Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos salsa

Paradicsomos salsa
Paradicsomos salsa
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a salsát általában mexikói ételekhez kísérőként adjuk, kellemesen hűsíti az ízlelőbimbókat a csípős ételek után.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Tortillába tekert dolgokhoz is nagyon finom. Pl a darált marhahúsoshoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy salátás tálban összekeverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 41 825
elküldve: 6
receptkönyvben: 500
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

salsa

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Mon, 2011-03-14 13:52

Salsa recepteket keresgetek......lehet, hogy ezt választom, nem tudom még....de a kép az nagyon-nagyon tetszik, annyira el van találva a hangulat....aranyos.... :-)))))

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2011-05-08 23:29

:) Kedves Ruszkicsaj, igaz kissé későn vettem észre a hsz-edet, de nagyon köszönjük a dícséretet! Remélem, azóta ki is próbáltad már! A legjobbakat: Mrs Smith

Bendi
El Bendi / Bendi Fri, 2010-06-18 14:43

Hohó! Álljon itt egy ellenvélemény a korianderről! Nekem egyik kedvenc zöld és barna fűszerem - barna ugye a magjából van és a burgonya elengedhetetlen társa.
Zöld koriandert szárítva mindig, frissen olykor a Nagy Csarnok aljában, az ázsiai fűszeresnél lehet kapni. Mi gyakorlatilag minden fűszert ott veszünk. A kínálat óriási! :-)
Barátkozzatok meg a korianderrel, olyan finooom!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-02-10 17:51

Megriadt büdös poloska!!! :D Ez jó! Van benne némi igazság... Bár mi kedveljük, igaz nem nagy mennyiségben, de azért alkalomadtán jöhet. Nálunk ez csak egészen egyszerű prózai okokból nem került a salsába, nem kaptunk a boltban. Mr Smith különben elég vadul adja elő a csípős ügyet, mert ő a Tabasco mellett rak még bele "egy kis" csípőset. Ennél a receptnél konkrétan azt a helyes kis piros habanerot vágta bele a saját adagjába, amit a darálthúsos tortilla képen a kaktusz tetején látsz...:-P A tortillába pedig még plusszba Tapatiot is. De mi csak Juniorral light-osan bírjuk!:) Üdv: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-02-10 12:08

Kedves Herr Ludwig! Jó dolog is a Mexico-i konyha, így igaz! Valóban, kedved szerint rakj nyugodtan chilit a salsába, ízlésed,szerint. Nálunk ez jelen esetben elmaradt, mert sokszor ezt rakjuk a darálthúsos tortillába, és a gyerek nem enné meg, az pedig nagy kár lenne!:) Az is igaz, amit az előtted író írt, optimális esetben friss korianderzölddel szórnánk meg, de sajnos ez nem mindig elérhető nekünk. Úgy gondoltuk, hogy ezzel többen vannak így. Ezért petrezselyemzöldet használtunk, amivel szerintünk egészen kellemes ételt kaptunk. (receptkönyvek is ajánlják ezt gyakran) De, biztatlak Téged is és másokat is, nyugodtan próbálják ki úgy is, és ne essenek kétségbe, ha nincs otthon koriander, a salsa finom lesz akkor is! Magam részéről ecetet nem használnék, amit Anett Soto ajánl, egyrészt nem túlságosan kedvelem, másrészt van benne lime és citrom. Jó kísérletezést kívánunk: Mr&Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-08-12 11:02

A receptet annyiban szeretnem pontositani hogy eredetileg cilantroval keszul aminek a magyar megfeleloje a koriander.Kozel all a petrezselyemhez de megsem az.Valamint chili paprika az egesz salsa lelke,temeszetesen ha kivagjuk a magjat egyaltalan nem lesz eros.Rakhatunk bele egy pici ecetet is.Kinek hogy izleik jobban.

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-02-10 12:49

Teljesen pontos, amit leírsz, az már igaz, így kell csinálni az eredetit. Mi az ecetet Tabascoval oldjuk meg, és ennek tetejébe toldjuk meg lime lével, a többi stimmel.
De például mi sem korianderrel készítjük, függetlenül attól, hogy itt, Frankfurtban még télvíz idején is friss csokrokban lehet kapni.
Az oka egyszerüen annyi, hogy nem szeretjük az ízét, illatát és ezzel a legtöbb ember így van. Azt hiszem, leginkább egy megriadt, büdös poloskához hasonlatos, de ez még keveredik valami mással is, amit sosem sikerült beazonosítanom. :-D
Ezért a bocsánatos bün, hogy petrezselyemmel váltjuk ki és ajánljuk helyette.
Amikor elkészítettem a korianderes báránycurry-met, azt hittem meghalok, amikor össze kellett belöle turmixolnom 2 csészényi levelet...Talán a szag lehet az oka...Az mindenkit visszatart... :-p

Üdv:
Eszter

28
paradicsom 5 db
lila hagyma 1 közepes fej
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
lime 1 db
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint