r
Nosalty Logó

Fehérvári sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehérvári sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 645 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3869 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 412 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.1 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 645 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    177.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1015.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.6 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1793 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1220 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 3869 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 412 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban a tojásokat és a cukrot elkeverjük. Hozzákeverjük a margarint. Kis lángon, felolvadásig keverjük.
  2. Hozzátesszük a pudingport, a kakaót és a mazsolát.Jól összekeverjük és levesszük a tűzről.
  3. Beletördeljük az ostyát. Elkeverjük benne.
  4. Egy őzgerinc formát alufóliával kibélelünk. Kicsit megnedvesítjük és beleöntjük a masszát.Lenyomkodjuk.
  5. Egy napig hűtőben érleljük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 67116
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amikor ránéztem erre a sütire, azonnal a Chokito reklám jutott eszembe: ronda, de finom.

Hozzászólások (22)

Mártika és Feri

Kedves Kiki! Segítségedet kérném: Melyik az igazi Fehérvári sütemény, illetve mit?l Fehérvári? Én a Dr. Oetker félét ismertem eddig. Most, hogy rákerestem találtam meg több helyen is a Te általad elkészített finomság receptjét is. Válaszodat várom. Üdvözlettel: Taksár Ferenc Fehérvári sütemény Hozzávalók: 21 deka liszt, 1/4 cs. dr. Oetker-féle süt?porral keverve, 10 deka cukor, 1 cs. dr. Oetker-féle vanillincukor, 5 deka darált dió, 3 deka darált mandula, 2 tojás sárgája, 10 deka vaj Elkészítés: A fenti hozzávalókból. tésztát gyúrunk, a tészta 2/3-ad részét vékonyra kinyújtjuk, gyümölcsízzel vékonyan bekenjük, és a maradék tésztából vékonyra nyújtott rácsokat rakunk föléje. Egy kerek formával kiszúrjuk, és a leesett tésztadarabkákat a süteményre morzsoljuk. Közepes t?z mellett 20-25 percig sütjük. Jól elzárt dobozban hosszú ideig tartható. FEHÉRVÁRI SÜTEMÉNY Beküldte: Tarczi Sándorné, Vönöck Hozzávalók: 20 dkg Rama margarin 25 dkg kristálycukor 2 db tojás 2 csomag vaníliaíz? pudingpor 2 ev?kanál kakaó 1 csomag nápolyi tortalap vágott dió, narancs héj Elkészítése: Egy kb. 3 l-es edénybe beletesszük a tojásokat, hozzákeverjük a cukrot és a margarint, majd kis lángon melegítve, állandó keverés mellett megolvasztjuk. Ezután hozzáadjuk a pudingport, a két ev?kanál kakaót és beletördeljük a nápolyit, majd hozzáadunk egy marék vágott diót és egy narancs lereszelt héját. A masszát jól elkeverjük és alumínium fóliával kibélelt ?zgerinc formába töltjük. Ezután egy napra h?t?be tesszük, vékony szeletekre vágva tálaljuk.

Törölt felhasználó

Kedves Taksi! Bevallom, fogalmam sincsen, hogy melyik az igazi és hogy miért fehérvári. Egy a lényeg,hogy isteni. Anyósom receptje, de ? sem ismeri az eredetét. Az általad küldött recepteket is kipróbálom egyszer és a legfinomabbat kinevezzük eredetinek. üdv Kiki

Mártika és Feri

Kedves Kiki! Köszönöm a gyors választ. További jó f?z?cskézést. Ha megtudom mit?l Fehérvári a sütemény. Megigérem megírom. Üdvözlettel: Taksár Ferenc

Mignon

Kedves Kiki! Ez a süti tényleg isteni finom, ripsz-ropsz elfogyott és megnyaltuk az ujjainkat utána! Biztos hamarosan újra készítek majd a családnak, bár annyit változtattam a receptedhez képest, hogy barna cukorral és mazsi nélkül csináltam. Ezer köszönet érte!!! Üdv: mignon

Törölt felhasználó

Kedven Mignon! Nagyön örülök, hogy ízlett!!!! üdv kiki

Törölt felhasználó

Most találtam a receptre, nagyon tetszik, de lenne néhány kérdésem: -milyen méret? ?zgerincformát használtál -gondolom f?z?s pudingport teszel bele -a felolvadt vajkrémbe, ha beleteszed a pudingport csak összekevered vagy felf?zöd -milyen súlyú ostyacsomagra van szükség Válaszodat el?re is köszönöm

Törölt felhasználó

Szerintem nem lehet akkora különbség a formák mérete között. (max a süti mérete, magassága változik). Igen f?z?s por kell bele. Csak belekeverem és már le is veszem a f?z?lapról. 10 dkg-os ostyalap kell hozzá, ezt most hozzá is tettem a recepthez. Jó sütizést! üdv Kiki

Törölt felhasználó

király a fehérvári szelet bár nekünk is ez van meg.

rgmr

ez egy jó kis recept. én ugyan nem szeretem a mazsolát, helyette aprított dióval vagy kókuszreszelékkel szoktam megbolondítani. ha esetleg mindkett? belekerül, az sem nagy baj...

garryy

Szia! Már 2-3 hete meg szerettem volna csinálni, de mindig csak halogattam, mostanáig. Vanilliapuding híján csokival csináltam (persze kakaót mellékeltem). Tényleg jó ronda. :) Ha érdekel elmondom milyen volt. Üdv: garryy

Törölt felhasználó

SZia! Természetesen érdekel. Remélem a rondaságát az íze ellensúlyozta!:-) Üdv kiki

Törölt felhasználó

Kedves Kiki! Én az egyik ismer?sömt?l kaptam ugyanezt a receptet. Ma délután meg is csináltam. A kérdésem az lenne, hogy miért nem tudom szépen szeletelni? Van valami tipped? Talán túl nagy darabban van benne az ostya? Kb 2-3cm-es kis darabkákat tettem bele. üdv: Eszter

Törölt felhasználó

Szia! Nem tudom. Lehet,hogy nem h?lt ki eléggé? Akkor nem lehet szeletelni ha nem szilárdul meg rendesen. Üdv kiki

Törölt felhasználó

 Szia! Most készítettem el,nem tudom,hogy kibírjuk-e holnapig!:))

Noriko

Most ahogy újraolvasom, jövök rá, hogy kihagytam a margarint a sütib?l. Már épp akartam kérdezni, miért nem tudtam rendesen megforgatni az ostyát a krémben :) Nem baj, most darabokra szedve esszük, így is finom, és legalább lesz ürügy miért megcsinálni újra-tudjam milyen valójában. Köszönöm a receptet :)

Törölt felhasználó

Nekem ez az egyik nagy kedvencem, de tojást nem rakok bele. A vaníliás puding és kakaópor együttesét pedig csokipudinggal helyettesítem. Ja és a mazsolát is kihagyom.

Törölt felhasználó

Nagyon finom sütemény! Köszönöm a receptet!!! Blogomra feltettem kóstolás után. (recepted linkelve van)

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen! Örülök, hogy Ízlett! üdv kiki

OsztriGa

Haha!!! Én ezt a sütit "b?rkeményedés" néven ismertem meg. Abba tettek diót is, így azt nem kóstoltam meg, de az ostyadarabok és a pudingos köt?anyag stimmel. De jó, hogy megtaláltam, most dió nélkül én is meg tudom csinálni. Hát nem egy szépség....mint ahogy azt a ráragasztott csúfneve is bizonyítja. Üdv.: T.

Ilcsi51

örülök, hogy megtaláltam ezt a receptet. Egy évvel ezel?tt kóstoltam, nagyon ízlett, de a receptjét nem tudtam. Már h?l, ez lesz a meglepi az esti vendég seregnek! Köszönöm! :) Ja, még annyit hozzá tennék, hogy Fehérvár környékén kínáltak ezzel a "sütivel". Lehet, hogy onnan kapta a nevét, helyi specialitás? :)

Törölt felhasználó

Szívesen! kiki

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek