A hét szakácsa: Csiki Piroska

E heti főszakácsunk az erdélyi konyha nagy szakértője, Csiki Piroska. Ismerjétek meg az ötletes receptek és gyönyörű fotók alkotójának most néhány remekét és konyhai tanácsát.

Amióta nyugdíjba vonultam, a fakanál jobban áll a kezemben, mint a toll. Szívesebben megfőzök egy finom ebédet, minthogy magamról írjak. Persze voltak nehéz idők, az 1980-as évek. Nem is a főzés, hanem a beszerzés, amikor órákat álltunk sorba, és amire odaértünk, nemegyszer elfogyott a „portéka".

A hét szakácsa: Klári >>

Akkor volt művészet főzni, a semmiből. Ráadásul akkor voltak kicsik, majd serdülők a gyerekeim. Egzotikus gyümölcsöt évekig nem láttak és még sok minden mást. Most már nálunk is szinte mindent lehet kapni (ha van pénz). Így most már csak teszem a dolgom nagy szeretettel, odaadással, és boldog vagyok, ha örömöt szerezhetek a családomnak, a hálás kis unokáimnak.Nagyon sok jó ötletet kapok tőletek, kedves szakácstársak, és én is szívesen osztom meg saját ötleteimet veletek.A fiatal szakácsoknak üzenem, tudom, hogy nagyon nehéz mindenhol helyt állni, de szabad tévedni, elrontani dolgokat, ez még velünk is megtörténik most is.

A hét szakácsa: Muci >>

A rovat korábbi cikkei itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek