Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás padlizsánkrém (Padlizsánkrém 4.)

Paprikás padlizsánkrém (Padlizsánkrém 4.)
Paprikás padlizsánkrém (Padlizsánkrém 4.)
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Padlizsánszezon padlizsánkrém nélkül nem létezik. Sokféleképpen elkészíthető, íme egy változat.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az arányokat tetszés szerint variálhatjuk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát és a padlizsánt parázson (lehet sütőben is) megsütjük.
  2. Lefedve hűlni hagyjuk. Így könnyedén lehúzhatjuk a paprika és a padlizsán héját.
  3. Egy mélyebb tálba tesszük. Hozzáadjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, olívabogyót, olívaolajat és botmixerrel pépesítjük.
  4. Sózzuk, borsozzuk.
  5. Pirítóskenyérrel fogyasztjuk. 

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 29 981
elküldve: 7
receptkönyvben: 287
elkészítve: 9/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szezon: tavasz
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült paprikás padlizsánkrém, olívás padlizsánkrém sültpaprikával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-07-14 14:47

Most vettem eszre, hogy kozepes meretu padlizsant kellett volna vegyek. Az enyem szerintem orias, mert 70 dkg volt 1 darab es ebbol vettem kettot. Szoval egy eletre valo krem lett belole. A kozepes meret kb. hany dekas ?

le convecteur temporel
convecteur temporel / le convecteur temporel Sat, 2010-04-03 23:12

mivel imádom a csípőset, én tettem bele egy kis csilit is, illetve meglocsoltam egy kis citrom levével, és mondanom se kell, isteni lett. azt hiszem holnap is elkészítem, mivel hogy ma elfogyott...

126
padlizsán 2 db
piros kaliforniai paprika 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db
fekete olajbogyó 8 db
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 ek