyszer?, viszont finom sütemény! :) Húsvétkor ez is került az asztalra, és teljesen olyan íz?, mint a gesztenyepüré! :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.