r
Nosalty Logó

Amerikai csokis muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flóra
Amerikai csokis muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 429 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1712 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 351 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 429 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    88.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1705.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    306 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    266 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    126 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 1712 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 351 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. A csokoládét megolvasztjuk vízgőz felett, majd hozzákeverjük az eddigiekhez.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a liszttel felváltva a masszához adjuk, és elkeverjük az egészet.
  4. A tésztát négy, vajjal kikent muffin formában eloszlatjuk, és előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a kakaóport. Egyneművé keverjük.
  6. A krémet habzsákba töltjük, és feldíszítjük vele a muffinokat. Csokidarával megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 125
  • Össznézettség: 151597
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az amerikai csokitortám ihlette ezt a muffint, amit akár cupcake-nek vagy mini tortának is lehet nevezni.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Tömény csodás finomság.:-)) Köszönöm, szép nyári hétvégét kívánok! :-)

_Marcsi

Nagyon finom ez a recept, a tészta nem az a tipikus nehéz tészta, hanem könny?, pont amilyet én kerestem. Habár a krém a tetején túl tömény, így máskor fele annyi kakaóport rakok bele, vagy inkább csokit. De hát amennyi ház, annyi szokás. Köszönöm szépen, hogy ezt a remek receptet felraktad.

Flóra

Örülök, hogy ízlett!

Törölt felhasználó

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy a krémhez mennyi tejszín kell? Mert annak a mennyiségét nem látom a receptben. Sose csináltam még ilyen krémet, szóval kétlem hogy a ráérzés menne :)

Törölt felhasználó

Ja és még egy olyan kérdésem lenne, hogy ha ezt a krémet ráteszem a muffin-ra, egy-két napon belül elveszti a formáját? Karácsonyra szeretném megcsinálni és 24-én biztos nem lesz rá id?m, szóval egy nappal el?tte megcsinálnám. Köszi el?re is a választ!

Flóra

Ha lejjebb tekered a hozzávalókat, akkor mutatja, hogy 60 g habtejszín kell hozzá. A krémnek a formája pedig megmarad, persze h?t?ben kell tárolni. Remélem ízleni fog!

Törölt felhasználó

Uhh tényleg, bocsi! :) És köszi a válaszokat! :)

Törölt felhasználó

Kedves Flóra! Egy olyan kérdésem lenne még, hogy ha nem keverem a krémhez a kakaóport, akkor milyen íz? lesz a krém? Fogyasztható? Mert lehet zöldre színezném és úgy nyomnám a tetejére, mint ha feny?fa lenne. Megszórnám színes cukrokkal, mint ha azok meg a díszek lennének rajta. Tudom túlkomplikált, de szerintem jól nézne ki :)

Flóra

Kedves Eszti! Ez egy jó kérdés:D Hát, ha nem teszel bele kakaóport, akkor lényegében keményre vert tejszínhabbal dolgozol. Szerintem kevesebb cukrot tegyél bele (mert túl édes lesz), illetve habfixáló sem árt, olyan 2 dl tejszínhez kb. 1 csomag habfixáló és 4-5 dkg cukrot javasolnék. Számolj be róla majd, hogy sikerült!:)

Törölt felhasználó

Köszi a választ! :) Szerintem elfelezem az adagot és fele-fele arányban csinálom, nehogy az egész rossz legyen :D De majd megírom milyen lett.

Törölt felhasználó

Mennyi tejszín kell hozzá?

Flóra

60 g habtejszín, ha lejjebb tekered a hozzávalókat, látszik.

Törölt felhasználó

Kedves Flóra! Azt szeretném megkérdezni, hogy ezzel az anyagmennyiséggel kb. mennyi muffin jön ki? Köszi a választ!

Flóra

Négy darab jön ki bel?le.

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet! Nagyon finom volt. Lisztérzékenységem miatt én gluténmentes liszttel készítettem és úgy is tökéletes lett. Nemsokára készítem az újabb adagot.

Flóra

Szívesen, örülök, hogy ízlett!

Törölt felhasználó

Én is GM vagyok, milyen lisztet használtál? Köszi

Törölt felhasználó

Barbara vagy Schar. A jobb (persze drágább) lisztekkel érdemes kipróbálni a recepteket. Nekem szinte mindig els?re sikerült.

Emese99

Nagyon finom! Nálunk ízlett mindenkinek! :) Köszi a receptet!!!!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?