r
Nosalty Logó

Egyszerű pulykamell

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Egyszerű pulykamell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 287 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1718 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 164 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 287 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.1 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7157.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1863 mg
  • Nátrium
    4660 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    715.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1718 Kcal
  • 22% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    685.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 164 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk. Egy sütőlemezt alufóliával kibélelünk, és rárakjuk a megmosott, leszárított húst.
  2. A többi hozzávalót összekeverjük, és rákenjük a pulykamellre.
  3. Berakjuk a meleg sütőbe és megsütjük. Amikor kész, 10 percig pihentetjük alufóliasátor alatt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 52
  • 7 napos nézettség: 328
  • Össznézettség: 169708
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 31.

Ajánló

Petrezselymes krumplipüré, zöldbab.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amióta csak hármunkra főzök, már nem sütök egész pulykát, ha valamilyen ünnep van. Amúgy is ez a kedvenc része nekünk az egészből. Amilyen egyszerű, bárki neki állhat a sütésének.

Hozzászólások

witch

Koszonom!:)

Törölt felhasználó

Kedves witch! Fólia alatt is kell sütni vagy az csak a pihentetéshez szükséges? Köszönettel: h

Törölt felhasználó

Kedves witch! Fólia alatt is kell sütni vagy az csak a pihentetéshez szükséges? Köszönettel: h

witch

Kedves hjani! Csak a pihenteteskor. udv:witch

Törölt felhasználó

Megcsináltam ma ezt a receptet, nagyon finomra sikerült! :)

witch

Kedves Alyssa! Orulok, hogy Neked is izlett!

brekikri

Kedves Witch! Vendégeknek készítettem el a sültet. Nagyon ízlett mindenkinek és könny? volt elkészíteni, több id?nk maradt egymásra. Jó az is, hogy nem kellett el?re felvagdalni a nyers húst, mert ezt a részét nem igazán szeretem. Köszönöm. :-)

witch

Kedves brekikri! Nagyon szivesen! Orulok, hogy izlett mindenkinek! Foleg amiert vendegeknek keszult, en csak jol bevalt recepteket merek kesziteni olyankor. :) udv:witch

brekikri

Az az igazság, hogy azóta a vendégem is megsütötte otthon :-)

witch

Ez igen, ennek igazan orulok! :)

Sylvia81

Kedves Witch! A múlt hétvégén készítettem el a kiscsaládomnak. Nagyon tartottam t?le, hogy pácolás és fed?réteg nélül kiszárad... De nem!!! Nagyon finom lett, bár szerintem kicsit tovább sütöttem, mert simán elfelejtettem, mikor tettem a süt?be. :D De még így is puha volt. :) Az én "maradi" 5évesem persze ránézésre kijelentette, hogy ez bizony nem jó, ? nem eszik bel?le. De csak az els? falatot kellett belekönyörögnöm, a többi már magától csúszott. :) Most hétvégére bevásárlás el?tt megkérdeztem t?le, mit együnk a hétvégén. A válasz egyszer? volt: piros husit! :D Egy kiegészítést szeretnék tenni: Mivel utálom az alufóliát, jénaiban sütöttem. Nem béleltem semmivel, és a sütés után a fólia helyett a jénai tetejét tettem rá. :) Köszönöm a receptet!!! :)

witch

Kedves Sylvia81! Nagyon szivesen!!! :) Olyan jo, ilyen szivmelengeto sorokat olvasni! Koszonom, hogy megirtad. :) Amikor eloszor keszitettem, en is pont attol tartottam, hogy ki fog szaradni. Az alufolia a hus alatt vegul is csak a mosogatas konnyitese miatt van. Nekem nagyon tetszik a piros husi elnevezes, beirom a tobbi nev melle. :) udv:witch

Sylvia81

Sejtettem, hogy a leégés ellen van az alufólia. :) El is gondolkodtam rajta, hogy ha nem teszek alá, viszont "lapon" sütöm, tutira leég, és egyrészt kapargatni-sikálni kell majd, másrészt cseppet sem lesz esztétikus az ebédl?asztalon. Aztán beugrott a megoldás. :) A jénaiban nem ég le, mert az üveg valahogy máshogy adja át a h?t. Szóval nem kellett sikálni egyáltalán. (Mellesleg én minden húst jénaiban sütök: kényelmes, egyszer?, plussz zsiradék nélküli.) És köszönöm, a lányom nevében is. :)

witch

Igazan nincs mit. :) Hmmm.....nekem jenaiban sokkal lassabban sul meg minden. Minimum dupla annyi ido kell. A sutolemezemnek csak egy ujjnyi pereme van korben, valoszinu azert keszul el hamarabb.

