r
Nosalty Logó

Sajtos-vajas kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-vajas kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 663 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 3973 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 308 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    934 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 663 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.9 g

Zsír

  • Összesen
    199.8 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    966 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9504.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    1818 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1638 mg
  • Nátrium
    5601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1810 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    615 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1784 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    552 micro
Összesen 3973 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 308 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Minden hozzávalót tegyünk ki előre, hogy szobahőmérsékletűek legyenek.
  2. A tejet meglangyosítjuk, kb. 1 dl tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk.
  3. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a sót, beleütjük a tojást, elkezdjük dagasztani, közben hozzáadunk annyi langyos tejet, amennyit felvesz. Közepesen lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Végül beledagasztjuk az 5 dkg olvasztott vajat. Ha túl lágy lenne, pici lisztet adunk még hozzá.
  4. Lisztezett deszkán jól átgyúrjuk, majd a tetejét pici liszttel meghintve letakarva egy órán át kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk.
  6. Mindegyik cipót kettévesszük, és egyenként kör alakúra kinyújtjuk, vékonyra (2-3 mm-esre). Kb. 15-20 cm átmérőjű körök lesznek. Igyekezzünk megközelítőleg egyforma méretű korongokat nyújtani.
  7. Az egyikkorongot kenjük meg alágy, sós vajjal (bátran használjuk a kezünket) majd illesszünk rá egy sima korongot és sodrófával kissé lapogassuk el, hogy jól összeragadjanak.
  8. A korongokat 8 cikkbe vágjuk és szélesebbik végétől kiindulva kiflivé tekerjük, majd kissé be is görbítjük.
  9. A kifliket helyezzük kilisztezett tepsibe, tetejüket kenjük meg pici vízzel elkevert tojássárgájával és szórjuk meg reszelt sajttal.
  10. Meleg helyen kelesszük további 15-20 percig (lehet sütőben is, 50-60 fokon.)
  11. 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük (kb. 25-30 perc alatt).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 77
  • 7 napos nézettség: 639
  • Össznézettség: 170197
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 19.

Ajánló

Ha nagyon sajtosan szeretjük, a tészta-háromszögek végébe egyenként tehetünk egy-egy darab sajthasábot és úgy tekerjük fel. Dupla élvezet. :) Illetve lehet variálni mini virslivel, mini kolbásszal töltve, persze akkor csak egy réteg tésztát használunk és értelemszerűen nem kell vajazni.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Jól bevált kelttészta alapreceptem (amit a kakaós csigához használok) alapján készítettem, sós változatban. Igazi vendégváró finomság. Ebből a mennyiségből 32 db nagyobb kifli jön ki (egy jókora tálra való), azért írtam, hogy 6 főre, mert egy buliban fejenként 5-6 simán lemegy...:) Sőt. Frissen-melegében a legfinomabb, de másnap is kiváló. (A kollégák egy morzsát se hagytak belőle.)

Hozzászólások

TARR ENIKO

Ajanlom mindenkinek,ezt ki kel probalni,a csaladom,akik egyebkent nem sajtevok az egeszet felfaltak.

Törölt felhasználó

egy kicsi változtatással megsütöttem.Nem vajjal,hanem sajttal kentem meg.És szórtam rá füstöltsajtot.Nagyon finom lett.

csokipancsi

Elkészítettem Master Mixb?l és teljes kir?rlés? rozslisztb?l és nagyon finom lett!!!! Ajánlom mindenkinek! köszönöm:)))

Törölt felhasználó

Ide is begy?r?zött az ápdét? :D ezt a kiflime úgy még nem próbáltam, amyúgy szinte csak azzal sütök. Felesben keverted?

csokipancsi

Én is azzel sütök mindent már jó ideje:))) fele master mix, a másik fele pedig felesbe fehér liszttel és rozsliszttel. azért gondoltam h leirom h ebb?l csináltam mert láttam a blogodon,hogy ezt használod..:))

Törölt felhasználó

Nézd meg a kakós csigámat a blogon, a kommentben U1 recept is van (és a fotón szerepl? is U1, csak ezt a blogomon nem nagyon reklámozom, mert még megszólnak :D )

csokipancsi

fuuu már néztem, a kiprobálni listára már rég felírva :)) háttt igen, sokan ellene vannak, én is elég sok "leszúrást" kaptam már érte... de az nem érdekel:)

Törölt felhasználó

engem se. :) de jó ilyen rokon lélekkel találkozni. Egyébként csak a master mix hozzávalóit kellene elolvasni, nem más, mint szójaliszt, meg búzafehérje és egyéb ilyesmik....igazándiból a kelt tésztával még nem vagyok annyira kibékülve, de pl. omlós tésztában, piskótában remekül m?ködik. A kelt tésztába tapasztalatom szerint több tej kell, hogy lazább legyen a tészta, jártam már úgy sajna, hogy 2 bucit(bagettet sütöttem, de kiment a kukába, tömör lett, nem kelt meg, stb.

csokipancsi

igen, én is több tejet tettem mint amit irtál, f?leg,hogy a rozsliszt még többet felvesz. Sajnos nekem is landolt már a kukába kelt tésztám, mert annyira tömör volt és ehetetlen... egy id?re el is vette a kedvem ett?l a lisztt?l.. na meg az éleszt? felfuttatása.. az még ami nagy fejtörést okozott!:D most fruktózzal szépen megkelt, de el?tte édesít?vel nem sikerül,meg a 'csodacukorral' sem.. volt h egy csipetnyi barna cukrot tettem bele,azzal is szépen megkelt.. nagy bajunk nem lesz t?le:) most fonott kalács receptet keresek, még sohasem csináltam,nagyon kiváncsi vagyok,remélem sikerül:)))

Törölt felhasználó

na, akkor nézd meg a "beszél? kalács" nev? receptemet, azt már U1 lisztb?l is csináltam (több tejjel), pofon egyszer?, isteni finom, a recept eleve édesít?szeres, viszont ne roszlisztb?l készítsd, hanem simalisztb?l.

Törölt felhasználó

Nagyon finomnak néz ki! Kipróbálom! Köszi a recepted!

Törölt felhasználó

Elkészült! Mennyeien finom! Még sosem készítettem sajtos kiflit! Köszi! Kicsit pufi lett,de nem baj mert én így képzeltem el!:)

Törölt felhasználó

Mióta el?ször megsütöttem, azóta szinte minden nap csinálnom kell, mert a gyerekek imádják. Igazság szerint legtöbbször kih?lni sincs ideje, olyan gyorsan felfalják! :)

Törölt felhasználó

Én ma fogom harmadjára megcsinálni! az els? két sütés eredménye azonnal elfogyott! Nagyon finom!

nbeatrix82

Elkészítettem Karácsonyra,1 nap alatt elfogyott,nekem csak 1 db jutott,a család felfalta. :)Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Szia!Nagyon finom lett!Gyönyör? kiflik lettek:)Köszönöm a receptet:)Szép napot neked:)Üdv:Rita

Szaboliv

köszi a receptet, ma megcsináltam, raktam bele egy kis füstölt tarját, nagyon jó. Puha, omlós, igazán finom. Viszont, nekem túl sok a só benne, az ek helyett pupozott tk-val raktam bele. Lehet hogy azért, mivel sós a sajt, sós a vaj, sós a füstölt tarja, de hát ez már csak szájiz.

Törölt felhasználó

A kifli biztosan nagyon finom, el is mentettem, de ezt a rendkívül idétlen "jófogást" muszáj mindenhova betenni???????

Bogyi mogyi

Nekem kicsit szàraz lett. Lehet a lègkeverès miatt.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek