Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombakrémleves kéksajt chips-szel

Gombakrémleves kéksajt chips-szel
Gombakrémleves kéksajt chips-szel
22 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igen, már megint egy krémleves... :D De hiszen olyan selymesen krémes, változatos. Nehezen tudok ellenállni neki. Ma a hűtőben megbújó kéksajt adta az ötletet.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat megtisztítjuk, felszeleteljük, kevés vajon megpároljuk, felöntjük kb. 2-3 dl alaplével, és tovább főzzük.
  2. Átszedjük a turmixgépbe és kevés alaplével, 1 dl tejszínnel összeturmixoljuk.
  3. Visszaöntjük egy főzőedénybe, és annyi alapelével és tejszínnel főzzük össze, amennyit szükségesnek érzünk a megfelelő krémesség eléréséig.
  4. Közben a sajtokat lereszeljük, sütőlapra kis kupacokat készítünk belőle (2-4 db), majd előmelegített sütőben 1-2 perc alatt megpirítjuk, hogy a közepe még olvadt legyen.
  5. Kivesszük, lehűl egy kicsit, és lapáttal papírtörlőre helyezzük, leitatjuk.
  6. Mikor teljesen meghűl, megkeményedik.
  7. A leves mellé célszerű tálalni, de a látvány miatt én most benne helyeztem el.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 723
elküldve: 2
receptkönyvben: 131
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtchips-es gombakrémleves, kéksajtos krémleves, krémleves gombából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Cica1967
Cica1967 Wed, 2013-11-20 16:35

Én a gombát, kevés vörös és fokhagymával párolom le, a többi kb. u.így... :) csak chilit nem teszek bele, viszont reszelt szerecsendióból egy csipetet és kevés kakukkfüvet is.

319
csiperkegomba 30 dkg
gomba 15 dkg
alaplé 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
főzőtejszín 2 dl
trappista sajt 5 dkg
kéksajt 2 dkg