Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bakonyi sertésszelet Vicikó konyhájából

Bakonyi sertésszelet Vicikó konyhájából
Bakonyi sertésszelet Vicikó konyhájából
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (39)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, hagyományos, gyorsan elkészíthető húsétel. 

Ízlés szerint, miután levettük a tűzről az ételt, felaprított petrezselyemmel ízesíthetjük tovább.

Jelen esetben kápia paprikát használtam, nagyon jó íze volt, és szépek is voltak a kis piros kockák benne.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A galuskához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A combszeleteket kissé kiverjük, és vékonyan besózzuk.
  2. 1-1,5 ek lisztben megforgatjuk.
  3. A szalonnát amilyen apróra csak tudjuk felkockázzuk, és egy fedeles edényben zsírjára sütjük, végül kiszedjük a pörcöket.
  4. A hússzeleteket a forró zsírban mindkét oldalukon pár perc alatt kisütjük, kivesszük a zsírból, és félretesszük.
  5. Ezután beletesszük a felszeletelt gombát, kevergetjük, és hagyjuk, hogy elpárologjon a leve, majd kiszedjük.
  6. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk a zsírban.
  7. A héjától megtisztított paradicsomoknak kinyomkodjuk a magjait, majd apróra felvágjuk. A paprikával ugyanígy járunk el, és mindkettőt hozzáadjuk a hagymához.. Sózzuk, borsozzuk, paprikát szórunk rá, majd kb. 2 dl vizet öntünk rá. Forraljuk kb. 3-4 percig. Ezután visszatesszük a hússzeleteket, beleforgatjuk, lefedjük az edényt, és hagyjuk míg a hús szépen megpuhul (Kb. 10 -15 perc).
  8. Ezalatt elkészítjük a petrezselymes galuskát köretnek, vizet forralunk, kiszaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük, kevés olajjal, v. vajjal meglocsoljuk, és melegen tartjuk.
  9. A lisztet a tejföllel csomómentesre kikeverjük. 
  10. A behabarás előtt kiszedjük a hússzeleteket a léből (hogy ne legyenek útban), kissé felhigítjuk a forró szafttal a tejfölt, elkeverjük, majd a forrásban lévő hússzafthoz  öntjük. Folyamatosan keverve újból felforraljuk, visszatesszük a hússzeleteket,  azokat alaposan beleforgatjuk, majd a gombát az esetleg képződött levével együtt, és  néhány perc forralás után készen vagyunk.
  11. A kifőtt galuskával tálaljuk.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 782
össznézettség: 307 227
elküldve: 110
receptkönyvben: 3 060
elkészítve: 304/327
Facebookon megjelent: 1

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bakonyi sertésborda, bakonyi sertésszelet, gombás-tejfölös sertésszelet, petrezselymes galuskával tálalt bakonyi

Hozzászólások (39)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nette
Nette Fri, 2018-03-02 19:31

Nagyon finom lett, el is mentettem. Köszönöm a receptet! :) Üdv.

konyhaboszi
konyhaboszi Tue, 2018-02-06 12:39

Nagyon finom lett, férjem többször is mondta, hogy máskor is el kell készítenem, így a receptfüzetembe is beírom (mert én ilyen régimódi vagyok).

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2018-01-28 16:46

Nos, ez is ki volt már emelve milliószor a Facebookon - még, hogy egyszer -, legutóbb:
MA, 2018. január 28-án, vasárnap, 13 órakor emelte ki a kedves Nosalty a Facebookon, csak "elfelejtette" ismét ennél a receptnél (is, s van még pár, de van, aminél azon nyomban megteszi) a kiemelés tényét ideírni!

nkrisztee
nkrisztee Thu, 2017-07-06 18:32

Már több alkalommal készítettem el, nagyon finom étel. Elkészítése hosszadalmasabb, de megéri, mert nagyon finom. Annyit változtattam rajta, hogy kihagytam a szalonnát, helyette szalonna zsírt tettem a serpenyőbe a hús alá és kihagytam a petrezselymet a galuskából.
Ezer köszönet a receptért Vicikó!

tetej
Tetej / tetej Wed, 2017-04-12 11:48

Köszönöm ezt a receptet, ezzel várom a családot csütörtökön este !

trombita
trombita Sun, 2015-10-18 11:39

A három ek. liszt a tejfölhöz kell, vagy ebből jön le a húshoz használandó?

Kinga76
Kinga76 Sat, 2015-09-12 14:37

Kedves Vicikó! Soha nem csináltam még bakonyit, régóta nézegetem már a nálad, ma elkészítettem. Hát ez valami mennyei finom, a recept tökéletes! :) Van vele egy kis macera, de maximálisan megéri!

hajnalka.ferencz
hajnalka.ferencz Wed, 2014-07-30 19:25

Ma semmi ötletem nem volt, hogy mit főzzek...még délután kettőkor sem, és rátaláltam erre a recire,hááát fenomenális! Jött az unokahúgom 4 körül,kérdezi, hogy mi ez??? Olyan jó illat van, kérem a receptet! A válasz csak annyi volt, már megint Vicikó a No Saltyról!!! :):) :)

Amaerilde
Amaerilde / Amaerilde Sat, 2014-07-05 16:39

Nagyon finom lett! biztosan többször elkészítem majd :) Mivel gyakorlatlan szakács vagyok nekem 1,5 óra helyett vagy 3-4 óra is volt az elkészítése minden szeleteléssel hámozással szüttyögéssel és galuskaszaggatással együtt, de még sosem csináltam ilyen szelethúst, és megérte :D

jeneinedobokata
jeneinedobokata Sun, 2014-05-04 22:04

Nagyon szépen köszönöm a receptet kedves Vicikó! Ma anyák napján ezt főztem édesanyámnak elsősorban és persze a család többi tagjának is és nagy sikert arattam vele még a gyerekeim is kétszer szedtek, bár csak tésztát főztem mellé, mert a 4 hónapos pici lányom már türelmetlen volt, de így is nagyon tetszett mindenkinek! :-)

heszandi
heszandi Sat, 2014-03-01 23:05

Nagyon finom étel, én is sokszor készítettem már. Egy kis bor (még habarás előtt) még tökéletesebbé teszi...

Sancho
Sancho Thu, 2012-11-22 14:32

Ez erőssen fájintos, kösz a tippet, szombatra ez lesz! Igaz, nem tengeri sóval, mert én csak parajdi sót használok.

Ducyca
Ducyca Sun, 2012-09-02 14:05

Szia Vicikó! A párom szüleit a mai napon ezzel az étellel vendégeltem meg; nagyon izlett mkinek! Máskor is elkészítem:)
Üdv: Ducyca

Bató Edit
Bató Edit Tue, 2012-08-28 20:13

Kedves Vicikó!
Ez a családom egyik kedvenc étele, mert annyira finom!
Üdv.Edit

1248
sertéscomb 800 g
füstölt szalonna 100 g
vöröshagyma 1 közepes fej
csiperkegomba 250 g
paradicsom 2 közepes db
paprika 1 közepes db
fűszerpaprika 0.5 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
finomliszt 3 evőkanál
tejföl 200 ml
finomliszt 400 g
tojás 4 db
1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
víz 100 ml
napraforgó olaj 50 ml
víz 2 l