Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Avokadós mártogatós

Avokadós mártogatós
Avokadós mártogatós
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept eredetileg salátaöntet, és nem joghurttal, hanem majonézzel készl. Amikor olvastam a hozzászólásokat, hogy nagyon sűrű az állaga, nekem rögtön az jutott eszembe:kitűnő mártogató lesz belőle. A citrom ízesítes miatt pedig szerintem a garnéla illik hozzá.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az avokádót kettévágjuk, kiemeljük a magját, a húsát pedig a turmixba kaparjuk.
  2. Rálocsoljuk a citromlevet. A szardellát, fokhagymát, újhagymát meg a petrezselymet durvára vágjuk, és hozzáadjuk az avokádóhoz.
  3. Beleöntjük a joghurtot, és simára turmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  4. A hűtőben hagyjuk állni legalább 24 órát, hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 26 809
elküldve: 9
receptkönyvben: 273
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
723 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: szósz
szezon: tavasz
fogás: hideg előétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

salátaöntet avokádóból, avokádós mártogató, mártogatós avokádóból

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

57
avokádó 1 db
joghurt 225 ml
szardella 5 db
újhagyma 2 közepes db
citromlé 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor