Nem nyersen, nyárson!

Bár a nyár még csak kelleti magát nekünk, a grillezett zöldségeken egyre gyakrabban elmélkedünk. Ha te is rajongsz a zöldségnyársakért, olvass tovább!

Cukkini és padlizsán

Amit lehet az egyikkel, azt lehet a másikkal is! Ez esetben bátran grillezheted mindkettőt. Ha karikára vágod a lila padlizsánt vagy a zöld cukkinit, színpompás nyárson sültet készíthetsz belőlük. Ha pedig hosszában vékony szeletekre vágod vagy elfelezed, a grillrácson varázsolhatod mennyeivé.

Szereted a zöldségek saját ízét? Fűszerezd borssal, sózd enyhén és leheletnyi olívaolajjal védd meg a kiszáradástól!

Gomba

A vegák kedvenc húspótlója, a gomba sem rossz választás, ha grillezni szeretnél! Nincs olyan ehető gomba, ami ne „mutatna jól" felnyársalva vagy a grill-lapon sütve. A fűszerezés ebben az esetben is legyen szolid, különösen, ha erőteljesebb ízű gombát vetsz a tűzbe vagy a parázsra.

Hagyma és burgonya

Ami nélkül nincs grillezés, az az alufóliába csomagolt hagyma és krumpli. Ezt semmiképpen se hagyd le a grillmenüdről. De a népszerű duót más zöldségekkel is összesütheted, variáld bátran az ízeket!

És a többi...

A sült zöldségek önmagukban is finomak, de miért mondanánk le az ízözönről, ha fokozhatjuk is? A különböző mártások és mártogatósok nem maradhatnak le, és a grillezett zöldség mellé rittyenthetsz friss salátát is.

Mit ér a burger, ha vega? >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

15 sercegős sertéssült, ami az utolsó falatig élvezet

Készítsünk egy klasszikus, sült sertéshúsos fogást, mert ezekkel lehetetlen mellényúlni. Szaftosak, omlósak, de ha kell, ropogósak és aranybarnák. Serpenyőben, sütőben, rántva vagy roston: mindegy, hogyan sütjük, a siker (és az üresre törölt tányér) garantált.

Nosalty

5 őszi finomság, amit csak most tehetsz el a kamrába

Ugyan az ősz már a zord hónapok felé vezet minket, amikor szinte alig vannak friss alapanyagok a boltban, még nem kell teljesen lemondanunk a befőzésről és a különböző finomságok eltevéséről. Sőt, az évszak rengeteg kincsét csak most tudjuk későbbre megőrizni. Lássuk, mik ezek!

Lakos Benedek

További cikkek

Na, ezért isszák tejjel a teát az angolok

Rengeteg különböző fajta tea létezik a világon, és ezen felül az elkészítési és fogyasztási módszerek is igen sokszínűek. Az egyik legismertebb és legkevésbé érthető kombináció a tejes tea, ami a britek nagy kedvence. De hogyan született meg ez a furcsa ital?