VegaSalty

Gyors vacsorák hús nélkül

Öt receptet válogattam most ki nektek, melyeket én is szívesen készítek még úgy is, hogy egyébként húsevő vagyok. Legalább a hét egyik felében érdemes megpróbálkozni vele!

Országh Kitti

Mennyei krém hétköznapokra

Az avokádó pár éve nálunk is egyre nagyobb népszerűségnek örvend: a belőle készülő krémet, a guacamolét, szokás pikánsan csípősre, sok chilivel készíteni. 

Országh Kitti

Vegaszendvicsek szeptemberre

A kiflibe, zsemlébe nemcsak felvágott kerülhet! Sajtok, zöldségek és megannyi kence is kívánkozik a friss péksütikbe. Szuper szendvicsek nem csak iskolásoknak!

admin

Vegának való vidék, Itália

Ügyeljünk a részletekre! Nincs ez másképpen akkor sem, ha egy olaszos, vegetáriánus fogás elkészítésén töröd a fejed. Lássuk, mi kerüljön a remekműbe!

admin

Mivel töltsd a paprikát?

A töltött paprika azon ételek egyike, amelyek nélkül számomra nem telhet el a nyár! De mindig gondban vagyok azzal, hogy vegaként mivel tömjem meg a paprikát?

admin

Ezt próbáld ki! Cukkinikenyér

Kenyérből újat mutatni nem túl egyszerű, mi azért most megpróbálkozunk vele. Reggelire, uzsonnára tökéletes lesz - kevés vajjal, frissen az igazi, de pár napig is eláll. 

Országh Kitti

Vegacsodák keletről

India a vegetáriánusok Mekkája, de más távolkeleti országok – Kína, Japán vagy Thaiföld – receptjei között válogatva is számtalan húsmentes étket találunk. Go East!

admin

Tök jó vegafinomságok

Ebben a kánikulában senkinek sincs kedve órákig maximumon járatni a tűzhelyet. Ezért is örülhetünk az éppen most tomboló tökszezonnak, a tök ugyanis tök hamar elkészül!

admin

Mit ehet egy vega a strandon?

Persze minden plázs más és más választékot kínál, de vannak klasszikusok, amelyek minden büféétlapon szerepelnek. Lássuk ezeket vegetáriánus szemmel!

admin

Lecsók legjava

A paradicsomok és paprikák napról napra ízesebbek és olcsóbbak! Szinte adja magát, hogy dinsztelt hagymára dobva lecsót főzz belőlük. Tuti vegatippek következnek!

admin

Sajtból salátát

Ha nem veted meg a tejtermékek – szerintem – legjobbikát, most ajánlok neked néhány salátába valót. Feta, kecskesajt, mozzarella és társaik, kánikulában értük kiáltunk!

admin

Címlapról ajánljuk

5 módszer, hogy okosan újrahasznosítsd a régi ruháidat

Alapvetően évente egyszer érdemes átnézni a gardróbunkat, hogy ne legyen tele felesleges darabokkal: így helyet csinálhatunk az új ruháknak, és sokkal rendezettebb lehet a ruhásszekrényünk is. De mit csináljunk azokkal a farmerekkel, pólókkal és társaikkal, amiket ilyenkor kiszelektálunk?

Szabó Anna

További cikkek