Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás pirított gomba

Fokhagymás pirított gomba
Fokhagymás pirított gomba
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (30)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Avagy hogyan kelnek új életre - az amúgy nem túlzottan finom - termesztett gombafejek. A végtelenül egyszerű ötlet innen.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Önmagában, friss bagettel a szaftot kitunkolva, vagy köretként.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomra vágott fokhagymát az olajon megfuttatjuk.
  2. A gombák tönkjét kivágjuk, a gombafejeket megtiszítjuk (nem kell hámozni) és a fokhagymához hozzáadva, nagy lángon elkezdjük kevergetve pirítani.
  3. Mérsékeljük a lángot, mikor a gombák felvették az összes olajat. Megvárjuk, míg levet engednek, ekkor újra felerősítjük alatta a tüzet és szép aranybarnára pirítjuk.
  4. Sózzuk-borsozzuk. Citromlevet facsarunk rá. Meghintjük az apróra vágott petrezselyemmel. Összeforgatjuk.
  5. Azon melegében tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 91 651
elküldve: 24
receptkönyvben: 2 631
elkészítve: 178/224
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
fogás: köret

egyéb elnevezések

fokhagymás-petrezselymes gomba, gomba fokhagymával pirítva, gomba fokhagymával és petrezselyemmel

Hozzászólások (30)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zebrabara
Zebrabara Wed, 2017-04-05 18:53

Soha nem jutott volna eszembe, hogy a gomba és a citrom barátok.
Nagyon finom!
Olivaolaj helyett hidegen sajtolt napraforgóolajat tettem alá, méghozzá olyat, amiben tavaly szeptember óta s.k. aszalt paradicsom ázik, hát az a plusz aroma sem rontott rajta. Fél kiló gombából csináltam, és abba ment a fél citrom.
Biztosan fogom még készíteni, köszönet!

kokotuz
Kokó / kokotuz Thu, 2015-12-10 13:39

köszi a receptet! én rántott harcsa falatok sült krumplival és tartárral mellé tettem oda.
a siker meg volt!!!

tomozi_eva
Vivike / tomozi_eva Wed, 2014-06-25 12:07

Elkészítettem, nagyon finom lett, habár a fokhagyma íz nem jött ki igazán, pedig kb. 20 dkg gombához tettem 5-6 gerezdet. Lehet, hogy legközelebb - mert biztosan lesz legközelebb - a fokhagymát is csak a végén teszem hozzá a petrezselyem előtt. Sajnos ezek a mai fokhagymák nem az igaziak, bármibe teszek nem kis mennyiséget, szinte nem is lehet érezni az ízét.
Köszönöm a receptet.

rockcsillámpóni
Lilo / rockcsillámpóni Wed, 2014-03-19 21:40

Elkészítettem, (bár petrezselymünk nem volt itthon, ezért bazsalikommal csináltam) és isteni finom lett!:)

eami
eami Sun, 2014-02-16 22:30

én kihagytam a citromot, illetve friss petrezselyem helyett csak zacsisat tudtam hozzáadni (nem sokkal azután hogy levelet eresztett), de úgy is nagyon ízlett a családnak :) Nyilván nem egy bonyolult recept, de ez volt az első ami miatt regisztráltam itt, hogy biztos meglegyen későbbre is :)

anditoth90
anditoth90 Fri, 2013-06-07 07:51

szia! nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a receptre, azóta keresem, amióta egy étteremben gomba tapast ettem. ezer hála! :)

Ardnax0
Ardnax0 Thu, 2012-10-25 12:38

Én fél kiló gombából csináltam, szegénynek annyi ideje nem maradt, hogy a tányérba kiszedhessem, útközben el lett lopkodva...:) nagyon finom, köszönöm a receptet!

Little Rea
Little Rea Tue, 2012-06-26 19:50

Nagyon nagyon nagyon finom:) Következőnek dupla adagban kell megcsinálnom:) Köszönet a receptért:)

Vidtim
Vidtim Sun, 2011-10-09 11:12

Ezt kaptam ma ebédre a férjemtől :) Igaz, kicsit hamarabb lett kész, de már el is fogyott :)

jucuska81
jucuska81 Wed, 2011-07-20 13:33

Most lett kész, szerintem nagyon finom lett. Már meg is ettem:) Még jó, hogy nálunk senki nem szereti a gombát:)

OrdinaryMagic
OrdinaryMagic / OrdinaryMagic Sat, 2011-07-02 21:36

Köszönöm szépen a receptet, nagyon finom lett, bár én fél kiló gombához adtam egy fél citrom levét, de azt egy kicsit sokallom, úgyhogy a holnapi adaghoz épp csak cseppentek egy keveset. De egyébként tényleg isteni!

tenger
tenger / tenger Thu, 2011-04-28 18:30

Fantasztikusan finom, csupa gomba-íz!
Köszönöm a receptet, gyakran meg fogom csinálni!

pankota
Pankota / pankota Sun, 2011-04-10 10:17

A köretekkel mindig bajban vagyok, mióta számolni kell a férjemnek a szénhidrátot, lassan tudom csak szélesíteni a repertoárt, hogy finom is legyen, változatos is, dekoratív is... ez mindegyiknek megfelel, köszönöm a receptet!!!

csodana
csodana Sat, 2011-01-15 20:06

gombát amúgyis mindenhogyan, de így fokhagymával petrezselyemmel, egyszerűen isteni volt! köszi a receptet :)

mametto
mametto Fri, 2010-10-22 16:31

Nagyon finom volt! Köszönöm a receptet az egész család nevében.

kaddi
kaddi Mon, 2010-09-27 13:21

hat nekem nem nagyon jott be ez a foghagymas izesites, de lehet h sokaig piritottam. ferjemnek pedig nagyon tetszett. en foetelnek keszitettem, es koretnek melle sutottem zoldsegeket tejszinben (keves olajon vekonyra szeletelt krumplit megpiritottam hagymaval, majd szines paprikat, kukuricat es tejszinnel osszefoztem). azert meg kiprobalom meg egyszer. meg annyit, h erdekes volt citromlevel, nem is gondoltam h passzolnak egymashoz.

Ngelina
Ngelina Sat, 2010-09-18 12:40

Nagyon finom, anno egy fogyis könyvben láttam receptjét, mint minimális bűntudattal ehető vacsorának.
Minél kisebbek a csiperkék, annál finomabbra sikerül.
A már 3 cm, vagy annál nagyobb átmérőjű kalapokat félbe-negyedbe vágom általában.
Sima vajas pirítóssal gyors reggelinek szoktuk hétvégén elkészíteni, és akár nullától egy tonnáig is terjedhet benne a petrezselyem mennyisége, mindenhogy finom :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-19 07:53

Hú,ez nem lehet rossz... :D

irissi
irissi Wed, 2010-03-10 23:01

Holnap ezt fogom elkésziteni köretként...biztos isten lesz,nagyon szeretjük a gombát..

143
csiperkegomba 250 g
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 3 ek
petrezselyem 0.5 csokor
citromlé 1 fél citromból nyert
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint