Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres szilvalekvár

Fűszeres szilvalekvár
Fűszeres szilvalekvár
200 perc / előkészület: 20 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Semmi ördöngösség nincsen benne, kezdők is bátran kipróbálhatják, nálam ez a recept a favorit. Kb. másfél liter lekvár lesz belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és negyedekbe szeljük.
  2. Az összevágott szilvát egy nagy edényben összekeverjük a cukorral, ráöntjük a balzsamecetet, citromlevet és a szilvapálinkát, majd állni hagyjuk 2-3 órán át.
  3. Hozzáadjuk a szilvához a fahéjat és a szegfűszeget, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg az általunk megfelelőnek talált sűrűséget el nem éri.
  4. Sterilizált üvegekbe töltjük, majd száraz dunsztba tesszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 41 202
elküldve: 22
receptkönyvben: 396
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: 1

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei, gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvalekvár fűszeresen, fahéjas szilvalekvár, szilvadzsem

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

871
szilva 3 kg
cukor 50 dkg
fahéjrúd 3 db
szegfűszeg 4 db
balzsamecet 3 ek
pálinka 1 dl
citromlé 1 citromból nyert