Karácsonyi reggelik

Végre ráérősen reggelizhetünk! Kivéve persze ha már reggel a konyhában tüsténkedünk az ünnepi ebéd miatt - íme néhány ötlet arra az esetre, ha mégis kényeztetnénk magunkat.

A hétköznapok mindig rohanósak, a hétvégéket pedig sokszor elviszik a hét közben halasztgatott, vagy el nem intézett dolgok. Ünnepek idején végre lelassítunk kicsit, befelé fordulunk, pihenünk, a családunkkal lehetünk. Ilyenkor az együtt töltött idő, a nagy közös étkezések és természetesen az ételek kerülnek a középpontba. Szívünknek kedves, megörökölt receptek, évek során tökéletesített fogások, és elképesztő desszertek váltják egymást a fehér abroszon.

Omlós fahéjas csiga

Az ünnepi reggeliknek is megvan a maga varázsa, ilyenkor bármit szabad, semmi sem tilos, még az év másik 363 napján diétázók is kiengednek egy kicsit. Dőzsölhetünk, akár még pezsgőzhetünk is, a lényeg csak annyi, hogy az évnek ezen a pár napján legyünk nagylelkűek önmagunkhoz és a családunkhoz is, mert megérdemlik, megérdemeljük. Készítsük együtt az ételeket, legyen a konyhában töltött idő is egy közös program része. De a legfontosabb, hogy élvezzük ki ezeket a perceket és a közösen elfogyasztott finom falatokat.

Nézzük, mi milyen ételeket készítenénk szívesen karácsony reggelén.

Édes

Sós

Tojás

Krém

Lélekmelegítő forró csoki

Muffin

Lekvár

Frissen sült

Kalács

Kenyér

A legjobb persze egy kis bejglit vagy zserbót majszolni egy pohár tej vagy ne adj isten tojáslikőr mellé. Boldog karácsonyt mindenkinek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így nem romlik meg a hűtőben a nyitott üveg lekvár

Egy üveg lekvár nagy kincs, a gyümölcsös finomságokkal telepakolt kamra pedig maga a kincstár: azonban, ha innen előveszünk egy üveget, majd felbontva a hűtőbe tesszük, megtörjük a szavatosság varázsát, és nagyon oda kell figyelnünk a lekvár tárolására. A Napi Tipp ebben nyújt most segítséget.