Levessel a hideg ellen

Brrr...itt az igazi tél. Röpködnek a mínuszok, ilyenkor mi lehet jobb, mit egy tányér forró leves? 20 különböző tippünk van, mivel melegítsd fel magad!

Forralt bor, puncs, grog - mindegyik jó ötlet, ha hidegre fordul az idő, de valamit enni is kell, és ilyenkor különösen kívánjuk az azonnal átmelegítő folyadékot. Egy sűrű krémleves a szezon bármelyik olcsó zöldségéből összehozható, bár az az érzésem, ebben a hidegben még az is szívesen áll a tűzhely mellett, aki amúgy tud jobb programot. Legjobb megoldás tehát egy tál leves. Esetleg kettő, fő, hogy biztosra menjünk!

  1. 1.

    Babgulyás Gabci Apótól

  2. 2.

    Csirkebecsinált ahogy Iluska készíti

  3. 3.

    Brokkolikrémleves pirított mandulával

  4. 4.

    Gyömbéres soba tofuval

  5. 5.

    Megfázás elleni leves

  6. 6.

    Burgonyakrémleves sajtos stanglival

  7. 7.

    Francia fokhagymakrémleves kenyérchipsszel

  8. 8.

    Tejszínes kéksajt leves

  9. 9.

    Almás-chilis sütőtökkrémleves

  10. 10.

    Currys kukoricakrémleves

  11. 11.

    Káposztakrémleves kolbászos nokedlivel

  12. 12.

    Csupaszív raguleves kalap alatt

  13. 13.

    Csirkés sörleves baconnel

  14. 14.

    Nyugat-afrikai földimogyoró leves

  15. 15.

    Frankfurti leves Mercedes konyhájából

  16. 16.

    Gombakrémleves kéksajt chips-szel

  17. 17.

    Francia hagymaleves vajas pirítóssal

  18. 18.

    Tom Kha Gai - a thai kókusztejes csirkeleves

  19. 19.

    Melegítő leves kacsával és soba tésztával

  20. 20.

    "Titkot rejtő" krumpligombóc leves

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek