r
Nosalty Logó

Sajtkrémes padlizsántekercsek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kiseszti
Sajtkrémes padlizsántekercsek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
grill
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 379 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1517 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 68 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    687 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 379 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    981.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    463 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    1756.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    539 micro
  • β-karotin
    2747 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    1589 micro
Összesen 1517 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    582 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat késsel vagy zöldséggyaluval hosszában kb. 3 mm-es szeletekre vágjuk.
  2. Serpenyőben (vagy akárgrillen is mehet) a padlizsánok mindkét oldalátátsütjük, mindegyik adag előtt cseppnyi olajat vagy vajat pöttyintve a serpenyőbe,amíg enyhén áttetszős, rózsaszínes-halványbarnásra sülnek. Papírtörlőre kiszedjük, és hűlni hagyjuk, ezalatt tekerhetővé is puhulnak.
  3. A zöldségeket apróra vágjuk, majd (a paradicsomot lehetőleg a lédúsabb belső magrész nélkül) aprítógépben kissé pépesre aprítjuk, hozzáadjuk a fűszereket. Szitán lecsorgatjuk illetve kicsit kinyomkodjuk, mert a paradicsom sok levet ereszt.
  4. A padlizsánszeleteket megkenjük a zöldségkrémmel, egyik végükbe teáskanálnyi krémsajtot teszünk, és feltekerjük.
  5. Jénaiba vagy tepsibe tesszük, és sütőben átsütjük, bár ez a lépés akár el is hagyható.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 20687
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 14.

Ajánló

Könnyű nyári vacsora, illetve grill-étel. Friss salátával, rozskennyérrel tálalható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kiseszti 22 recept

Az egyik helyi hirdetési magazinban "árválkodott" ez a meglepetés-recept - meglepően finom ugyanis! Felfedezése óta sokadszorra készítettem el, és minden alkalommal sikert arat. Legutóbb grillpartira vittem, ahol a faszén felett kapta meg az utolsó átsütést - mondanom sem kell, így is remek! :) Rapid változat a töltelékhez: Egy nagyobb (140 g-os) sűrített paradicsom konzerv összekeverve a fűszerekkel, kipótolva egy gerezdke zúzott fokhagymával, csipet cukorral vagy mézzel hogy ne legyen olyan savanyú, külön odakészítve a nagyon apróra vágott paprika és hagyma (ezt én legutóbb el is felejtettem - nem hiányzott). A padlizsánokat megkentem a paradicsomkrémmel, meghintettem némi paprikával, kanálka sajt a végébe és már tekertem is. Így is finom ám!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.