Zárd üvegbe a nyarat!
Zimankós téli reggelen házi kajszilekvárt simítani a kalácsszeletre… Hmm, ezért megéri néhány nyári délelőttön pepecselni a konyhában. És különben is: befőzni menő.
PetraZimankós téli reggelen házi kajszilekvárt simítani a kalácsszeletre… Hmm, ezért megéri néhány nyári délelőttön pepecselni a konyhában. És különben is: befőzni menő.
PetraEz az első húsvétod, mikor egyedül kell helytállnod? Nem akarod a konyhádban várni az ünnepet, de szereted a húsvéti ízeket? Egyik sem gond, megmutatjuk, hogyan csináld!
DacotaMikor olyan alapételt készítünk, amiből később többfélét főzhetünk, szóba jöhet a maradékfelhasználás, illetve az előretervezés. Mi megmutatjuk, hogyan csináljátok!
DacotaTi sem szerettek pucolni? Nem, nem az ablakra gondoltunk, hanem a zöldségekre és társaikra. Azt sem, igaz? Pedig nem nagy dráma, csak tudni kell hozzá néhány fortélyt.
adminCsak a fantáziánkra van szükség ahhoz, hogy ezt a kissé mostohagyerekként kezelt sütőformát jobbnál-jobb finomságokkal töltsük meg, akár édesen, akár sósan!
DávidMert gyorsabb, mert egészségesebb, mert ízletesebb, és mert praktikusabb, mint a tepsiben való sütés, és még a sütőt sem kell kisikálni utána. Elég érv a kipróbálásra?
PetraNincs is annál bosszantóbb, amikor elveszti színét, ropogósságát, netán elromlik a gondosan eltett ecetes ubi. Tudnivalók következnek az uborkasavanyításról!
PetraA sonkába tekert dinnyén már nem lepődünk meg. De ki tenne gyümölcsöt a pizzára? És ki eszi sajttal a barackot? Nem, nem ment el az eszünk, csak izgalmas párosokat kerestünk!
PetraAlig győzünk válogatni a zöldségek közt, és sokszor hajlamosak vagyunk túltölteni a készleteket. Amíg nem kerül tányérra a friss zöldség, addig is tároljuk helyesen!
PetraMiközben tobzódunk a zamatos gyümülcsökben, ne feledkezzünk meg a helyes tárolásukról sem! Hozd ki te is a maximumot belőlük a kisokosunk segítségével!
PetraTanácstalan vagy, melyik hűsítővel kényeztesd magad a kánikulában és hogyan készítsd el? Nem baj, ha nincs fagyigéped. Jeges tippek jönnek és egy ráadás: házi tölcsérkészítés.
PetraA kánikulában sem kell lemondanod az édes örömökről, ha éppen nem egy gombóc fagyira vágysz, készíts sütés nélküli finomságokat. Ötletekért és tippekért tarts velünk!
PetraA legjobb megoldás a zöldségek nyers fogyasztása után a párolás. De fedővel vagy anélkül? Sót tegyünk a vízbe? Csak zöldségeket készíthetünk ily módon? Íme a válaszok!
PetraTévedsz, ha azt hiszed, csak créme brulée készítésekor használhatod. Tarts velünk, és mindjárt kiderül, mi mindenben lehet még segítségedre egy karamellizáló pisztoly!
PetraSokan meg sem mozdulnak a kedvenc fitneszapplikációjuk nélkül. Most viszont úgy tűnik, nem is annyira hasznosak, mint gondoltuk – különösen akkor, ha a motivációról van szó.
Szabó AnnaEzen a hétvégén nem töltünk majd kevés időt a konyhában, mert a rakottasok és a kelt tésztás csigák is igényelnek némi pepecsmelót, de ha kinézünk az ablakon, annyira nem is bánjuk.
NosaltyKlasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
NosaltyA kutatások azt sugallják: az emberi test hőtermelése és szabályozása az ipari forradalom óta elmozdult. Az, hogy ma jobban élünk, tisztább környezetben, kevesebb fertőzéssel és kényelmesebb körülmények között, befolyásolja a testhőnket is.
Klasszikus ízek a magyar konyha legjavából. A lebbencsleves, a velős pacalpörkölt és a somlói is magáért beszél!
Sok gyümölcs héja sajnos a kukában végzi, pedig gyakran ezek a részei a gyümölcsnek a leggazdagabbak tápanyagokban. Íme öt gyümölcs, amelynek a héja ehető, és akár a táplálkozásunkat is gazdagíthatja.
Ez a tészta többszöri kísérletezés végeredménye, ez a legtökéletesebb. Évek óta ezekkel az arányokkal dolgozom. Egy nagyon jól dolgozható, rugalmas tésztát kapunk, nem ragad, nem ...
Sokan előnyben részesítik a sós rágcsálnivalókat. Én is így vagyok ezzel, mindig a sósat részesítem előnyben. Noha azért eszem édességet is!! Ez a fajta tészta egy dobozba téve, ...
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...