Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos emeletes szelet sütés nélkül

Habos emeletes szelet sütés nélkül
Habos emeletes szelet sütés nélkül
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (50)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütés nélküli sütit a nagyfiam születésnapjára készítettem, ezzel kínálta meg az úszós társait. Nagy sikere volt a sütinek, nagyon hamar elkapkodták! A süti készítéséről itt láthattok fázisfotókat.

hozzávalók / 4 adag

Az alaphoz

A túrókrémhez

A pudingkrémhez

A tetejére

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A kekszet összegyúrjuk a vajjal, porcukorral és kb. 1,5 dl tejjel. A kész tésztát egy kb. 21*31 cm-es tepsi aljára nyomkodjuk.

  2. Az áttört tehéntúrót elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a túrós masszához adjuk, és a kekszes alapra simítjuk.

  3. Erre kerül a vaníliás puding, melyhez a pudingport felverjük a tejjel, és vaníliás cukorral ízesítjük.

  4. Végül az egészet felvert tejszínhabbal vonjuk be, csokoládéreszeléket szórunk rá.

  5. Néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, és vizes késsel tetszés szerinti formára szeleteljük.


 

  • tepsi mérete: 21x31 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 131 193
elküldve: 296
receptkönyvben: 2 389
elkészítve: 34/91
Facebookon megjelent: 6

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

réteges habos süti, habos krémes, habos sütemény sütés nélkül

Hozzászólások (50)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bajzat
InDián / bajzat Tue, 2013-11-26 19:03

Van olyan pudingpor, ami kifejezetten főzés nélküli? És ha rendes főzőset veszek, csak simán összekeverem a hideg tejjel+cukorral és ebből kemény massza lesz?

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sat, 2013-11-30 17:48

Kedves Bajzat!
A főzős pudingpor semmiképpen nem lesz jó főzés nélkül. Igen, kapható főzés nélküli változat is, sok áruház polcán megtalálható., Dr. Oetker Aranka krémpor néven. Ha mindenképpen főzős pudingporral akarod készíteni, akkor készítsd el, ahogyan a csomagoláson olvasod, esetleg kevesebb tejjel (kb. 3 dl tej/csomag), mint ha "normál" pudingot készítenél.
Ha esetleg van még kérdésed, szívesen segítek!
További szép hétvégét kívánok!
Anita

R36
R36 Sun, 2013-07-14 20:48

nagyon finom lett és könnyű elkészíteni:)

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2013-06-26 23:14

Kedves Vikiviki!
Főzés nélküli pudingot használtam hozzá, így azt nem kellett főzni.
További szép hetet kívánok!
Anita

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2013-06-22 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.06.21. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2013-01-21 10:32

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.01.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

verne57
verne57 Sun, 2013-01-20 17:27

a tejszinhabba tegyél cukrot rögtön kemény lesz a felverésnél

Rockdragon
Rockdragon / Rockdragon Sun, 2012-07-22 20:43

Óóó, akkor tuti az volt a gond, hogy nem volt behűtve :S na majd legközelebb figyelek :) köszönöm válaszod!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2012-07-25 22:36

Legközelebb ha veszel tejszínhabot, rögtön tedd a hűtőbe (én is így csinálom), és nem felejted el, ezzel már nem lesz gond!
Üdv:
Anita

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sat, 2012-07-21 20:35

A tejszínt behűtötted előtte? Csak behűtött tejszínt lehet kemény habbá verni. Ha nem növényi alapú tejszínt (Hulala) használsz, akkor habfixálót is kell hozzá tenni. Remélem, tudtam segíteni! Ha még van kérdésed, szívesen válaszolok!
Üdv:
Anita

szucse
szucse Thu, 2012-07-12 19:40

Megcsináltam, isteni finom! Legközelebb megpróbálom csoki pudinggal (én főzőssel csináltam) és a kekszhez is teszek egy kis kakaó port.
Üdv: szucse

Linajany
Linajany / Linajany Mon, 2012-07-09 23:23

Szia! Elkészítettem és nagyon finom lett, köszönöm szépen! :) Szülinapra csináltam meg, tortaformában és tökéletes volt! :) Gratulálok a jó kis recepthez!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Thu, 2012-07-12 17:34

Köszönöm szépen! Biztos szép lett a torta! Ha gondolod megmutathatod, kíváncsi vagyok rá!
Üdv:
Anita

E.D.
E.D. Mon, 2012-06-25 03:49

Eppen ma "sutottem" meg :) En anyit valtoztattam, hogy "oreo" kekszet hasznaltam alapnak
(sotet barna/fekete szinu, hasonlit az otthoni Pilota kekszhez) es rendes fozos pudingot hasznaltam. Finom es konnu elkeszitteni. Koszike erte.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2012-06-27 23:11

Szívesen:-)! Én is köszönöm szépen a visszajelzésed! Biztos, hogy az Oreo keksz csak még finomabbá tette a sütit!
Üdv:
Anita

tucsike
tucsike Sun, 2012-06-24 11:03

Egyik barátnőmtől kaptam ezt a receptet régen. Azóta gyakran csinálom /kényelmi szempontból/, de a családtagjaimnak is izlik.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Mon, 2012-06-25 00:00

Bizony, jól jön egy-két ilyen gyors, "összedobós" süti! Kellenek ilyenek is, ha siet az ember lánya, de valami finomat akar készíteni a családjának vagy a vendégeknek!
Üdv:
Anita

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2012-06-22 11:03

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.06.21. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

csavardi
csavardi Thu, 2012-06-21 13:29

Nem próbáltam , de nem kevés a 3 csomag pudingporhoz 3
,5 dl tej ?

csavardi
csavardi Thu, 2012-06-21 13:29

Nem próbáltam , de nem kevés a 3 csomag pudingporhoz 3
,5 dl tej ?

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Thu, 2012-06-21 13:47

Nem kevés, nincs elírva. Ebből sűrű krémnek kell készülnie, és a krémhez mindig kevesebb tejet adunk, mint amikor pudingot készítenünk.
Üdv:
Anita

bedö violetta
violetta-konyhája / bedö violetta Fri, 2012-06-15 17:50

Kedves Anitta. Csak azt szeretnem tudni hogy a keksz alap össze áll-e csak a tej és a vaj-tol?Amikor szeletelem nem fog össze törni?Hamarosan elkészitem.Üdv,Violetta

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Fri, 2012-06-15 23:52

Kedves Violetta!
Össze fog állni az alap, szépen lehet majd szeletelni! A story részben található link a blogomra vezet, ahol a készítés fázisfotóit is meg tudod tekinteni.
Jó munkát kívánok hozzá!
Üdv:
Anita

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2012-06-14 10:48

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.06.13. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

laing84
laing84 Wed, 2012-06-13 13:36

sziasztok valaki megtudná mondani menyi habtejszín és habfixáló kell hozzá?köszönöm:-D

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2012-06-13 15:07

1 dl a túrókrémhez és 2,5 dl a tetejére, habfixáló pedig 1 csomag. A receptben benne van:-)
Üdv:
Ani

1577
háztartási keksz 50 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 10 dkg
tej 1.5 dl
tehéntúró 50 dkg
porcukor 7.5 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
habtejszín 1 dl
vaníliás pudingpor 3 csomag
tej 3.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 2.5 dl
habfixáló 1 csomag
csokoládéforgács 3 ek