r
Nosalty Logó

Hideg Litván Borscs

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hideg Litván Borscs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 515 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2059 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 515 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.7 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6802.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    2196 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    520 mg
  • Foszfor
    2579 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2809.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    759 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    792 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2002 micro
Összesen 2059 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagylyukú reszelőn reszeljük le az uborkát és a céklát.
  2. Vágjuk apróra a kaprot és a hagymát.
  3. Egy nagyobb lábasba beleöntjük a joghurtot és a kefírt, beletesszük az uborkát, céklát, kaprot, hagymát, ízlés szerint sózzuk.
  4. A megfőtt tojásokat vagy felvágjuk csíkokra (kétszer a tojásszeletelőn átmegyünk rajtuk) és beletesszük a kész borscsba, vagy pedig kettévágjuk őket,és külön-külön a tányérokba rakjuk.
  5. Egy evőkanálnyi tejföllel, valamint főtt (esetleg tört) burgonyával tálaljuk! Hidegen vagy langyosan fogyasszuk.
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 19848
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 29.

Ajánló

Ha a kefír elég sűrű és zsíros, akkor elegendő csak az bele, a joghurtot elhagyhatjuk. Ajánlatos kisuborkákkal elkészíteni, mivel azok aromásabbak a salátának való uborkánál. Céklabefőttel is készíthetjük, de csak ha nem túl ecetes! Ekkor kb. 0,5 liternyi lé mehet a leveshez. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legyen ez az első igazi litván recept a Nosalty-n! A litvánok egyébként többféle képpen is készítik a borscsot (Kelet-Európában közkedvelt szláv egytálétel céklával, esetleg marhahússal), de ez a fajta kimondottan meleg nyári hónapokban készítendő, mivel leginkább akkor jutni hozzá a friss alapanyagokhoz. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!