r
Nosalty Logó

Paradicsomos tészta húsgombóccal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
witch
Paradicsomos tészta húsgombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsomos szószhoz

A tésztához

Összesen 697 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsomos szószhoz

A tésztához

Összesen 4184 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A húsgombóchoz

A paradicsomos szószhoz

A tésztához

Összesen 67 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1342.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    811.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    920 micro
  • β-karotin
    4490 micro
  • β-crypt
    463 micro
  • Likopin
    9865 micro
  • Lut-zea
    1521 micro
Összesen 697 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    177.4 g

Zsír

  • Összesen
    152.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8056 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    442 mg
  • Kálcium
    699 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    2426 mg
  • Nátrium
    3728 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.3 g
  • Cukor
    106 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    4871.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2730 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    934 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    883 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1780 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    5518 micro
  • β-karotin
    26943 micro
  • β-crypt
    2778 micro
  • Likopin
    59193 micro
  • Lut-zea
    9126 micro
Összesen 4184 kcal
  • 3% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    444 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    976 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paradicsomos szószhoz

A tésztához

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A zsemlét kevés vízben vagy tejben áztatjuk, kifacsarjuk, szétmorzsoljuk, vagy a hús után lederáljuk (akkor könnyebb elmosni a darálót). A vöröshagymát meg a fokhagymát lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk.
  2. A gombóc hozzávalóit egybegyúrjuk, 3 cm átmérőjűre formázzuk, és a közepes lángon felhevített olajon megpirítjuk. Kiszedjük egy tányérra, félrerakjuk.
  3. A szószhoz finomra vágjuk a vöröshagymát, megpirítjuk, és hozzáadjuk a szintén finomra vágott fokhagymát, amit állandóan kevergetve pirítunk, nehogy megégjen.
  4. Hozzáadjuk a sárgarépát lereszelve, a paprikákat meg a cukkinit felkockázva, és 8-10 percig pároljuk.
  5. A sűrített paradicsomot elkeverjük a vízzel, hozzáöntjük a zöldségekhez, most adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a fűszereket, a cukrot.
  6. Jól összekeverjük, visszarakjuk a gombocokat, felforraljuk. Kis lángon főzzük 40 percig, néha óvatosan megkeverve vagy csak megrázogatjuk, hogy ne ragadjanak le a gombócok.
  7. A tésztat kifőzzük. Amikor a szósz készen van, a gombócokat kiszedjük egy tálba, és a tésztát meg a felaprított petrezselymet hozzákeverjük a szószhoz. Tálalaskor mindenki ízlés szerint rakhat a tesztájára a gombócokból.
  • Elkészítettem: 39 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12370
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 18.

Ajánló

Reszelt parmezán sajt a tetejére, fokhagymás pirítós mellé. Aki nem eszi a paradicsomos ételeket, mert savas, ezt nyugodtan fogyaszthatja, mert a sárgarépa semlegesíti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A lányom születesnapján ez az egyik elmaradhatatlan étel. Olyankor a szószt alaposan le kell turmixoljam, mert a fiatalok kiturkálják a zöldségeket belőle. Ezt tapasztalatból tudom, mert egyszer nem turmixoltam le, hogy lássam, mi lesz.

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A paradicsomos szószhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?