r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres rántott hús spenótos pestóval

Happygirlkitchen
Zöldfűszeres rántott hús spenótos pestóval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1420
Kalória
78.5g
Fehérje
92.8g
Szénhidrát
83g
Zsír
393.4g
Víz
312.4g
Koleszterin
10.7g
Élelmi rost
5.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1420 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4259 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    83 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2930.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1051 mg
  • Nátrium
    832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    393.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    737 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    704 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5880 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8757 micro
Összesen 1420 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.6 g

Zsír

  • Összesen
    248.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    937 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8791.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    2052 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    767 mg
  • Foszfor
    3154 mg
  • Nátrium
    2497 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    278.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

Víz

  • Összesen
    1180.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2212 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    2113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1010 micro
  • Kolin:
    921 mg
  • Retinol - A vitamin:
    741 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17640 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26270 micro
Összesen 4259 kcal
  • 12% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    826 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

  1. A pestóhoz a spenótot megmossuk és alaposan lecsöpögtetjük. Egy aprítógépbe helyezzük a fokhagymát, szétnyomjuk és ezt is az aprítóba helyezzük, majd kicsit összeaprítjuk. Mehet hozzá a dió, olaj és pürésítjük. Ízlés szerint fűszerezzük végül a parmezánt is hozzákeverjük. Kis edénybe szedjük és hűtőbe tesszük. Az állaga ne legyen folyós.
  2. A burgonyát alaposan megmossuk és elfelezzük, majd egy edényben a vajjal és 1 dl vízzel lefedve addig pároljuk, amíg megpuhul. Gyakran keverjük vagy rázzuk meg, nehogy leégjen. A végén egy nagy csokor petrezselymet aprítunk és hozzákeverjük.
  3. A húst fűszerezzük sóval és borssal, majd panírozzuk. Liszt, tojás és zsemlemorzsa, de előtte a zsemlemorzsába keverjük bele a frissen szedett és összevágott fűszernövényeket. Bazsalikom, petrezselyem és metélőhagyma. Így panírozzuk be a húst, majd süssük ki friss étolajban.
  4. Tálalásnál kenjünk a krumplira pestót és tegyük a hús mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 20 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek