r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás-túrós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Epres-rebarbarás-túrós süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.1 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.3 g

Zsír

  • Összesen
    116 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4584.9 g
  • Cink
    576 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    937 mg
  • Vas
    447 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1587 mg
  • Nátrium
    767 mg
  • Réz
    23 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.2 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    922 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    55 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    265 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    481 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    954 micro
Összesen 2455 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.7 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Egy kisebb lábasban a tisztított, fél ujjnyi vastag csíkokra felszelt rebarbarát 2 ek. barna cukorral karamellizáljuk, és félretesszük hűlni. Az epret pedig megmossuk, kicsumázzuk és tetszőlegesen felszeleteljük
  3. Egy nagy tálban a lisztet, a sütőport, a csipet sót, a cukrot, a túrót, a joghurtot, a vajat, a vanília kivonatot, a citrom héját és levét, valamint a tojásokat összekeverjük.
  4. Ezt a tésztát egy kivajazott formába öntjük, ráhelyezzük az eper- és a rebarbaradarabokat, majd mehet is az előmelegített sütőbe úgy 35-40 percre sülni, vagy ameddig tűpróbánál már a közepe is megsült és a teteje aranybarna lesz.
  5. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd porcukorszórással, esetleg vaníliafagyival, friss gyümölccsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 3658
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 30.

Ajánló

Ez egy valódi kávézós, teázós süti. Vaníliafagyival isteni lesz, próbáljátok ki!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyors, egyszerűen összedobható sütit próbáltam készíteni. A tésztája a muffinokéhoz hasonló, csak össze kell keverni, és már mehet a sütőbe. Nem kell túl magasra feljöjjön, így majd jut elég gyümölcs minden harapáshoz. Ha mégsem lenne elég, akkor vágjatok hozzá pluszban frisset!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek