r
Nosalty Logó

Mikrós diós süti witch konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Mikrós diós süti witch konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 858 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.5 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 858 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    227.8 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3261.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    611 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    1553 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    392 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    834 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1261 micro
Összesen 3429 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 404 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral, meg a sóval habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, a citromhéjat, meg a rumot.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, az 1/3-val fellazítjuk a diós masszát, majd a maradékkal óvatosan összeforgatjuk.
  3. Egy téglalap alakú formát sütőpapírral kibélelünk úgy, hogy kicsit túllógjon a tepsi szélén.
  4. Beleöntjük a tésztát a tepsibe, és mikróba rakva, közepes teljesítményen 9 percig sütjük.
  5. Hagyjuk a formában 5 percig, majd a papír segítségével kiemeljük a tepsiből, és ráborítjuk a tálcára, amin szervírozni fogjuk (óvatosan, mert nagyon forró).
  6. Amikor teljesen lehűlt, bekenjük a krémmel, és ízles szerint díszítjük.
  • Tepsi mérete: 21x11x7
  • Sütés ideje: 9 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 25696
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 26.

Ajánló

Mogyorókrém helyett csokival is bevonhatjuk.

Receptkategóriák

Többször próbáltam sütni-főzni mikróban, de az nagyon régen volt, amikor még csak kezdték árulni a boltokban. Nem igazán tetszett a végeredmény, kivéve ez az egy sütemény. Azóta csak melegítésre használom főleg, de ezt az egy receptet szívesen elkészítem. Fél óra alatt kész van, és nem kell begyújtani a sütőt, ez főleg kánikulában nagyon jól jön, mert mi akkor is ennénk valami finomságot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?