Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyugat-afrikai földimogyoró leves

Nyugat-afrikai földimogyoró leves
Nyugat-afrikai földimogyoró leves
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyugat-afrikai mogyoróleves kelkáposztával. Tökéletes gyors vacsora hűvös őszi és hideg téli estékre.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst főzzük ki. A hagymát, fokhagymát pucoljuk meg, a paradicsomot vágjuk kis kockákra.
  2. Az alaplevet forraljuk fel, közben aprítsuk össze a hagymát finomra, a fokhagymát és a gyömbért reszeljük finomra. A kelkáposzta leveleit vágjuk csíkokra, a nagyobb ereket távolítsuk el.
  3. A hagymákat és a gyömbért adjuk az alapléhez, és keverjük hozzá a mogyoróvajat. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk. Keverjük el a mogyoróvajat, és 5 percig főzzük.
  4. Vegyük le a lángot, adjuk hozzá a káposztát és a paradicsomot. Még 10 percig főzzük. Tovább is lehet, de finomabb, ha a káposzta kicsit roppanós marad.
  5. Tálaláskor osszuk szét a rizst tálkákba, merjük rá a levest. A mogyorót száraz serpenyőben pirítsuk illatosra, és szórjuk rá a levesre.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 321
elküldve: 1
receptkönyvben: 247
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: afrikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves

egyéb elnevezések

leves barna rizzsel, rizsleves

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hedi1
hedi1 Thu, 2016-11-10 15:13

Nagyon jó és föleg laktató leves, mi elsö és második fogásnak is ezt ettük ebédre.
A hozzávalók közül valóban hiányzik a vöröshagyma, gyengébbek kedvéért talán ki lehetne javítani. Mi a tálalásnál kis petrezyelyemzöldet is szórtunk rá, és a második tányér aljára került egy kanálka natúrjoghurt. Ùgy is finom, különleges volt.
Köszönet a receptért.

Rontó
Rontó / Rontó Sun, 2015-05-03 11:57

Megcsináltam, szerintem sokkal több alaplé/víz kell bele, és még így is iszonyú sűrű lett, bár én a rizst miután kifőztem beletettem, akárcsak a mogyorót.

Kellemes, különleges leves, fogom még készíteni!

Rontó
Rontó / Rontó Tue, 2015-04-28 20:23

Hagyma kell bele? Mert a hozzávalóknál nincs ott, a receptben pedig azt írod "hagymát fokhagymát pucoljuk meg". Szerintem egy kevés újhagymával, vagy póréval fogom elkészíteni (attól függően mit kapok a zöldségesnél)...

624
gyömbér 1 cm
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
barnarizs 120 g
kelkáposzta 150 g
paradicsom 1 közepes db
alaplé 7 dl
mogyoróvaj 4 ek
földimogyoró 50 g