Sylvia81

Na jó, de erre nem tettem rá a tetejét, szóval ugyanannyi id? volt. :) Más ételnél viszont lehet, hogy igazad van, bár még sosem mértem, mert csak jénaiban próbáltam. Igaz, általában ha sülthús, akkor csirkecomb, annak meg pont elég 1 óra. :) Viszont tény, hogy mivel a jénai nagyon jól zár, a belseje nehezen melegszik át. A combok is kb. fél óra után kezdenek izzadni. Azt még nem próbáltam, mi van, ha nem közvetlenül az elején teszem rá a tetejét, de gondolom, sokat nem számíthat, max. talán 10 percet. És még egy ok a jénai mellett: mi nagyon szeretjük az omlós húst, ezért sosem pirítom meg a sült hús tetejét. Nagyon lágy marad, majdhogynem szétnyomható nyelvvel (két kisgyereknél ez nem hátrány), és még kih?lve sem száraz.

Törölt felhasználó

Mit mondhatnék...egyszer? és tökéletes:) Kezd? konyhatündér vagyok, és nem valami türelmes, úgyhogy ezt nekem találták ki. Alig várom, hogy a szüleim hazaérjenek:) Pároltam hozzá egy kis mangót megf?szerezve a rizs mellé, remélem sikert aratok vele.

witch

Orulok, hogy elkeszitetted es izlik! Szerintem pont ezert talaltak ki az ilyen recepteket, hogy a sikereken felbuzdulva belevagjunk a bonyolultabb dolgokba is. Persze ha nincs kedvunk vagy idonk sokat vacakolni, akkor is jol jon. Szuper, hogy a szuleidet ilyen meglepetessel varod, jobb mint egy buli utani felfordulas. :)) A Pavlov reflex rogton beindult a koret leirasatol, jol hangzik. udv:witch

Pocoksajt

Kedves Witch! Ma elkészítettem, nagyon egyszer?, elronthatatlan és finom, köszönöm a receptet! :)

witch

Kedves Pocoksajt! Nagyon-nagyon orulok, hogy Neked is bevalt es izlett! Kedves egeszsegedre! A receptet, pedig nagyon szivesen. :)) udv:witch

Humoroska

Hát ez a hús "boszorkányosan" finom !! Ma kicsit lustácska voltam reggel, ezért kerestem egy olyan receptet egy szép darabka pulykamellhez, amihez nem kell sok laca-faca...Kicsit egyszer?nek találtam, de így utólag, pont az benne a jó !!! Omlós, ízletes lett a hús, én kb. 40 percig sütöttem. Mindent úgy csináljatok, ahogy le van írva, szerintem is jobb az alufóliázott süt?lap a jénainál...Rizzsel, wok zöldséggel isteni és nem mellékesen kalóriaszegény ! Szóval nagyon köszönöm a receptet, úgy érzem alapdarab lesz !

witch

Szia Humoroska! Latom Te is tudod, mit jelent a nevem. :o) Amikor eloszor sutottem, hat en is hitetlenkedve kezdtem bele, mert se a csontja, se bore nem vedi meg attol, hogy kiszaradjon es megis tokeletes lett. Raadasul minimalis munkaval, ha minden ilyen egyszeruen menne, huh sokkal konnyebb lenne az elet. Na, de azert igy is jo, hogy neha-neha ilyen finomsag a jutalom. A receptet pedig nagyon szivesen, en csak kiprobaltam es tovabbitottam. udv:witch

n_Jucuska

Megcsináltam ma délre és tényleg nagyon fincsi lett. Egyszer? és nagyszer?. A család minden tagjának nagyon ízlett. köszi a receptet.

witch

Ez a legnagyobb orom szamomra, amikor az egesz csaladnak izlik valami, mert tudom, hogy az a legritkabb, nalunk legalabbis igy van. :o) Kedves egeszsegetekre es koszonom, hogy megirtad! udv:witch

christy01

Ez valami isteni finom lett, kicsit tartottam a citromlét?l, de ez így tökéletes, ahogy van. Köszönöm a receptet!!!!!

witch

Igazan nincs mit! Orulok, hogy kiprobaltad es nem csalodtal. :o)

Iszti

Marha jó recept!!! Egyszer? és nagyon nagyon ízletes:):) Én is tartottam t?le, hogy kiszárad majd, és nem...... Szóval bevált, bevettük a repertoárba, köszönöm!

witch

Jaj, de jo, jaj, de jo! Koszi, hogy megirtad es nagyon orulok, hogy Neked is bevalt a recept. :o) A receptet, pedig nagyon szivesen!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek