r
Nosalty Logó

Foszlós kalács Emőke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Emőke
Foszlós kalács Emőke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 789 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3162 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 279 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    251 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 789 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.1 g

Zsír

  • Összesen
    107.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    792 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2644.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1002 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    915 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    601 micro
  • Kolin:
    535 mg
  • Retinol - A vitamin:
    900 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    796 micro
Összesen 3162 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 279 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet 1 ek cukorral meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk.
  2. Belekeverjük a lisztbe, majd hozzáadjuk a tojásokat, maradék cukrot, rumot és a citrom héját.
  3. Jól kidolgozzuk, míg sima nem lesz és hólyagokat vet.
  4. Ekkor lassan beleöntjük az olvasztott, langyos vajat és újból simára dolgozzuk.
  5. Tetejét kicsit meglisztezzük, és meleg helyen kb duplájára kelesztjük.
  6. Belisztezett deszkán 3 részre osztjuk, megfonjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és újból megkelesztjük.
  7. Tojással megkenjük, enyhén gőzös sütőben megsütjük. (Ha a teteje nagyon pirulna, de a belseje még nyers, tegyünk rá alufóliát és úgy süssük tovább).
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 159
  • Össznézettség: 106529
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 18.

Ajánló

Ünnepekre vagy csak úgy reggelire ajánlom. Gyorsan elkészül, és gyorsan fogy.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Már évek óta ezt a kalácsot készítem. Nekünk nagyon ízlik. A recept volt kolleganőmtől a Maszatkonyháról származik.

Hozzászólások

pussycat

Kedves Emoke! Ez a legjobb kalacs recept itt a nosalty-n. Koszonom. Veronika

Emőke

Kedves Veronika! Örülök, hogy ízlik! :) Az érdem kollegan?mé! :) De tény, hogy ha ki is próbálok más kalács receptet, ehhez térek vissza. :)

ildus4

Nagyon szép a kalácsod, gratula! Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi ideig kell sütni a kalácsot? Köszi el?re is! Üdv. Ildus

Emőke

Szia Ildus! Köszönöm! :) 25-30 perc alatt lesz kész, a kép alatt van kiírva. :) Üdv. Em?ke

ildus4

Köszi! :-) Látod, csak a kalácsot figyeltem, semmi mást, jaa és a 3 kisgyerekemet, akik körülöttem ugrándoztak :-))

Emőke

:))

Törölt felhasználó

Kedves Em?ke! Nagyon finom lett a kalács, csak az a baj, hogy lapos lett. Mit kellene tenne, hogy magasabb legyen a kalács? Köszönettel Zsolt

Emőke

Kedves Zsolt! El?ször is örülök, hogy ízlett. :) Nekem sem szokott túl magas lenni. :/ Mekkora tepsiben készítetted? Mert ha nagy tepsiben készül, szeret szétterülni a tészta. Ezért érdemes egy kisebbe tenni és akkor abban növekszik (max tepsi méret?re). Meg elég szorosra fonom (legalábbis próbálom) és még akkor is igazgatom, amikor beleteszem a tepsibe, de nekem is terül. Viszont az íze tényleg jó. :) üdv. Em?ke

Törölt felhasználó

Kedves Em?ke! Köszönöm a tanácsot. Elég széles tepsiben sütöttem. Szépen megkelt, azt gondoltam lágy lett a tészta, de elég nehéz volt bedagasztani, ezért talán mégsem lehetett lágy. Van egy kalács süt? formám, legközelebb abban próbálom meg. Üdv Zsolt

Minouch

Kedves Em?ke! Most sült meg, és nagyon jó lett! :) Annyit változtattam, hogy teljeskiörlés?+kilófaló liszt keverékkel sütöttem, de ugyanolyan könny?, nagyon finom kalács lett, mintha sima lisztb?l lenne! Üdv, Gabi

Emőke

Kedves Gabi! Örülök!! :) Jó tudni, hogy ilyen lisztkeverékkel is m?ködik! ;) üdv. E.

Törölt felhasználó

Ez a recept egyszer?en FANTASZTIKUS! Tegnap este megsütöttem,és ma reggel már nem volt bel?le.(A fiam párszor meglátogatta a konyhát) Köszönöm a receptet! Rita

Emőke

Kedves Rita! :) Nagyon szívesen, és nagyon örülök, hogy ízlett! :) üdv. E.

ildus4

Milyen lisztb?l készült, réteslisztb?l?

Emőke

sima lisztb?l

Regiii

Nagyon nagy lett a kalács, nagyon meglep?dtünk amikor kész lett.:) Pedig csak 3 dkg éleszt?t tettem bele. Még nem kóstoltuk meg, de már alig várom.:$ 6-os fonással csináltam, csak sajnos sülés közben szétszakadtak oldalt a fonatok és a széle elterült kicsit, de egyébként szép lett.:)) Biztos nagyon fincsi!! Köszi a receptet!!

Emőke

Szia Regiii! Bocsi, hogy most válaszolok, nem kaptam értesít?t. Nagyon szívesen. :) Érdemes kisebb tepsibe tenni és akkor nem terül szét. :) üdv. E.

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett a kalacs!!!Mar masodszor sutom,mindenkinek izlik!!Sosem voltam nagy kelt teszta,suto mert ameddig draga anyukam elt mindezt mindid o csinalta!Es lam mar masodszor sikerult,koszonom a finom receptet!!! Udv.ilonka

Emőke

Kedves Ilonka! Nagyon örülök! :) üdv. E.

Emőke

Kedves Ilonka! Örülök, hogy ízlett és hogy sikerült is! További jó sütögetést!! üdv. E.

Törölt felhasználó

Egyszer?en tökéletes:) Szépen megkelt, foszlós, illatos... Mennyei! Köszönöm.

Emőke

Szívesen! :) Örülök!

Törölt felhasználó

Most tettem a süt?be, várom az eredményt! Az illata már így nyersen is finom volt. Annyi észrevételt tennék, hogy nekem az 50 dkg liszt kevésnek bizonyult, tenni kellett még hozzá. De azt hiszem ez csak részletkérdés. Köszönöm a receptet! Szép hétvégét! Üdv.: Kata

Emőke

Szia Kata! Örülök, remélem sikerült is. :) Hát sztm nem mindegy melyik lisztet használja az ember, nekem is volt már, hogy picit kellett hozzá tenni. :) Szép estét, E.

Törölt felhasználó

Sajnos nekem nem sikerült, nem tudom miért de szétkelt a tészta...:( pedig álagra nagyon jó volt könnyen összeállt 20 perc alatt a duplájára nött...a tepsiben viszont az egész szétkelt...sajna...

Emőke

Szia! Sajnálom, hogy nem sikerült. Biztos a túlkelesztés miatt. A sok pozitív visszajelzés hatására remélem azért újra megpróbálod. üdv. E.

Törölt felhasználó

Én is megcsináltam de sajna nem tudom miért a teteje kicsit szétrepedt, de amugy nagy keletje volt. megcsinálom még egyszer mert nagyon finom.

Emőke

Szia! Sajnos nekem is van amikor kicsit megreped. Én a túlkelesztésre gyanakszom. De örülök, hogy ízlett! üdv. E.

Törölt felhasználó

Emoke, koszonom! Miota kalacsot sutok, ezt a receptet kerestem. Vegre.. Igaz, igy tobb a munkam, mert ma megsutottem, de holnapra, husvet vasarnapra nem maradt, igy uj kort kell futnom

Emőke

Szia! Nagyon örülök! :) Jó sütögetést! :) üdv. E.

dori36

Kedves Em?ke! Ez a legjobb kalács recept amit idáig sütöttem , ma már újat kellet sütni!! Nagyon köszönöm Üdv :Dóri

Emőke

Kedves Dóri! Nagyon örülök, hogy ízlett! :)) üdv. E.

Törölt felhasználó

Istenigazából megetetném veled ezt a csoda kalacsot!Pont tegnap jártam így brióssal ment a kukába ilyen kevés szárazanyagnál hogy lehet ebb?l tésztát gyúrni iigymeg jo lisztes lett el?re is láthattam volna a tegnapi rossz recept után..sokszor sütöttem már mindenfélét de ezek a legrosszabbak ehetetlen utálatos dolog mikor más halandzsája miatt dobálom az ablakon a lisztet tojást vajat!úgyhogy két hétig a süt?t ki sem nyitom mert er?s b?ntudatom van hogy ezis pocséklas volt!Köszönöm!!!

Emőke

Én sem úgy születtem, hogy tudok kalácsot készíteni. :) Mindenesetre nálunk bevált, m?ködik, nincs semmiféle magic, én képes vagyok elkészíteni "ilyen kevés szárazanyagból" és mindenkinek ízlik. szép napot. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek