r
Nosalty Logó

Francia hagymaleves vajas pirítóssal

Dávid
Francia hagymaleves vajas pirítóssal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A vajas pirítóshoz

570
Kalória
11.3g
Fehérje
56.1g
Szénhidrátok
31g
Zsír
133.5g
Víz
71.7g
Koleszterin
5.5g
Rost
9.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A vajas pirítóshoz

Összesen 570 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A vajas pirítóshoz

Összesen 3420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A leveshez

A vajas pirítóshoz

Összesen 137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1331.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    938 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    133.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 570 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    186 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7989.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    876 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    5626 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    801.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1389 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    561 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    585 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 3420 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Egy nagyobb edényben olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a tisztított és félkarikákra vágott vöröshagymát, valamint salottát.
  2. Adjunk hozzá egy csipet sót, fedjük le és negyed óráig közepes lángon pároljuk.
  3. Ha elkezdett összeesni a hagyma, akkor már levehetjük róla a fedőt és állítsuk alacsonyra a lángot. Ettől lesz finom, édes a végeredmény, hogy alacsony hőfokon karamellizáljuk meg hagymát, ez kb 30-40 percig tart.
  4. Ha a hagyma már szép, aranybarna, akkor reszeljük hozzá a fokhagymát, ízesítsük fehérborssal, szerecsendióval és további egy-két percig pirítsuk. Ezután jöhet bele a liszt, alaposan elkeverjük, és még néhány percig pirítjuk.
  5. Felöntjük a borral, megvárjuk amíg feloldja az lisztet, aztán az alaplevet is utánaküldjük.
  6. Adjuk hozzá a kakukkfüvet és közepes lángon további 35-40 percig főzzük, egész addig, amíg szép, gazdag íze nem lesz.

A vajas pirítóshoz

  1. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a bagett szeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük benne.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 95 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

A kiindulópont Julia Child hagymalevese volt, de az marha alaplével készül, nincs benne szerecsendió, ellenben van brandy, úgyhogy más ez, de mégis nagyon hasonló. A lényeg: szánjunk rá időt, mert legalább két óra kell egy tisztességes hagymaleveshez, de minden egyes kanalazás kárpótol majd minket!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...