Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkolikrémleves pirított mandulával

Brokkolikrémleves pirított mandulával
Brokkolikrémleves pirított mandulával
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mondtam már, hogy szeretjük a krémleveseket? :))

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Régebben úgy készítettem, hogy  belefőztem 1-2 közepes krumplit, ami a turmixolás után a sűrűséget biztosította.
De ebben az esetben, ha pirított zsemlekockával adtam, pillanatok alatt beszívtak a kockák:)),  és a  levesgyöngy is hamarabb elázott benne. A krumplit már elhagyom belőle, és a tejszínbe is csak akkor teszek  2 kávéskanál keményítőt, ha sűrűbbre akarom.  Mert van 10 %-os főzőtejszín is meg 22 %-os is. Ez utóbbi önmagában is elég a sűrűséghez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, és enyhén sós vízben feltesszük főni.
  2. Ha félig megpuhult, beledobjuk a leveskockákat, és puhára főzzük.
  3. Botmixerrel összeturmixoljuk, szerecsendiót reszelünk rá, és borsot őrlünk, ízlés szerint utánsózzuk.
  4. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk, és a tejszínnel feleresztjük.
  5. Kicsi teflon serpenyőben zsiradék nélkül mandulát pirítunk a tálaláshoz.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 758
elküldve: 8
receptkönyvben: 197
elkészítve: 19/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
255 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brokkolileves, krémleves brokkoliból, pirított mandulás brokkolikrémleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Mon, 2014-12-29 18:22

Ugyanezt akartam irni, hogy az a plussbrokkoli csucs!!!!

greenpearl
greenpearl / greenpearl Fri, 2014-03-14 10:37

Hali! Én is mindig így csinálom, sűrítő nélkül, elég ha minőségi tejszínt és sok brokkolit használ az ember, sokkal ízesebb, mint a krumplis vagy keményítős verzió. Garantálom, hogy aki megkóstolja, az nem akar másfajtát :-)

zsuzska82
zsuzska82 Wed, 2013-04-17 11:49

Még nem csináltam meg, de állati aranyos és ötletes, hogy a plüss brokkolival fotóztad! :D Nagyon aranyos. :)
Rövidesen elkészítem ezt a receptet, majd beszámolok róla.

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Wed, 2013-04-17 12:52

Várom! :)
A plüss brokkolit sok-sok évvel ezelőtt kaptam a gyerekektől, tiltakozásul, mert ők nem szerették a brokkolit, csak én. Azóta már 3/4-es többség van a családban a brokkoli javára. :))

129
brokkoli 1 közepes fej
víz 1 l
leveskocka 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet
főzőtejszín 2 dl
mandulapehely 2 ek