Nem nyersen, nyárson!

Bár a nyár még csak kelleti magát nekünk, a grillezett zöldségeken egyre gyakrabban elmélkedünk. Ha te is rajongsz a zöldségnyársakért, olvass tovább!

Cukkini és padlizsán

Amit lehet az egyikkel, azt lehet a másikkal is! Ez esetben bátran grillezheted mindkettőt. Ha karikára vágod a lila padlizsánt vagy a zöld cukkinit, színpompás nyárson sültet készíthetsz belőlük. Ha pedig hosszában vékony szeletekre vágod vagy elfelezed, a grillrácson varázsolhatod mennyeivé.

Szereted a zöldségek saját ízét? Fűszerezd borssal, sózd enyhén és leheletnyi olívaolajjal védd meg a kiszáradástól!

Gomba

A vegák kedvenc húspótlója, a gomba sem rossz választás, ha grillezni szeretnél! Nincs olyan ehető gomba, ami ne „mutatna jól" felnyársalva vagy a grill-lapon sütve. A fűszerezés ebben az esetben is legyen szolid, különösen, ha erőteljesebb ízű gombát vetsz a tűzbe vagy a parázsra.

Hagyma és burgonya

Ami nélkül nincs grillezés, az az alufóliába csomagolt hagyma és krumpli. Ezt semmiképpen se hagyd le a grillmenüdről. De a népszerű duót más zöldségekkel is összesütheted, variáld bátran az ízeket!

És a többi...

A sült zöldségek önmagukban is finomak, de miért mondanánk le az ízözönről, ha fokozhatjuk is? A különböző mártások és mártogatósok nem maradhatnak le, és a grillezett zöldség mellé rittyenthetsz friss salátát is.

Mit ér a burger, ha vega? >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek