r
Nosalty Logó

Babaganush

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Babaganush
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 533 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1065 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1936.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    259 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 533 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3872.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    658 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1232 mg
  • Nátrium
    1658 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1065 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt felforrósított grillrácson vagy grillserpenyőben folyamatos forgatás mellett addig sütjük, amíg héja fekete és hólyagos lesz.
  2. Kevés hideg vizet engedünk rá, meghámozzuk, a padlizsán húsát összeaprítjuk, és szűrőbe téve hagyjuk lecsöpögni. Ezt követően a lecsöpögtetett padlizsánt egy késes aprítóba tesszük a többi hozzávalóval együtt, és szép, sima krémmé pürésítjük.
  3. A kész krémhez adhatunk durvára aprított mentát. (Mint említettem, ezt én kihagytam.)
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 37691
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 06.

Ajánló

A babaganus krémet joghurttal hígíthatjuk.

Receptkategóriák

Előfordulhat, hogy nem mindenki ismeri a babaganush krémet. (Sőt, feltételezem, azok lehetnek kevesebben, akik ismerik:) Így voltam ezzel én is egészen néhány nappal ezelőttig, amikor is ellenállhatatlan késztetést éreztem arra, hogy több polcnyi szakácskönyveim számát egy újabb darabbal gyarapítsam. Valami olyasmit kerestem, ami újdonság számomra. A "Keleti ételek" című szakácskönyv mellett döntöttem. Nem bántam meg, élvezettel olvasom, és több olyan recept is van benne, amely izgalmas, ismeretlen számomra, és tervezem elkészítését. Ebben a szakácskönyvben találkoztam a babaganush krémmel, mint az egyik étel alapanyagával. A babaganush krém egyfajta padlizsánkrém, tahinivel (szezámkrémmel) ízesítve. A keleti lakomák mezze névre hallgató előételeihez tartozik, amelyek arra hivatottak, hogy előkészítsék a vendég gyomrát a bőséges, kulináris élvezeteket nyújtó következő fogásokra. A babaganush krémet jellemzően pitával fogyasztják.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Hmmm... ez finom lehet! Megy a recept tárba :-)

Törölt felhasználó

Bendi! Örülök, hogy tetszik. Remélem ízleni fog!

Törölt felhasználó

Köszi:))

Törölt felhasználó

áó te jáó ég, babaganush! ..ez a közönséges vinete, picit megspékelve! ..Mo-on bárhányszor kérdeztem soha senki nem ismerte! ..röhelyes, h nektek 1 jólcseng? név kell, ahhoz h vmi fogyócikk legyen! :))

Törölt felhasználó

Szaby! Én ismerem a vinetét és rajatam kívül még nagyon sokan.Kicsit elhamarkodottan ítélkezel, (valószínüleg a tájékozatlanságodból ered).A sült padlizsánt és a bel?le készült krémet a keleti konyha is el?szeretettel használja (nem csak a román és az erdélyi). A babagamush egy változata a padlizsánkrénmek, olaj és hagyma mentes, tahinivel megspékelve.

Tamynimfa

Hát ez valami isteni lett! Két újdonsült nagy szerelmem, a padlizsán és a tahini egy ételben... Így mandulával meg aztán pláne különleges. Kedvenc lett, köszi! :)

Törölt felhasználó

Tamynimfa! Nagyon örülök, hogy elnyerte tetszésedet a recept és belépett a kedvencek sorába! (Bár az eredeti ötlet a közel-keleti konyha érdeme:)

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a recept, alig várom, hogy kipróbáljam, imádom a padlizsánt minden formában. Szerintem ennek semmi köze a hagyományos erdélyi padlizsánkrémhez, így leírás alapján, örülök hogy egy újabb ízt is kipróbálhatok.

Lajos

Én a végén le szoktam önteni olivaolajjal és megszórom pirított feny?maggal...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek