Ezt főzheted – május 31 ínycsiklandozó fogása, a ti receptjeitekből

Sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük az aktuális kedvenc receptjeinket regisztrált szakácsaink fogásai közül. Töltsétek fel ti is legkedvesebb ételeiteket, és inspiráljátok egymást egész évben!

A Nosalty Közösség a ti általatok feltöltött számos fantasztikus recept miatt is egyedi, ezért mostantól, „Ezt főzheted" névre keresztelt sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük a szezonhoz legjobban passzoló, az előételtől a főételen át a desszertig minden kategóriára kitérő recepteket, a felhasználóink, vagyis a ti fogásaitokból.

Szeretnénk, ha elkészítenétek, ami másnak már bevált, és inspirálódnátok, egyúttal inspirálnátok is a sütni-főzni vágyó lelkes amatőr szakácstársaitokat. Mentsétek le, és készítsétek el a kedvenceiteket, az eredményt pedig ne felejtsétek el megosztani a Nosalty #HÁZIMENZA Facebook-csoportjában, ahol továbbra is gyors és költséghatékony receptekkel, hasznos tippekkel, valamint kreatív ötletekkel találkozhattok.

Jöjjenek a májusi kedvenceink!

  1. 1.

    Camembert krémleves karalábéval

    Mennyei levesből sosem elég, a klasszikus húsleves helyett egyszer próbáljátok ki NapsütötteVidékünkön fenséges camembert krémlevesét karalábéval.

  2. 2.

    Hagymás-spárgás sós pite

    Gizi mesés receptjeit már biztosan jól ismeritek, de ezt a sós pitét, amit hagymával és spárgával tett ellenállhatatlanná, lehet, még nem próbáltátok.

  3. 3.

    Kijevi csirkemell sütőben sütve

    Dávid meglátta, megkívánta és otthon elkészítette ezt az isteni kijevi csirkemellet, ami egyszerűen fenomenális! Sőt, még medvehagyma is elbújt benne!

  4. 4.

    Tavaszi zöldségvirágos focaccia

    Gréti zöldségvirágos focaccia alkotásai tökéletesek reggelinek vagy vendégvárónak! Káprázatosan szép rágcsálnivaló, a külleme pedig magáért beszél!

  5. 5.

    Karalábés kocka

    Ha neked is a káposztás tészta, vagy inkább a tésztás káposzta az egyik nagy kedvenced, akkor egyszerűen imádni fogjátok Dacota változatát!

  6. 6.

    Tízperces eper-spárga saláta

    A tavasz két legcsodásabb alapanyaga került most egy kirobbanóan friss és végtelenül egyszerű salátába, aminek a receptjét szerencsére Petra meg is osztotta velünk! Kóstoljátok meg!

  7. 7.

    Préselt szelet spárgás újburgonyával

    „A rántotthús-kedvelők figyelmébe ajánlom ezt a változatot, meg nem mondaná senki, hogy csirkehúsból készült" – állítja Katharosz és ez szerintünk is így van! A szezonális tavaszi körettel pedig egyszerűen fantasztikus!

  8. 8.

    Medvehagymás-krémsajtos melegszendvics

    Boldog Kukta fogása egy pontosan olyan étel, amivel egyszerűen nem lehet betelni! Vigyázat! Addiktív finomság a láthatáron!

  9. 9.

    Liszt- és cukormentes túrótorta

    SzBeuska szemkápráztató torta alkotása szinte biztos, hogy a család kedvenc túrótortája lesz. Az almás-fahéjas puliszka alap kiválóan illik ehhez a fanyar gyümölcsös finomsághoz!

  10. 10.

    Zöldfűszeres rántott hús spenótos pestóval

    A hétvégi rántott hús helyett készítsétek el Happygirlkitchen spenótos pestóval megbolondított variációját! Garantált siker!

  11. 11.

    Vöröslencsefasírt petrezselymes karalábéfőzelékkel

    Muszáj lesz kipróbálnod ezt a vöröslencse-fasírtot, főleg akkor, ha nem szoktál vega kajákat enni! bettyyym receptje ugyanis tuti elnyeri majd a tetszésedet!

  12. 12.

    Legfinomabb medvehagymapesztós tészta

    Fantasztikus zöld színe miatt mi azonnal beleszerettünk ebbe a medvehagymapesztós tésztába, ami Gerzsenyi Flóra konyhájában készült!

  13. 13.

    Grillezett ördögszekér laska zöldspárgával

    Az ördögszekér laska vagy más néven királylaska grillezve a legfinomabb! Ki tudhatná ezt jobban, mint Gombagasztro? Jó étvágyat hozzá!

  14. 14.

    Gyors tepsis burgonya debrecenivel

    Ha gyorsan kell finomat és laktatót főzni, akkor vegyétek elő Edit receptjét. A szükséges alapanyagok általában mindig megtalálhatók otthon.

