A hét szakácsa: witch

E heti szakácsunk, witch, az amerikai, a mexikói és a magyar konyha jó barátja, gyakran megörvendeztet minket valamilyen finomsággal. Ismerjétek meg őt most még jobban!

Mindig irigykedve olvasom: a nagymamámtól tanultam vagy a dédikémtől, vagy az Ő receptje. Az én konyhai pályafutásom nem ilyen szerencsésen kezdődött. Mire megszülettem, már három nagyszülőm nem élt. A negyedik pedig olyan messze lakott, hogy életemben háromszor láttam. Észrevétlenül vett hatalmába a sütés-főzés szeretete. Szerintem nem véletlen, mondjuk így, nekem is a sütés volt inkább a kedvencem eleinte. Nem is tudom pontosan mi törtent, mert gyerekkoromban annyira válogatos voltam (szegény szüleim), de ami ízlett, azt ettem kilószámra.

A hét szakácsa: Olaszné Anci >>

Új hazámban a magyar konyhához nélkülözhetetlen alapanyagok beszerzése sem volt könnyű. Eleinte darált hús csak marhából volt, és a kedvenc karácsonyi ételünket azzal kellett elkészítenem. Húsleveshez a sárgarépán kívül semmit nem találtam, így került bele a halványító zeller, amit leturmixolva a lánykam kisbabaként boldogan majszolt. Szerencsére néhány évvel ezelőtt egy népszerű üzletlánc nyitott boltot a közelünkben, ott szinte mindent megtalálok, ami a hagyományos konyhához szükséges. A NoSaltyt meg a főzős műsorokat nézegetve, egyre több új alapanyagot próbálok ki, és az egészséges irányt igyekszem követni. Ezt pedig a lánykám miatt (is) teszem.

A hét szakácsa: Éva-Anyóca >>

Magamból kiindulva, tudom milyen nehéz új dolgokra átállni, főleg amikor csodálatos emlékek fűződnek az egészségesnek nem mindig mondható magyar konyhához. Szóval ezt szinte a missziómnak tekintem, hogy a fiatalokat megismertessem az egészséges táplálkozással, de a hagyományokat ápolva anyáink, nagyanyáink, dédikéink ételeit is eléjük tudjuk tálalni. Ebben szerencsésnek tartom magam, hogy a NoSaltyra rátaláltam, mert ti, kedves szakácstársak, megosztjátok mindenkivel ezeket a féltve őrzött kincseket.

A hét szakácsa: Csiki Piroska >>

A rovat korábbi cikkei itt találhatóak >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek