r
Nosalty Logó

Káposztakrémleves kolbászos nokedlivel

P.
Káposztakrémleves kolbászos nokedlivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

282
Kalória
9g
Fehérje
20.1g
Szénhidrát
19.1g
Zsír
141g
Víz
97g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
8.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 1699 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 124 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    799.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    141 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 282 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    114.7 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4794.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    3551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    120.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    846 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    754 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    462 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    198 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    682 micro
Összesen 1699 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A káposztát felcsíkozzuk, vagy lereszeljük. Mindegy, mert a végén úgyis turmixolni kell. A hagymát pirítsuk meg olajon, tegyük rá a fokhagymát, a zellert, a babért, süssük egy-két percig, tegyük rá a cukrot, amíg elolvad, és karamellizálódik. Ezutántegyükrá a káposztát, forgassuk össze.
  2. Öntsük fel a kockából készült lével, úgy, hogy épp ellepje,tegyünk bele még kaprot, és főzzük a káposztát majdnem puhára.
  3. Húzzuk le a tűzről, botmixerrel pürésítsük. Ízesítsük ecettel, sóval, borssal még, ha szükséges, majd öntsük hozzá a tejszín.
  4. Amíg fő a leves készítsük elő a nokedlihez valót: a tojásokat keverjük el liszttel, a sóval egy tányérban, és adjuk hozzá az összevágott, vagy puhább kolbász esetén, azösszemorzsolt kolbászhúst. Jól keverjük el, majd a főzés végén kiskanállal szaggassuk a levesbe.
  5. Friss kenyérrel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Káposztát akartam enni. Káposztasalátát. De miután feldolgoztam a káposzta egyik felét, láttam, hogy a másik felére valamit ki kell találnom, különben karácsonyig káposztasalátát fogunk enni. Tésztát nem akartam enni, rétest sem, viszont levesre annál inkább fájt a fogunk. Így lett belőle káposztaleves. És hogy miért a kolbászos nokedli? Forradalmi ötletem azért született meg, mert a káposztának így levesben nem feltétlenül van karakteres íze, viszont szeretem, ha van közben némi ízrobbanás. Nos, a kolbászos nokedlik tökéletesen ellátják ezt a feladatot, nem beszélve a kolbászból kiolvadó narancssárga zsírcseppekről, amik díszítik a levest. Hiába, több funkciós. Legközelebb biztosan lilakáposztából fogom elkészíteni.

További receptek

Szilvakrémleves

A nyári gyümölcsszezon egyik kedvenc receptje lett nálunk ez a selymes szilvakrémleves, aminek a karamellizált cukor és az earl grey ad különleges aromát. Gyorsan elkészíthető, aztán ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek