r
Nosalty Logó

Francia hagymaleves vajas pirítóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Francia hagymaleves vajas pirítóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A vajas pirítóshoz

Összesen 570 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A vajas pirítóshoz

Összesen 3420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A vajas pirítóshoz

Összesen 137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 570 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    186 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7989.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    876 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    5626 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    801.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1389 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    561 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 3420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 137 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A vajas pirítóshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy nagyobb edényben olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a tisztított és félkarikákra vágott vöröshagymát, valamint salottát.
  2. Adjunk hozzá egy csipet sót, fedjük le és negyed óráig közepes lángon pároljuk.
  3. Ha elkezdett összeesni a hagyma, akkor már levehetjük róla a fedőt és állítsuk alacsonyra a lángot. Ettől lesz finom, édes a végeredmény, hogy alacsony hőfokon karamellizáljuk meg hagymát, ez kb 30-40 percig tart.
  4. Ha a hagyma már szép, aranybarna, akkor reszeljük hozzá a fokhagymát, ízesítsük fehérborssal, szerecsendióval és további egy-két percig pirítsuk. Ezután jöhet bele a liszt, alaposan elkeverjük, és még néhány percig pirítjuk.
  5. Felöntjük a borral, megvárjuk amíg feloldja az lisztet, aztán az alaplevet is utánaküldjük.
  6. Adjuk hozzá a kakukkfüvet és közepes lángon további 35-40 percig főzzük, egész addig, amíg szép, gazdag íze nem lesz.

A vajas pirítóshoz

  1. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a bagett szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük benne.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1482
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 166206
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kiindulópont Julia Child hagymalevese volt, de az marha alaplével készül, nincs benne szerecsendió, ellenben van brandy, úgyhogy más ez, de mégis nagyon hasonló. A lényeg: szánjunk rá időt, mert legalább két óra kell egy tisztességes hagymaleveshez, de minden egyes kanalazás kárpótol majd minket!

Hozzávalók

A leveshez

A vajas pirítóshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek