Karácsonyi reggelik

Végre ráérősen reggelizhetünk! Kivéve persze ha már reggel a konyhában tüsténkedünk az ünnepi ebéd miatt - íme néhány ötlet arra az esetre, ha mégis kényeztetnénk magunkat.

A hétköznapok mindig rohanósak, a hétvégéket pedig sokszor elviszik a hét közben halasztgatott, vagy el nem intézett dolgok. Ünnepek idején végre lelassítunk kicsit, befelé fordulunk, pihenünk, a családunkkal lehetünk. Ilyenkor az együtt töltött idő, a nagy közös étkezések és természetesen az ételek kerülnek a középpontba. Szívünknek kedves, megörökölt receptek, évek során tökéletesített fogások, és elképesztő desszertek váltják egymást a fehér abroszon.

Omlós fahéjas csiga

Az ünnepi reggeliknek is megvan a maga varázsa, ilyenkor bármit szabad, semmi sem tilos, még az év másik 363 napján diétázók is kiengednek egy kicsit. Dőzsölhetünk, akár még pezsgőzhetünk is, a lényeg csak annyi, hogy az évnek ezen a pár napján legyünk nagylelkűek önmagunkhoz és a családunkhoz is, mert megérdemlik, megérdemeljük. Készítsük együtt az ételeket, legyen a konyhában töltött idő is egy közös program része. De a legfontosabb, hogy élvezzük ki ezeket a perceket és a közösen elfogyasztott finom falatokat.

Nézzük, mi milyen ételeket készítenénk szívesen karácsony reggelén.

Édes

Sós

Tojás

Krém

Lélekmelegítő forró csoki

Muffin

Lekvár

Frissen sült

Kalács

Kenyér

A legjobb persze egy kis bejglit vagy zserbót majszolni egy pohár tej vagy ne adj isten tojáslikőr mellé. Boldog karácsonyt mindenkinek!

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.