Imádjuk az őszt!

Semmi okunk azon keseregni, hogy elmúlt a nyár! Bár a kánikulára és a strandolásra újra várnunk kell egy évet, azért rengeteg szépséget találunk a rozsdás színű évszakban is!

Itt van nekünk a hiperegészséges cékla, sütőtök, dió, sárgarépa, káposztafélék, alma, csicsóka és sok más társuk. Nézzük, mik készülhetnek az ősz elsőszámű finomságaiból! A cékla mélypink színe már eleve arra csábít, hogy a tányérunkra halmozzuk valamilyen formában. Krémlevesként, salátaként új értelmet adhatunk ennek az antioxidánsokban gazdag növénynek. A borscs a szláv országokban az egyik legelterjedtebb kanalaznivaló, ami céklából készülhet, rengeteg módon, az ősi borscsot ukrán eredetűként tartják számon. Ne csak savanyúságként gondoljunk a céklára ezentúl, receptjeink segítenek!

Céklával készült receptjeinket itt találod >>

A sütőtök szezonja most indul igazán. Miután úgy tűnik, az indián nyár utolsó forró napsugarai is visszavonulót fújtak, akkor jön el a színes, hatalmas tökök ideje. Cikkeinkben már számos tippet adtunk az elkészítésére: levesként, húsok mellé – tejszínnel, önmagában, nudli tésztájába keverve vagy sütemény egészséges alapanyagaként is reformálhatunk vele a főzési szokásokon, imádni fogjuk!

Sütőtökös receptek >>

A diót elsősorban édességekbe tesszük, álmaink netovábbja a diótorta, a mézes sütik és a gyümölccsel-dióval sült húsok. Passzol a csirkéhez, sertéshez, jöhet hozzá az alma és a szőlő. Ha inkább mártásként képzeljük el az ételekhez, akkor is jól járunk, ráadásul egészen ünnepi hangulatot idéz meg a konyhában terjengő illat. Tudjuk, hogy a sárgarépával szinte minden leves betétjeként számolunk, de ha eddig nem gondoltunk rá, akkor mártogatósként, szendvicskrémként vagy önálló levesként is jussanak eszünkbe a sárgarépában rejlő lehetőségek!

Diós receptjeinkhez ide kattints >>

  • Tobzódunk a hagymafélékben, jöjjenek a krémlevesek, pirított, karamellizált hagymakarikák!
  • Az is jó, ha résen vagyunk és megkeressük a piacon a gombaárusokat, ritka finomságokra bukkanhatunk vagy előre leadhatunk rendeléseket! Ha már csak egy pár szem szárított vargányát teszünk a gombás ételeinkbe, sokkal intenzívebb és finomabb lesz a végeredmény!
  • A csicsóka kalóriaszegény terméséből is nyugodtan lakmározhatunk, nagyon finom és teljes értékűen helyettesíti a krumplit.
  • Káposztából jöhetnek a klasszikus fogások.
  • Körtéből és almából annyiféle sütireceptünk van, hogy a végén választani sem tudunk majd belőlük! Ugye, hogy nem is olyan rossz, hogy elmúlt a nyár?

Körtés receptek itt >>

5 tipp hétköznapi vacsorákra >>

Őszi kényeztetés: tejszínes fügekrémleves >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek