Konyhatrükkök

Zárd üvegbe a nyarat!

Zimankós téli reggelen házi kajszilekvárt simítani a kalácsszeletre… Hmm, ezért megéri néhány nyári délelőttön pepecselni a konyhában. És különben is: befőzni menő.

Petra

Kezdők húsvétja

Ez az első húsvétod, mikor egyedül kell helytállnod? Nem akarod a konyhádban várni az ünnepet, de szereted a húsvéti ízeket? Egyik sem gond, megmutatjuk, hogyan csináld!

Dacota

Egyszer főzöd, sokszor tálalod

Mikor olyan alapételt készítünk, amiből később többfélét főzhetünk, szóba jöhet a maradékfelhasználás, illetve az előretervezés. Mi megmutatjuk, hogyan csináljátok!

Dacota

5 tipp pucoláshoz

Ti sem szerettek pucolni? Nem, nem az ablakra gondoltunk, hanem a zöldségekre és társaikra. Azt sem, igaz? Pedig nem nagy dráma, csak tudni kell hozzá néhány fortélyt.

admin

Elő az őzgerincformákkal!

Csak a fantáziánkra van szükség ahhoz, hogy ezt a kissé mostohagyerekként kezelt sütőformát jobbnál-jobb finomságokkal töltsük meg, akár édesen, akár sósan!

Dávid

Süss zacskóban!

Mert gyorsabb, mert egészségesebb, mert ízletesebb, és mert praktikusabb, mint a tepsiben való sütés, és még a sütőt sem kell kisikálni utána. Elég érv a kipróbálásra?

Petra

Ropogós csemege uborka télire

Nincs is annál bosszantóbb, amikor elveszti színét, ropogósságát, netán elromlik a gondosan eltett ecetes ubi. Tudnivalók következnek az uborkasavanyításról!

Petra

Gyümölcsök váratlan helyzetben

A sonkába tekert dinnyén már nem lepődünk meg. De ki tenne gyümölcsöt a pizzára? És ki eszi sajttal a barackot? Nem, nem ment el az eszünk, csak izgalmas párosokat kerestünk!

Petra

Tárolási 1 x 1 – zöldségek

Alig győzünk válogatni a zöldségek közt, és sokszor hajlamosak vagyunk túltölteni a készleteket. Amíg nem kerül tányérra a friss zöldség, addig is tároljuk helyesen!

Petra

Tárolási 1 x 1 – gyümölcsök

Miközben tobzódunk a zamatos gyümülcsökben, ne feledkezzünk meg a helyes tárolásukról sem! Hozd ki te is a maximumot belőlük a kisokosunk segítségével!

Petra

Jeges csodák a mélyhűtőből

Tanácstalan vagy, melyik hűsítővel kényeztesd magad a kánikulában és hogyan készítsd el? Nem baj, ha nincs fagyigéped. Jeges tippek jönnek és egy ráadás: házi tölcsérkészítés.

Petra

Szabadságon a sütő

A kánikulában sem kell lemondanod az édes örömökről, ha éppen nem egy gombóc fagyira vágysz, készíts sütés nélküli finomságokat. Ötletekért és tippekért tarts velünk!

Petra

Vitaminmegőrzés felsőfokon

A legjobb megoldás a zöldségek nyers fogyasztása után a párolás. De fedővel vagy anélkül? Sót tegyünk a vízbe? Csak zöldségeket készíthetünk ily módon? Íme a válaszok!

Petra

Mire jó a karamellizáló pisztoly?

Tévedsz, ha azt hiszed, csak créme brulée készítésekor használhatod. Tarts velünk, és mindjárt kiderül, mi mindenben lehet még segítségedre egy karamellizáló pisztoly!

Petra

Címlapról ajánljuk

Így kell elképzelni egy tortát, ha az Michelin-csillagos

Mindjárt az elején szeretnénk leszögezni, hogy valójában olyan nincs, hogy Michelin-csillagos torta, de valahogy el kellett neveznünk azokat a tortákat, amelyek Michelin-csillagos éttermek konyháiból kerülnek ki. Mert hogy ilyenek igenis léteznek, és sokszor elérhetőbbek, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!