A hét szakácsa: witch

E heti szakácsunk, witch, az amerikai, a mexikói és a magyar konyha jó barátja, gyakran megörvendeztet minket valamilyen finomsággal. Ismerjétek meg őt most még jobban!

Mindig irigykedve olvasom: a nagymamámtól tanultam vagy a dédikémtől, vagy az Ő receptje. Az én konyhai pályafutásom nem ilyen szerencsésen kezdődött. Mire megszülettem, már három nagyszülőm nem élt. A negyedik pedig olyan messze lakott, hogy életemben háromszor láttam. Észrevétlenül vett hatalmába a sütés-főzés szeretete. Szerintem nem véletlen, mondjuk így, nekem is a sütés volt inkább a kedvencem eleinte. Nem is tudom pontosan mi törtent, mert gyerekkoromban annyira válogatos voltam (szegény szüleim), de ami ízlett, azt ettem kilószámra.

A hét szakácsa: Olaszné Anci >>

Új hazámban a magyar konyhához nélkülözhetetlen alapanyagok beszerzése sem volt könnyű. Eleinte darált hús csak marhából volt, és a kedvenc karácsonyi ételünket azzal kellett elkészítenem. Húsleveshez a sárgarépán kívül semmit nem találtam, így került bele a halványító zeller, amit leturmixolva a lánykam kisbabaként boldogan majszolt. Szerencsére néhány évvel ezelőtt egy népszerű üzletlánc nyitott boltot a közelünkben, ott szinte mindent megtalálok, ami a hagyományos konyhához szükséges. A NoSaltyt meg a főzős műsorokat nézegetve, egyre több új alapanyagot próbálok ki, és az egészséges irányt igyekszem követni. Ezt pedig a lánykám miatt (is) teszem.

A hét szakácsa: Éva-Anyóca >>

Magamból kiindulva, tudom milyen nehéz új dolgokra átállni, főleg amikor csodálatos emlékek fűződnek az egészségesnek nem mindig mondható magyar konyhához. Szóval ezt szinte a missziómnak tekintem, hogy a fiatalokat megismertessem az egészséges táplálkozással, de a hagyományokat ápolva anyáink, nagyanyáink, dédikéink ételeit is eléjük tudjuk tálalni. Ebben szerencsésnek tartom magam, hogy a NoSaltyra rátaláltam, mert ti, kedves szakácstársak, megosztjátok mindenkivel ezeket a féltve őrzött kincseket.

A hét szakácsa: Csiki Piroska >>

A rovat korábbi cikkei itt találhatóak >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...