Konyhatrükkök

Zárd üvegbe a nyarat!

Zimankós téli reggelen házi kajszilekvárt simítani a kalácsszeletre… Hmm, ezért megéri néhány nyári délelőttön pepecselni a konyhában. És különben is: befőzni menő.

Petra

Kezdők húsvétja

Ez az első húsvétod, mikor egyedül kell helytállnod? Nem akarod a konyhádban várni az ünnepet, de szereted a húsvéti ízeket? Egyik sem gond, megmutatjuk, hogyan csináld!

Dacota

Egyszer főzöd, sokszor tálalod

Mikor olyan alapételt készítünk, amiből később többfélét főzhetünk, szóba jöhet a maradékfelhasználás, illetve az előretervezés. Mi megmutatjuk, hogyan csináljátok!

Dacota

5 tipp pucoláshoz

Ti sem szerettek pucolni? Nem, nem az ablakra gondoltunk, hanem a zöldségekre és társaikra. Azt sem, igaz? Pedig nem nagy dráma, csak tudni kell hozzá néhány fortélyt.

admin

Elő az őzgerincformákkal!

Csak a fantáziánkra van szükség ahhoz, hogy ezt a kissé mostohagyerekként kezelt sütőformát jobbnál-jobb finomságokkal töltsük meg, akár édesen, akár sósan!

Dávid

Süss zacskóban!

Mert gyorsabb, mert egészségesebb, mert ízletesebb, és mert praktikusabb, mint a tepsiben való sütés, és még a sütőt sem kell kisikálni utána. Elég érv a kipróbálásra?

Petra

Ropogós csemege uborka télire

Nincs is annál bosszantóbb, amikor elveszti színét, ropogósságát, netán elromlik a gondosan eltett ecetes ubi. Tudnivalók következnek az uborkasavanyításról!

Petra

Gyümölcsök váratlan helyzetben

A sonkába tekert dinnyén már nem lepődünk meg. De ki tenne gyümölcsöt a pizzára? És ki eszi sajttal a barackot? Nem, nem ment el az eszünk, csak izgalmas párosokat kerestünk!

Petra

Tárolási 1 x 1 – zöldségek

Alig győzünk válogatni a zöldségek közt, és sokszor hajlamosak vagyunk túltölteni a készleteket. Amíg nem kerül tányérra a friss zöldség, addig is tároljuk helyesen!

Petra

Tárolási 1 x 1 – gyümölcsök

Miközben tobzódunk a zamatos gyümülcsökben, ne feledkezzünk meg a helyes tárolásukról sem! Hozd ki te is a maximumot belőlük a kisokosunk segítségével!

Petra

Jeges csodák a mélyhűtőből

Tanácstalan vagy, melyik hűsítővel kényeztesd magad a kánikulában és hogyan készítsd el? Nem baj, ha nincs fagyigéped. Jeges tippek jönnek és egy ráadás: házi tölcsérkészítés.

Petra

Szabadságon a sütő

A kánikulában sem kell lemondanod az édes örömökről, ha éppen nem egy gombóc fagyira vágysz, készíts sütés nélküli finomságokat. Ötletekért és tippekért tarts velünk!

Petra

Vitaminmegőrzés felsőfokon

A legjobb megoldás a zöldségek nyers fogyasztása után a párolás. De fedővel vagy anélkül? Sót tegyünk a vízbe? Csak zöldségeket készíthetünk ily módon? Íme a válaszok!

Petra

Mire jó a karamellizáló pisztoly?

Tévedsz, ha azt hiszed, csak créme brulée készítésekor használhatod. Tarts velünk, és mindjárt kiderül, mi mindenben lehet még segítségedre egy karamellizáló pisztoly!

Petra

Címlapról ajánljuk

További cikkek