Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes házi mustár

Mézes házi mustár
Mézes házi mustár
8 perc / előkészület: 5 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű kísérletezőkedv vezetett idáig. És persze ez egy újabb fejezet az adalékanyagmentes étel elkészítése iránti küzdelemben. :-)

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Sült húsokhoz, marhához, pácokhoz, majonéz alapjaként, virslihez reggelire stb.... Ebből az adagból nagyjából 2-3 dl mustár lesz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mustármagot a koriandermaggal és a pucolt fokhagymával porrá őröljük, zúzzuk.
  2. Hozzáöntjük az olajat, ecetet és a mézet.
  3. Befűszerezzük sóval (de csak óvatosan) és mézzel.
  4. Botmixerrel egyneműsítjük a krémet.
  5. Hozzáadjuk a vizet fokozatosan, míg se nem híg, se nem sűrű masszát kapunk.
  6. Ha iszonyatosan erősnek találjuk, akkor folyamatosan kevergetve rakjuk oda főni a mustárt.
  7. Ha esetleg nem vagyunk elégedettek a színével, kevés kurkumával óvatosan a megszokott árnyalatra festhetjük a mustárt. (Én olyan keveset használtam, hogy ízében abszolut nem jelentkezik.)
  8. Minél tovább főzzük, annál többet veszít az erejéből.
  9. Hűtsük vissza, ha főznünk kellett és tegyük hűtőbe pár napra, hogy összeérjenek az ízek. Ez azonban kihagyható, akár azonnal is lehet fogyasztani!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 17
össznézettség: 7 838
elküldve: 3
receptkönyvben: 174
elkészítve: 5/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mézes mustár, mustár házilag, pikáns mustár

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

72
mustármag 60 g
ecet 60 ml
napraforgó olaj 60 ml
víz 1.5 dl
koriandermag 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
méz 1 teáskanál
kurkuma 0 ízlés szerint