Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi majonéz-mártás

Házi majonéz-mártás
Házi majonéz-mártás
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha töltött tojás készül, a majonéz nem maradhat el mellőle. Ez nem egy francia recept. Krémesebb, lágyabb, folyósabb, a tartármártáshoz hasonó, ezáltal felhasználása is sokkal szélesebb körű.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sülthúsok, halak, rántott ételek és persze töltött tojás mellé, mártásként ajánlom. Érdemes dupla adagot készíteni belőle, mert ha az étkezőasztalra kerül, igen hamar elfogy!

 
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat olajjal egyenletes állagúra keverjük.
  2. Ekkor jöhet folyamatos kavarás mellett egyenként először a mustár, a citromlé, a cukor.
  3. Végül a sózás, borsozás uán tejföllel krémes mártást készítünk belőle.

Jó étvágyat hozzá!

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 954
elküldve: 0
receptkönyvben: 103
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

majonéz, tartármártás, mártás

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

148
tojássárgája 2 db
napraforgó olaj 4 ek
mustár 2 kk
tejföl 4 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
porcukor 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint