Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyömbéres soba tofuval

Gyömbéres soba tofuval
Gyömbéres soba tofuval
28 perc / előkészület: 10 perc főzés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Japán-jellegű leves azoknak, akik szívesen ismerkednének az ázsiai konyhával. :P Az ötletgazda Martha Stewart volt!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az újhagymát kettévágjuk, zöld és fehér részre. A gyömbért nagyobb darabokra vágjuk (nem pucoljuk, csak jól megmossuk).
  2. Egy fazékba tesszük az újhagyma karikára vágott fehér részét, a gyömbérdarabokat, a lereszelt fokhagymát, a rizsecetet és a szójaszószt. Felöntjük 2 liter vízzel, és felforraljuk.
  3. Közben a tofut felkockázzuk, és egy ek olajon szép aranybarnára sütjük. Félretesszük.
  4. Ha ez kész és a levesalap is forr, hozzáadjuk a soba tésztát. Kb. 4 perc után mehet utána a pak choy, a darabokra vágott chili és a jól megmosott cukorborsó.
  5. Ha a zöldségek roppanósak és a tészta megfőtt (4-5 perc), elzárjuk a gázt. Tálaláskor a tofut igazságosan elosztjuk tálkákba, rámerjük a levest, és megszórjuk szezámmaggal. (A szezámmagot előtte tanácsos száraz serpenyőben kb. 1 percig pirítani.)
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 7 666
elküldve: 0
receptkönyvben: 144
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: japán
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ázsiai leves soba tésztával, japán leves tofuval, pirított szezámmagos-tofus leves soba tésztával

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

379
újhagyma 6 közepes db
gyömbér 7 cm
fokhagyma 2 gerezd
szójaszósz 100 ml
rizsecet 1 teáskanál
tofu 400 g
soba tészta 180 g
pak-choi 1 db
cukorborsó 120 g
chili 1 db
szezámmag 4 teáskanál
víz 2 l