r
Nosalty Logó

Póréhagyma leves sonkás pitével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Póréhagyma leves sonkás pitével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A leveshez

A pitéhez

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 1072 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A leveshez

A pitéhez

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 2145 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A leveshez

A pitéhez

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Összesen 114 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2158.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    1320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    275 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1605 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3062 micro
Összesen 1072 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    145.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4316.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    2639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    624.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    953 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    549 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3210 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6125 micro
Összesen 2145 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 114 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A pitéhez

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A leveshez

  1. A tésztával kezdünk. A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, picit sózzuk, hozzákeverjük a hideg vizet, és min. fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. A hagymákat karikára vágjuk, kevés vajon megdinszteljük, majd felöntjük az alaplével és megfőzzük. Kb. 10-15 perc után turmixgépbe átszedjük kevés lével a hagymákat.
  3. Összeturmixoljuk, hozzáadjuk a joghurtot, majd még egy kis alaplével könnyíthetünk rajta. Kicsit sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal fűszerezzük.
  4. A pitékhez a formákat kivajazzuk, a kinyújtott és kör alakúra vágott tésztát belenyomkodjuk.
  5. Elkészítjük a tölteléket. A szalonnát és a sonkát lepirítjuk, majd a zsírból kiszedjük.
  6. A tojást, a tejfölt, a lisztet összekeverjük, reszelünk bele sajtot, fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal. A sonka felét hozzákeverjük.
  7. Beletöltjük a kosárkákba 3/4 részéig.
  8. Előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig, viszont 10 percnél kivesszük, és megszórjuk még sonkával.
  9. Ha kész, tálaljuk a leves mellé.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 378
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15415
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rossz napok után végre újra napsütésre ébredtünk. A mai nap kertészkedéssel, házkörüli munkákkal telik, így egy gyorsan elkészíthető, könnyű, de mégis laktató ebéddel készültem. Friss póréhagyma és újhagyma keveréke, illatos füstölt szalonnával megspékelve. 

Hozzávalók

A leveshez

A pitéhez

A töltelékhez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek