A hét szakácsa: witch

E heti szakácsunk, witch, az amerikai, a mexikói és a magyar konyha jó barátja, gyakran megörvendeztet minket valamilyen finomsággal. Ismerjétek meg őt most még jobban!

Mindig irigykedve olvasom: a nagymamámtól tanultam vagy a dédikémtől, vagy az Ő receptje. Az én konyhai pályafutásom nem ilyen szerencsésen kezdődött. Mire megszülettem, már három nagyszülőm nem élt. A negyedik pedig olyan messze lakott, hogy életemben háromszor láttam. Észrevétlenül vett hatalmába a sütés-főzés szeretete. Szerintem nem véletlen, mondjuk így, nekem is a sütés volt inkább a kedvencem eleinte. Nem is tudom pontosan mi törtent, mert gyerekkoromban annyira válogatos voltam (szegény szüleim), de ami ízlett, azt ettem kilószámra.

A hét szakácsa: Olaszné Anci >>

Új hazámban a magyar konyhához nélkülözhetetlen alapanyagok beszerzése sem volt könnyű. Eleinte darált hús csak marhából volt, és a kedvenc karácsonyi ételünket azzal kellett elkészítenem. Húsleveshez a sárgarépán kívül semmit nem találtam, így került bele a halványító zeller, amit leturmixolva a lánykam kisbabaként boldogan majszolt. Szerencsére néhány évvel ezelőtt egy népszerű üzletlánc nyitott boltot a közelünkben, ott szinte mindent megtalálok, ami a hagyományos konyhához szükséges. A NoSaltyt meg a főzős műsorokat nézegetve, egyre több új alapanyagot próbálok ki, és az egészséges irányt igyekszem követni. Ezt pedig a lánykám miatt (is) teszem.

A hét szakácsa: Éva-Anyóca >>

Magamból kiindulva, tudom milyen nehéz új dolgokra átállni, főleg amikor csodálatos emlékek fűződnek az egészségesnek nem mindig mondható magyar konyhához. Szóval ezt szinte a missziómnak tekintem, hogy a fiatalokat megismertessem az egészséges táplálkozással, de a hagyományokat ápolva anyáink, nagyanyáink, dédikéink ételeit is eléjük tudjuk tálalni. Ebben szerencsésnek tartom magam, hogy a NoSaltyra rátaláltam, mert ti, kedves szakácstársak, megosztjátok mindenkivel ezeket a féltve őrzött kincseket.

A hét szakácsa: Csiki Piroska >>

A rovat korábbi cikkei itt találhatóak >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

Vegán ünnepi menü

Legyen az idei karácsony fénypontja egy vegán ünnepi menü! Ugyan nem hagyományos, nem tradicionális, mégis tömve van jobbnál jobb, ízes fogásokkal.

Nosalty

További cikkek

Régi házi sütemények karácsonyra

Méteres sütemény, zserbó, flódni vagy porcukorban forgó hókifli. Ki ne ismerné ezeket a régi, házi süteményeket, melyek a karácsonyi süteményes tálca sztárjai?