r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsomos-feta salsás omlett

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aszalt paradicsomos-feta salsás omlett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 1204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 2410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    121.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    405 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1746.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    971 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    2511 micro
Összesen 1204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    243.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    809 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3492.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    1599 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    288 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1942 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    5023 micro
Összesen 2410 kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1224 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 356 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat kettesével kis tálba ütjük, és felverjük, de csak lazán.
  2. A salsához egy másik tálban a fetát felkockázzukapróra, és az olajos aszalt paradicsommal összekeverjük. Hozzáadjukaz előre felaprított zöldfűszereket (zöldfűszerekből ízlés szerint lehet használni mást is pl.: mentát, bazsalikomot, oregánot, újhagymát), 1 dl olajjal jól elkeverjükés borsozzuk. Sózni nem szabad, mert a feta nagyon sós önmagában is.
  3. Miután készen van a feta salsánk, az előre lazán felvert tojásokat kettesével egy kevés olajon megsütjükúgy, hogy közben egy kézi habverővel kevergetjük. Mikor a tojások alja már szép aranybarnára sült, ráhalmozzunk2-3 evőkanálnyit a feta salsából és ráhajtjukaz omlett felét, így sütjükmég kb. 1 percig, majd tányérra szedjük és salátával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 17379
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A blogom olvasói egy FB-os szavazáson ezt a receptet kérték. Így hát veletek is megosztom. Vasárnaponként általában valamilyen brunch vagy ahhoz hasonló reggelire elkészíthető leginkább tojásos alapú étellel örvendeztetlek meg Benneteket. Most kitaláltam a szuper reggelit. Hogy miért szuper? Mert kb. 15 perc elkészíteni és fantasztikus ízkombináció. Sőt 2 in 1, mert az omletthez a betétet (salsát), akár vacsira egy salátához is fel lehet használni, már ha marad belőle. A feta salsában a zöldfűszerek ízlés szeint mással helyettesíthetők (menta, bazsalikom, oregáno, újhagyma, majoranna, fokhagyma, kapor).

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!