Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csíkos szelet

Csíkos szelet
Csíkos szelet
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Több éve készítem, nagyon finom. Ha nagyobb vendéglátásra készülök, és meglehetősen beosztott az időm, az egyik sütemény biztos, hogy ez lesz. Alapvetően nincs alkalomhoz kötve az elkészítése, bármikor, bármilyen alkalomra készíthető.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarinon és az aromán kívül mindent simára összefőzünk, és kevergetés mellett hagyjuk hűlni.
  2. A kihűlt főzött krémhez adjuk a puha margarint és az aromát, és nagyon simára keverjük.
  3. Előveszünk egy megfelelő hosszúságú alufóliát, és a kekszek közét a krémmel megkenve szorosan becsomagojuk. Két csomag sütink lesz
  4. Hűtőben legalább fél napig, ha lehet, egy napig állni hagyjuk, hogy keksz a krémtől puhuljon, megszívja magát.
  5. Ferdén szeleteljük, kb. 1/2-1 cm szélesre.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 32 572
elküldve: 7
receptkönyvben: 422
elkészítve: 31/39
Facebookon megjelent: -

szakács

simonani

Mióta szakács: 2010.07.14.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csíkos szelet sütés nélkül, Albert kekszes süti, csokipudingos-kekszes szelet, sütés nélküli pudingos sütemény

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Márti99
Márti99 / Márti99 Thu, 2013-03-14 19:21

Kedves Simonani!

Kiskoromban ettem utoljára ezt a remek süteményt, édesanyámék jó ideje nem készítik már.. (Nem is értem, miért?!)
Szóval ma elkészítettem. Nekem fél liter tejjel, és ezzel a liszt mennyiséggel eléggé híg maradt a krémem, így egy kicsit száraz lett, mert sok kifolyt. Gondoltam is rá, hogy 4, 5 dl-t használok, de mondom mindegy. jó lesz így is... Kissé szárazra sikeredett, de azért finom lett. Legközelebb majd jobban sikerül. :)
Köszönöm a receptet!
Minden jót kívánok! :)

Márti

Erikiri
Erikiri Sun, 2013-02-10 16:04

Kedves Simonani!
A kislányom osztályában farsangra minden anyuka süt valami finomat, amit beviszünk és bedobunk a közösbe. Már tavaly is a Te recepted alapján készítettem ezt a finomságot és nagy sikerélmény volt, amikor a kicsi lány újra ezt kérte. Az osztályban a tanító néni is azzal fogadott, hogy "csak nem azt a finom sütit hoztad, amit tavaly?" Mind a két rúd pillanatok alatt elfogyott. Itthon aztán a pasiktól megkaptam a reklamációt amiért elvittem az egészet, nekik meg nem maradt. :-) Köszönöm a receptet, igazán egyszerű és nagyszerű. Üdvözlettel Erikiri

Ms Motoszka
Ms Motoszka Sun, 2010-11-07 16:46

Nagymamámmal sürün készítettük ezt. Kellemes emlék, így már csak ezért is kedvelem annyira, az egyszerűségén túl.

simonani
simonani / simonani Sun, 2010-11-07 18:00

Szia Motoszka kisasszony!
Nagyon örülök, hogy találkoztál általam egy kedves emlékkel! Most már csak Rajtad múlik, hogy el is készítsd, és ezáltal is tovább őrizd a kellemes érzést.
További szép napot!
Ani

simonani
simonani / simonani Thu, 2010-09-30 16:13

Szia tuncsi77!
Van amikor én is becsokizom kívülről, de most nem tettem, a "banda" már türelmetlenül várta a szeletelést. Az biztos, hogy sokkal mutatósabb!
Kókusz reszeléket kénytelen vagyok - bár miből- elhagyni, mert valahogy nem megy./ez olyan nálunk, mint a mazsola, mert nem szeretik/
Régen, meg lehetősen sok kókuszos sütit csináltam, de kb.4-5 éve a fentiek miatt már nem megy.
De nyilván való, hogy ezek mind illenek hozzá!
Ezt a receptet legalább10-12 éve "sütöm".
Egyébként örülök neki, hogy találkozott az ízlésünk.
További szép napot: Ani.

tuncsi77
tuncsi77 Thu, 2010-09-30 15:09

Szia! Ezt a sütit én is sokszor csinálom az egyszerűsége,na meg az íze miatt!De én kívülről is be szoktam a krémjével kenni és megszórom kókuszreszelékkel!Úgy talán még finomabb!

simonani
simonani / simonani Thu, 2010-09-30 11:41

Editkém!
Ez a süti legalább 10 éves! Most került ismét rá a sor! Most viszont valóban kísérletezem a mikróban való sütéssel, és főzéssel.
Ha publikus lesz jelentkezem az oldalon is.Tudod úgy gondolom, ezzel nagyon sok időt tudok megtakarítani- persze ez a módszer nem igen pótolja a sütőben való sütést.
Valójában ezek a receptek lassan már majdnem két hete "várakoznak"
Van már előkészítve 4 receptem, csak még időm nem volt, a feltöltésre.
Nagyon köszönöm az elismerésed, de a Te kreativitásod is nagyra értékelhető.
Ani.

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2010-09-30 08:32

Úgy látom Te az időd nagy részét megint konyhai alkotással töltötted. Nagyon ügyes vagy! E.

1131
keksz 440 g
csokoládés pudingpor 1 tasak
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 15 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tej 0.5 l
margarin 20 dkg
rum 10 ml