adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
485
Kalória
55.9g
Fehérje
8.4g
Szénhidrát
23.9g
Zsír
259.1g
Víz
178.6g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
485
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1936
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 55.9 g
Zsír
-
Összesen 23.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 983.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 500 mg
-
Nátrium 279 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 259.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 659 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 2491 micro
-
β-karotin 5994 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
485
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 223.4 g
Zsír
-
Összesen 95.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 715 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3933.1 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 225 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 297 mg
-
Foszfor 2000 mg
-
Nátrium 1115 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 10 mg
Víz
-
Összesen 1036.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2634 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 154 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 9963 micro
-
β-karotin 23977 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1292 micro
Összesen
1936
kcal
- 16% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 66.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 643 micro
-
β-karotin 1547 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
125
kcal
Elkészítés
- A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk, hasonló méretű hasábokra vágjuk, mint amilyen a zöldbab.
- 1 dkg vajat megolvasztunk egy nagy méretű serpenyőben, és puhára pároljuk a répát, majd a zöldbabot. Kiszedjük egy tányérra, félrerakjuk.
- A pulykamellet felszeleteljük, vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Rárakjuk a répát meg a babot váltakozva, feltekerjük, mint a piskótát, és összekötjük csinos kis csomagoknak.
- A maradék vajat megolvasztjuk, előpirítjuk a húst minden oldalról, felöntjük a húslevessel, és puhára pároljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Főzés ideje: 30 p
Valami könnyű tavaszias ételt szerettem volna készíteni.