r
Nosalty Logó

Melegítő leves kacsával és soba tésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Melegítő leves kacsával és soba tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 983 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1964 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 58 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5713.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    739 mg
  • Nátrium
    4374 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3880 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6817 micro
Összesen 983 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11426.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    575 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    1477 mg
  • Nátrium
    8748 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    821.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    383 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    697 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7760 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13633 micro
Összesen 1964 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 58 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felszeletelt kacsmellszeleteket egy tálba tesszük, meglocsoljuk 1 ek vodkával, rászórjuk a keményítőt és kézzel jól összekeverjük, félretesszük.
  2. Egy lábasban összekeverjük a dashit, a szójaszószt, a barna cukrot, felforraljuk majd ízlés szerint sózzuk; közben egy másik lábasban vizet forralunk és kifőzzük a szoba tésztát (kb. 6-8 perc), majd leszűrjük, átmossuk hideg vízzel.
  3. Egy serpenyőben kisütjük a kacsahájat (a tepertő jó lesz majd lilahagymával!). A serpenyőben csak 1-2 ek-nyi zsírt hagyunk, erre dobáljuk a kacsamellszeleteket, a pórédarabokat, lefedjük és 2-3 percig sütjük. Levesszük a fedőt, megforgatjuk a hússzeleteket és a hagymát, és addig sütjük, amíg a hús átsül (akár pirítani is lehet kicsit!), és a hagyma megpuhul.
  4. Tálalás: tálkákba szedjük a tésztát, ennek tetejére tesszük a kacsamellszeleteket, és 3-4 db sült pórédarabot. Rámerjük a “levest”, a tetejét apróra vágott újhagyma zöldjével, petrezselyemmelvagy korianderrel díszítjük.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4867
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 24.

Ajánló

Aki nem tudja a dashihoz az instant port vagy a hozzávalókat beszerezni, próbálkozhat zöldség alaplé+szójaszósz keverékével is, erre is van egy receptünk, méghozzá itt! Aki nem tud szoba tésztát beszerezni… Hát, az igazán sajnálhatja, mert nagyon egészséges és finom is, de nekik ajánljuk a hiper-szupermarketekben, Ázsia boltokban is kapható “Mie” tésztát, amit elég csak leforrázni és pár percen belül megpuhul. (Nem üvegtészta!)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyik kedvencünk a kissé földes-diós ízű soba tészta, amit hajdinaliszt-búzaliszt keverékéből készítenek. A tészta nagyon gyorsan kifő és finom, tartalmas leveseket lehet belőle készíteni. Ebben a levesben a néhány szelet vékonyra szeletelt kacsamellel igazi különlegesség! Nagy előnye még, hogy a kacsamellet nem egészben sütjük, hanem vékony szeletekben, így a hús is percek alatt elkészül!

Hozzászólások (2)

Törölt felhasználó

Jónak látszik. Azonban instant porokból SOHA!

Törölt felhasználó

Ehhez a recepthez nem használtunk semmilyen port sem a keményít?n kívül! A leves alapja a dashi (japán alaplé), ehhez szójaszószt és sót adtunk. japán konyhában kezd?k dashi helyett enyhe íz? zöldség alaplével is próbálkozhatnak!:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek