Mit ér a burger, ha vega?

Ha éhes vagy, vegetáriánus, és szereted a puha buciba bújtatott friss zöldségeket, szószokat és más finomságokat, akkor minden pénzt... Íme, a leges-leges-legjobb vegaburgerek!

Az étel apró örömei

Ha Kópháza felé tervezed elhagyni az országot, nem sokkal az osztrák határ előtt található Újkér, és a falun belül a főút melletti büfé. Amikor kopogó szemekkel autózol, egy luxus étteremnél is csábítóbb a hely. Leparkolsz, sorban állsz, majd félve megkérdezed, hogy van-e valami vegetáriánusnak való étek, majd láss csodát, van! És a csoda csak fokozódik, amikor a tányéron meglátod a hatalmas, édeskés buciba halmozott uborka-, paradicsom-, sajt- és hagymaszeleteket, rengeteg salátalevelet, mustárral, ketchuppal meglocsolva. Azóta ez számomra a vegaburgerek etalonja.

Így lesz vega a burger!

A gyorséttermek térnyerésének „hála" ritkán ehetünk igazi, békebeli, retro hamburgert. Maximum, ha magunk készítjük. A hipermarketekben és a pékségekben beszerezheted a kedvedre való zsemlét, bucit vagy bármilyen – sajtos, szezámmagos, sokmagos – péksüteményt, amiben el tudod képzelni a zöldségkavalkádot és a többi bele valót. Utána irány a zöldséges, ahol hagymát, salátát, paradicsomot, uborkát vehetsz a vegaburgeredbe, de a retrohangulat kedvéért csalamádéval vagy csemegeuborkával is felszerelkezhetsz. Kardinális kérdés következik, mivel pótold a húspogácsát? Ahogy fasírtot, úgy „pogácsát" is csinálhatsz szójából, gombából vagy zöldségekből, de egy szelet rántott sajt is megállja a helyét benne. És persze a szószok ízlés szerint – mustár, majonéz, ketchup –, de meg is bolondíthatod a vegaburgert mézes-mustáros öntettel, sajtmártással vagy fűszeres pestóval is.

Vagány vegavagdaltak >>

A NoSalty vegetáriánus receptjeiért kattints ide! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...