  15. 15.

    Epres jégkrémszelet

    Gizi egy újabb finomsággal kényeztet minket! A vékony kekszes alap, a krémsajtos eperkrémmel egyszerűen mesés.

  16. 16.

    Túrós-medvehagymás pulykamelltekercs

    Luna36 nagyon ráérzett arra, hogy milyen jó kombót alkotna a túró és medvehagyma. Ez a mesés húsos tekercs egy igazi telitalálat.

  17. 17.

    Házi eperlekvár Vircsikétől

    Nyakunkon az eperszezon vagyis itt az ideje, hogy eperlekvárt készítsetek! Vircsike lekvárja édes, savanykás és ellenállhatatlan.

  18. 18.

    Spárgás tészta csirkével

    Egyszerű, gyors és finom recept, ami Norbi06 konyhájában született meg. Ennél tavasziasabb tészta nem is létezik!

  19. 19.

    Epres-bodzás túrótorta GyorsanSüti konyhájából

    GyorsanSüti jó nagy adaggal szokott készíteni bodzaszörpöt, így lett az alap túrótortából bodzás változat. Az eperrel pedig megkoronázta ezt az üdítő finomságot!

  20. 20.

    Tabbouleh citromos csirkével

    Országh Kitti tabbouleh salátája egyszerűen tökéletes választás, ha májusban valami frissítőre vágynál, hiszen a friss zöldségek már adottak az étel elkészítéshez.

  21. 21.

    Epres-rebarbarás-túrós süti

    Gréti epres-rebarbarás-túrós sütije egy valódi kávézós, teázós süti. Vaníliafagyival isteni lesz, próbáljátok ki!

  22. 22.

    Spárgás-mascarponés sült gnocchi

    Katharosz gyors és finom fogásástól egyszerűen elolvadunk! Ebéd vagy vacsoraként is megállja a helyét.

  23. 23.

    Szabolcsi olcsó almás porlós - Almás pite 8.

    Nagyon olcsó és egyszerű sütemény. Az almatölteléket és a nyers tésztát is elkészíthetjük előző nap, hűtőben tárolhatjuk. A kész sütemény 3-4 nap múlva is fogyasztható – mutatja be Mártika és Feri ezt a csábító süteményt.

  24. 24.

    Borsós-szalonnás petrezselymes újkrumpli

    Ha egy tökéletes tepsis újburgonyás fogásra vágytok, akkor ne keressetek tovább, mert Petra receptje egyszerűen fergeteges. A borsó és szalonna duója teljesen új szintre emeli a fogást.

  25. 25.

    Édes borsóleves galuskával

    Ha eddig csak csak sósan készítettétek el a borsólevest, akkor muszáj lesz kipróbálnotok Szegnik édes verzióját!

  26. 26.

    Gluténmentes epres-túrós sütikeksz

    Epret bújtat Takács Kriszti ezekbe a cuki sütikekszekbe. Megkóstolnátok ezt a szuper szezonális desszertet, mert mi igen!

  27. 27.

    Spárgás rizottó Szabó Noémitől

    Kultné Szabó Noémi spárgás rizottója a tökéletes tavaszi fogás megtestesítője! Ha eddig még nem próbáltatok hasonlót, akkor most eljött az ideje!

  28. 28.

    Bakonyi sertésszelet Vicikó konyhájából

    Íme egy finom, klasszikus, seperc alatt elkészíthető húsétel, amit felaprított petrezselyemmel ízesíthettek tovább. Vicikó verziójában kápia paprika található, amitől még finomabb lesz az étel!

  29. 29.

    Békebeli gulyásleves

    Mavrodaphne laktató levese egy igazi klasszikus, amiben sok zöldség és egy jó adag hús található! Mehet is a kanalazás!

  30. 30.

    New York a pohárba

    Mascarpone, joghurt és eper triójától válik igazán különlegessé Ana's Kitchen mennyei édessége!

  31. 31.

    Legegyszerűbb Mac and Cheese

    Rengeteg féle-fajta variációja van ennek az ínycsiklandozó ételnek, a mac and cheese-nek, magyarán a sajtós makaróninak. De Tamas megmutatja nektek a létező legegyszerűbb és leggyorsabb verziót!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Egy logikus lépés, és búcsút inthetsz a gyümölcslégynek

A gyümölcslegyek bosszantó módon szállják meg a frissen vásárolt gyümölcsöket, leginkább a banánt. Egy tálba kirakva alig fél nap kell, és meg is kezdik a hadjáratukat, ellepve az addig gusztusosnak ható gyümölcsöket. Most adunk egy nagyon egyszerű tippet, mit kell tenned, hogy a bosszantó kis kártveőket távol tartsd a konyhádtól!

Balogh Lilla

További cikkek